Castagnole dulciuri de carnaval, minunate!
#1
Postat 22 March 2011 - 06:47 PM
E un dulce care se face de obicei de carnaval, dar poate fi facut foarte bine in orice perioada a anului.
Eu m-am indragostit pur si simplu de reteta asta, aluatul se face rapid de tot (daca l-am facut eu, il poate face oricine), iar de gust nu mai vorbesc. MINUNAT!
Ingrediente:
300 gr faina
50 gr amidon de porumb
2 lingurite de praf de copt - cam 10 grame
80 gr zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua intregi
1 praf de sare
50 gr unt rece
ulei pentru fript
zahar vanilat pentru decorat
Am pus intr-un castron faina, amidonul si praful de copt pe care le-am cernut de 3 ori direct pe un fund de lemn, am facut o fantana in care am pus zaharul, ouale, sarea
Am amestecat usor cu o furculita, dupa care am pus untul rece bucatele.
#2
Postat 22 March 2011 - 06:54 PM
Reteta zice ca daca aluatul este lipicios il putem pune pentru 30 de minute in frigider intr-o pelicula de plastic.
La mine n-a fost nevoie, deci am trecut imediat la pasul urmator.
Aluatul obtinut, l-am impartit in 6 bucati.
Am rulat fiecare bucata de aluat pana ce am obtinut un rulou lung si gros cam de un deget.
Ruloul obtinut l-am taiat in bucatele de 2 cm circa si am inceput sa fac bilute.
#3
Postat 22 March 2011 - 07:02 PM
Bilutele trebuie sa prinda culoare, nu le lasati mult, cam cateva minute.
Le-am scos apoi pe servetele, sa lase din ulei
La final
Iar aici poza cu 2 portii
#4
Postat 22 March 2011 - 07:07 PM
#5
Postat 22 March 2011 - 07:21 PM
Eu de anul trecut fac reteta asta si place tuturor, sunt fragede, bune de tot si se fac rapid .
#6
Postat 22 March 2011 - 07:36 PM
Lorica,astea-s faine de facut,dar rau daca te apuci de mîncat...ca nu te mai opresti(prea Mundgerechte Stückchen !)
...sau le ascunzi,si dai olecuta cu capul de hota,pentru a crea o scurta amnezie cerebelului,sa nu-ti mai amintesti unde le-ai pus
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 22 March 2011 - 07:52 PM
Maya, la 22 March 2011 - 07:36 PM, a spus:
Lorica,astea-s faine de facut,dar rau daca te apuci de mîncat...ca nu te mai opresti(prea Mundgerechte Stückchen !)
...sau le ascunzi,si dai olecuta cu capul de hota,pentru a crea o scurta amnezie cerebelului,sa nu-ti mai amintesti unde le-ai pus
Pai eu de aia le fac o data pe an !
Eu nu mai stiu cate portii am facut, pentru noi, socrii, musafiri, etc.
#8
Postat 22 March 2011 - 08:30 PM
Dar la mine hota e cam sus si nu are cum sa ma prinda amnezia.
Eventual rusinea.
Cel mai bine ma duc in baie si ma urc pe cantar.
Any,reteta asta e geniala cand nu vei sa pierzi timpul cu dospitul gogosilor.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 22 March 2011 - 10:26 PM
Piscotel, la 22 March 2011 - 08:30 PM, a spus:
Dar la mine hota e cam sus si nu are cum sa ma prinda amnezia.
Eventual rusinea.
Cel mai bine ma duc in baie si ma urc pe cantar.
Any,reteta asta e geniala cand nu vei sa pierzi timpul cu dospitul gogosilor.
Geany, la 22 March 2011 - 08:51 PM, a spus:
Multumesc fetelor !
#11
Postat 22 March 2011 - 10:33 PM
#12
Postat 23 March 2011 - 04:01 PM
#13
Postat 23 March 2011 - 04:46 PM
#14
Postat 07 February 2012 - 01:16 PM
Aseara am dus tiramisù la socrii, cumnata cand a vazut sacosa a crezut ca-s castagnole inauntru si sarea in sus de bucurie.
Cand a vazut tiramisu, of course ca a sarit si mai sus .
Eu le fac pe vineri !
#15
Postat 08 February 2012 - 03:09 PM
Sa stii ca o portie tot am sa fac, doar ca fara amidon... jos cu amidonul, cica e 'cattivo' la monti! Si am sa pun si stafide, ca la mine place stafida.
Gata, m-am suparat, nu mai intru pe topicele tale, ca vad eu ca tu mi-ai pus gand rau...
#16
Postat 08 February 2012 - 04:15 PM
sorinadaniela, la 08 February 2012 - 03:09 PM, a spus:
Sa stii ca o portie tot am sa fac, doar ca fara amidon... jos cu amidonul, cica e 'cattivo' la monti! Si am sa pun si stafide, ca la mine place stafida.
Gata, m-am suparat, nu mai intru pe topicele tale, ca vad eu ca tu mi-ai pus gand rau...
Nu stiu daca merg stafidele aici, ies friabile castagnolele astea si in plus cand le frigi mi-e frica sa nu se arda stafidele .
Sa stii ca si eu ar trebui sa o las mai usor cu gatelile, dar in perioada asta chiar nu reusesc.
Mai intru pe la "detox" poate poate...
#17
Postat 08 February 2012 - 05:01 PM
Sa stii ca si eu trec pe acolo, da' inca nu m-am imbolnavit... slabe sperante...
Daca merge la tine da o strigare si la mine.
Si ca sa nu fiu de tot offtopic,la mine se vand si cu stafide si umplute cu creme... ce-mi faci tu mie...
#18
Postat 08 February 2012 - 05:06 PM
sorinadaniela, la 08 February 2012 - 05:01 PM, a spus:
Sa stii ca si eu trec pe acolo, da' inca nu m-am imbolnavit... slabe sperante...
Daca merge la tine da o strigare si la mine.
Si ca sa nu fiu de tot offtopic,la mine se vand si cu stafide si umplute cu creme... ce-mi faci tu mie...
Astea nu au o consistenta ce se preteaza la umplut parerea mea.
Nu-ti imagina ca sunt moi ca bomboloni .
Sunt mai degraba ca un aluat de tarta, dar se topesc in gura si dispar imediat.
Socrul meu a spus ca sunt cele mai bune pe care le-a mancat .
#19
Postat 12 February 2012 - 01:04 AM
#20
Postat 12 February 2012 - 01:50 PM
Foxyy, la 12 February 2012 - 01:04 AM, a spus:
Eu le-am facut de nenumarate ori si au iesit intotdeauna.
Probabil faina ta era prea uscata sau ai pus mai mult unt sau praf de copt?
Nu stiu ce sa zic, dar imi pare tare rau .
Aluatul eu nu-l framant mult, numai pana ce se incheaga totul si devine nelipicios, compact.
Apoi cand fac bilutele iau pe fiecare in parte intre palme si le rotunjesc bine.