Forum Culinar: Castagnole - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Castagnole dulciuri de carnaval, minunate!

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2011 - 06:47 PM

Reteta nu e a mea, e de pe forumul italian "cookaround" http://www.cookaroun...?t=14937&page=1

E un dulce care se face de obicei de carnaval, dar poate fi facut foarte bine in orice perioada a anului.
Eu m-am indragostit pur si simplu de reteta asta, aluatul se face rapid de tot (daca l-am facut eu, il poate face oricine), iar de gust nu mai vorbesc. MINUNAT!


Ingrediente:

300 gr faina
50 gr amidon de porumb
2 lingurite de praf de copt - cam 10 grame
80 gr zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua intregi
1 praf de sare
50 gr unt rece
ulei pentru fript
zahar vanilat pentru decorat


Am pus intr-un castron faina, amidonul si praful de copt pe care le-am cernut de 3 ori direct pe un fund de lemn, am facut o fantana in care am pus zaharul, ouale, sarea

Am amestecat usor cu o furculita, dupa care am pus untul rece bucatele.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008124565986.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008124700687.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2011 - 06:54 PM

Am amestecat totul usor si am inceput sa framant pana ce am obtinut un aluat compact.

Reteta zice ca daca aluatul este lipicios il putem pune pentru 30 de minute in frigider intr-o pelicula de plastic.
La mine n-a fost nevoie, deci am trecut imediat la pasul urmator.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008127429399.jpg

Aluatul obtinut, l-am impartit in 6 bucati.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008127669173.jpg

Am rulat fiecare bucata de aluat pana ce am obtinut un rulou lung si gros cam de un deget.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008127906198.jpg

Ruloul obtinut l-am taiat in bucatele de 2 cm circa si am inceput sa fac bilute.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-1300812868874.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2011 - 07:02 PM

Intr-o oala am pus 1 litru de ulei de arahide, cand uleiul a fost cald am bagat bilutele la fript, nu multe deodata, sa aiba loc intre ele, sa nu fie ingramadite.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-1300813064588.jpg

Bilutele trebuie sa prinda culoare, nu le lasati mult, cam cateva minute.
Le-am scos apoi pe servetele, sa lase din ulei

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008131743412.jpg

La final

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008132298189.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008132729392.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008132934637.jpg

Iar aici poza cu 2 portii

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-13-13008133498224.jpg

#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 March 2011 - 07:07 PM

Any, nu te-am vazut demult! De o luna mi se tot scurg ochii pe la diverse gogosi. Cred ca o sa fac o zi fusion cu gogosi, langosi, castagnolele tale si papanasi ca prea ma obsedeaza. :hug:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2011 - 07:21 PM

N-am avut internet o perioada buna de timp :hug: .
Eu de anul trecut fac reteta asta si place tuturor, sunt fragede, bune de tot si se fac rapid :) .

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 March 2011 - 07:36 PM

Ce idee faina!Mai,voi sînteti pline de idei!Pe mine taaare m-a parasit muza în ultima vreme... :)

Lorica,astea-s faine de facut,dar rau daca te apuci de mîncat...ca nu te mai opresti(prea Mundgerechte Stückchen :hug: !)
...sau le ascunzi,si dai olecuta cu capul de hota,pentru a crea o scurta amnezie cerebelului,sa nu-ti mai amintesti unde le-ai pus :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2011 - 07:52 PM

Vezi postareaMaya, la 22 March 2011 - 07:36 PM, a spus:

Ce idee faina!Mai,voi sînteti pline de idei!Pe mine taaare m-a parasit muza în ultima vreme... :)

Lorica,astea-s faine de facut,dar rau daca te apuci de mîncat...ca nu te mai opresti(prea Mundgerechte Stückchen :hug: !)
...sau le ascunzi,si dai olecuta cu capul de hota,pentru a crea o scurta amnezie cerebelului,sa nu-ti mai amintesti unde le-ai pus :)



Pai eu de aia le fac o data pe an :) !
Eu nu mai stiu cate portii am facut, pentru noi, socrii, musafiri, etc.

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 March 2011 - 08:30 PM

Vai cum mi se scurg ochii ....
Dar la mine hota e cam sus si nu are cum sa ma prinda amnezia.
Eventual rusinea.Imagine postata
Cel mai bine ma duc in baie si ma urc pe cantar.Imagine postata
Any,reteta asta e geniala cand nu vei sa pierzi timpul cu dospitul gogosilor.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 March 2011 - 08:51 PM

Arata siiuupperrr!!! :hug:

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2011 - 10:26 PM

Vezi postareaPiscotel, la 22 March 2011 - 08:30 PM, a spus:

Vai cum mi se scurg ochii ....
Dar la mine hota e cam sus si nu are cum sa ma prinda amnezia.
Eventual rusinea.Imagine postata
Cel mai bine ma duc in baie si ma urc pe cantar.Imagine postata
Any,reteta asta e geniala cand nu vei sa pierzi timpul cu dospitul gogosilor.



Vezi postareaGeany, la 22 March 2011 - 08:51 PM, a spus:

Arata siiuupperrr!!! :hug:


Multumesc fetelor :hug: !

#11 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 March 2011 - 10:33 PM

Eu am un problemoi: n-am hota! Alte solutii salvatoare?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 March 2011 - 04:01 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 March 2011 - 10:33 PM, a spus:

Eu am un problemoi: n-am hota! Alte solutii salvatoare?


Le imparti cu vecinii! :pupic:

Any, musai trebuie sa le incerc, eram convinsa ca-s cu drojdie.Simple si bune!

