Castagnole dulciuri de carnaval, minunate!
#21
Postat 12 February 2012 - 05:14 PM
#22
Postat 12 February 2012 - 05:18 PM
koral, la 12 February 2012 - 05:14 PM, a spus:
Corina ce prezentare frumoasa le-ai facut !
Nu mi-ar fi trecut prin cap sa bag o masca-n poza, cu toate ca avem una acasa.
Ma bucur ca le-ai incercat, nu te-ai dat batuta!
Eu zic totusi ca se mai poate adauga un ou daca aluatul nu e cum trebuie.
#23
Postat 13 February 2012 - 06:27 PM
Pana acum am framantat la mana intotdeauna.
Azi am pus ingredientele la robot, am framantat pana ce s-au amestecat cat de cat, apoi am framantat cu mana.
Si fiindca m-a inspirat Corina, am scos si eu masca de carnaval
#24
Postat 13 February 2012 - 08:44 PM
#25
Postat 13 February 2012 - 08:55 PM
koral, la 13 February 2012 - 08:44 PM, a spus:
Jumatate le-am trimis la socrii, m-a sunat soacra-mea, vorbea cu mine si manca .
I-am zis sa mai lase si la ceilalti .
Fa-le atunci, ca sa-i poti supara .
Nu m-as fi gandit niciodata sa pun alaturi masca. Tare ideea.
#26
Postat 14 February 2012 - 11:03 PM
any_annette, la 12 February 2012 - 01:50 PM, a spus:
Probabil faina ta era prea uscata sau ai pus mai mult unt sau praf de copt?
Nu stiu ce sa zic, dar imi pare tare rau .
Aluatul eu nu-l framant mult, numai pana ce se incheaga totul si devine nelipicios, compact.
Apoi cand fac bilutele iau pe fiecare in parte intre palme si le rotunjesc bine.
Am pus totul la gram, cantarit cu cantarul electronic. Am amestecat usor toate ingredientele, pana s-a inchegat aluatul. A iesit exact ca al tau.
Bilutele le-am rotunjit si eu intre palme si apoi le-am pus la fript. Alea care au ramas intregi au iesit exact ca ale tale. Dar unele se sfaramau.... Cam o treime s-au sfaramat.
#27
Postat 15 February 2012 - 04:53 PM
Foxyy, la 14 February 2012 - 11:03 PM, a spus:
any_annette, la 12 February 2012 - 01:50 PM, a spus:
Probabil faina ta era prea uscata sau ai pus mai mult unt sau praf de copt?
Nu stiu ce sa zic, dar imi pare tare rau .
Aluatul eu nu-l framant mult, numai pana ce se incheaga totul si devine nelipicios, compact.
Apoi cand fac bilutele iau pe fiecare in parte intre palme si le rotunjesc bine.
Am pus totul la gram, cantarit cu cantarul electronic. Am amestecat usor toate ingredientele, pana s-a inchegat aluatul. A iesit exact ca al tau.
Bilutele le-am rotunjit si eu intre palme si apoi le-am pus la fript. Alea care au ramas intregi au iesit exact ca ale tale. Dar unele se sfaramau.... Cam o treime s-au sfaramat.
O treime ? Nu stiu zau ce sa zic, mie nu mi s-a desfacut nici una, jur pe ce vrei tu.
#28
Postat 17 February 2012 - 10:58 PM
#32
Postat 18 February 2012 - 07:50 PM
la cuptor:
tot la cuptor, dar trecute prin alchermes si apoi prin zahar tos:
clasic, coapte in ulei:
mie nu mi s-au imprastiat la prajit, doar au crapat:
e prima data cand fac un dulce traditional de Carnevale
Any, multumesc de reteta, au fost laudate mult (si eu am fost laudata ca mi-am luat inima-n dinti si le-am facut )
#33
Postat 18 February 2012 - 10:02 PM
Ma bucur tare mult ca ti-a facut cu ochiul reteta asta si ti-ai facut intrarea aici la noi cu ea !
Bristeno m-ai dat pe spate, nu le-am facut niciodata la cuptor!
Alea date prin alchermes iar tre' sa fie bune.
E normal sa crape ca in ultima poza, daca te uiti la ale mele sunt identice.
Si nu in ultimul rand, te laud si eu pe langa ceilalti laudatori, ca meriti: bravo !
#34
Postat 02 March 2014 - 05:56 PM