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2011 - 04:46 PM

Vezi postareaEataly, la 23 March 2011 - 04:01 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 March 2011 - 10:33 PM, a spus:

Eu am un problemoi: n-am hota! Alte solutii salvatoare?


Le imparti cu vecinii! :pupic:

Any, musai trebuie sa le incerc, eram convinsa ca-s cu drojdie.Simple si bune!



Mie reteta asta mi s-a parut super rapida, n-are drojdie ci praf de copt - eu am pus Paneangelli 2 lingurite.
La tv am vazut o reteta cu ricotta, insa aluatul era intins ca la gogosi, in fine, mult mai complicat.

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2012 - 01:16 PM

Trag reteta sus ca se apropie carnavalul si e musai.
Aseara am dus tiramisù la socrii, cumnata cand a vazut sacosa a crezut ca-s castagnole inauntru si sarea in sus de bucurie.
Cand a vazut tiramisu, of course ca a sarit si mai sus :lol: .

Eu le fac pe vineri :lol: !

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 February 2012 - 03:09 PM

Auzi, da' tu continui sa ma provoci?! Ia, hai, recunoaste ca ai ceva cu mine... te-ai decis sa ma pui la ingrasat, vad treaba.

Sa stii ca o portie tot am sa fac, doar ca fara amidon... jos cu amidonul, cica e 'cattivo' la monti! Si am sa pun si stafide, ca la mine place stafida.

Gata, m-am suparat, nu mai intru pe topicele tale, ca vad eu ca tu mi-ai pus gand rau...
Sorina

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2012 - 04:15 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 08 February 2012 - 03:09 PM, a spus:

Auzi, da' tu continui sa ma provoci?! Ia, hai, recunoaste ca ai ceva cu mine... te-ai decis sa ma pui la ingrasat, vad treaba.

Sa stii ca o portie tot am sa fac, doar ca fara amidon... jos cu amidonul, cica e 'cattivo' la monti! Si am sa pun si stafide, ca la mine place stafida.

Gata, m-am suparat, nu mai intru pe topicele tale, ca vad eu ca tu mi-ai pus gand rau...


:hug: :(

Nu stiu daca merg stafidele aici, ies friabile castagnolele astea si in plus cand le frigi mi-e frica sa nu se arda stafidele :hug: .

Sa stii ca si eu ar trebui sa o las mai usor cu gatelile, dar in perioada asta chiar nu reusesc.
Mai intru pe la "detox" poate poate...

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 February 2012 - 05:01 PM

Da' ce crezi ca daca treci pe acolo se ia 'detox-ul' de tine ca boala?
Sa stii ca si eu trec pe acolo, da' inca nu m-am imbolnavit... slabe sperante...
Daca merge la tine da o strigare si la mine.

Si ca sa nu fiu de tot offtopic,la mine se vand si cu stafide si umplute cu creme... ce-mi faci tu mie...
Sorina

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 February 2012 - 05:06 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 08 February 2012 - 05:01 PM, a spus:

Da' ce crezi ca daca treci pe acolo se ia 'detox-ul' de tine ca boala?
Sa stii ca si eu trec pe acolo, da' inca nu m-am imbolnavit... slabe sperante...
Daca merge la tine da o strigare si la mine.

Si ca sa nu fiu de tot offtopic,la mine se vand si cu stafide si umplute cu creme... ce-mi faci tu mie...


Astea nu au o consistenta ce se preteaza la umplut parerea mea.
Nu-ti imagina ca sunt moi ca bomboloni .
Sunt mai degraba ca un aluat de tarta, dar se topesc in gura si dispar imediat.
Socrul meu a spus ca sunt cele mai bune pe care le-a mancat :hug: .

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 February 2012 - 01:04 AM

Any, am facut si io gogoselile in seara asta. Dar....... nu prea sunt incantata de rezultat. Aluatul era tare frumusel, inchegat, nelipicios, parfumat. Totul perfect. Am pregatit uleiul (incins) si am pregatit si gogosile de fript. No.... s-a cam rupt filmul aici. Am pus doar cateva in tigaie, ulei era destul, dar..... se sfaramau. Nu toate.... dar s-au cam sfaramat. E si normal, pe de-o parte, aluatul are unt si asta iese sfaramicios, de obicei. Dar.... doar jumatate din gogosi au fost intregi. Jupanului i-au placut, dar mie nu mi-a placut "aventura".... :) Ce trebuia sa fac mai "altfel"? :)

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2012 - 01:50 PM

Vezi postareaFoxyy, la 12 February 2012 - 01:04 AM, a spus:

Any, am facut si io gogoselile in seara asta. Dar....... nu prea sunt incantata de rezultat. Aluatul era tare frumusel, inchegat, nelipicios, parfumat. Totul perfect. Am pregatit uleiul (incins) si am pregatit si gogosile de fript. No.... s-a cam rupt filmul aici. Am pus doar cateva in tigaie, ulei era destul, dar..... se sfaramau. Nu toate.... dar s-au cam sfaramat. E si normal, pe de-o parte, aluatul are unt si asta iese sfaramicios, de obicei. Dar.... doar jumatate din gogosi au fost intregi. Jupanului i-au placut, dar mie nu mi-a placut "aventura".... :) Ce trebuia sa fac mai "altfel"? :)


Eu le-am facut de nenumarate ori si au iesit intotdeauna.
Probabil faina ta era prea uscata sau ai pus mai mult unt sau praf de copt?
Nu stiu ce sa zic, dar imi pare tare rau :) .

Aluatul eu nu-l framant mult, numai pana ce se incheaga totul si devine nelipicios, compact.
Apoi cand fac bilutele iau pe fiecare in parte intre palme si le rotunjesc bine.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi