Am vrut sa fac fondantul pt amandina, dar am fost disturbata de telefon si pt o clipita de neatentie mi s-a zaharisit.
L-am lasat deoparte si m-am apucat de altul.Initial am vrut sa-l arunc si cum se intarise am zis sa-l pun pe foc ca sa-l pot scoate din cratita.Acum e putin fluid(bine se v-a intari curand) si aduce a zahar ars.Ce pot face cu el, sunt totusi 550 gr de zahar.
As fi facut foi de napolitane dar n-am foile.
Ma gandeam ca as putea sa-l pastrez ca si pe fondant, dar nu stiu cum evolueaza dupa cand il topesc iara.
Era o varianta sa-l pastrez fiinca deja am in plan 2 tipuri de dulciuri si nu stiu unde mai intra si al treilea
E prima data cand mi se zahariseste.
Asadar, il arunc sau?
Pagina 1 din 1
Zahar ars- folosire
#2
Postat 12 April 2011 - 09:24 PM
Unde e glazura de amandina te rog, ca acum am gätat un tort amandina si vreau glazura, ma uitam dupa ea. Mersi mult.
Cat despre a ta eu zic asa: pui putin lapte, o lingura de amidon si o transformi in budinca. Ori o moi cu niste lapte, bati ceva frisca, amesteci frisca si crema racita, eventual mai bati putin si pui peste un blat lejer. Iese un tort de numa! Doar ca la blat nu pui asa mult zahar.
Cat despre a ta eu zic asa: pui putin lapte, o lingura de amidon si o transformi in budinca. Ori o moi cu niste lapte, bati ceva frisca, amesteci frisca si crema racita, eventual mai bati putin si pui peste un blat lejer. Iese un tort de numa! Doar ca la blat nu pui asa mult zahar.
Heave ho, buccaneers ;)
#3
Postat 12 April 2011 - 09:38 PM
Lapona Enigel, la 12 April 2011 - 09:24 PM, a spus:
Unde e glazura de amandina te rog, ca acum am gätat un tort amandina si vreau glazura, ma uitam dupa ea. Mersi mult.
Cat despre a ta eu zic asa: pui putin lapte, o lingura de amidon si o transformi in budinca. Ori o moi cu niste lapte, bati ceva frisca, amesteci frisca si crema racita, eventual mai bati putin si pui peste un blat lejer. Iese un tort de numa! Doar ca la blat nu pui asa mult zahar.
Cat despre a ta eu zic asa: pui putin lapte, o lingura de amidon si o transformi in budinca. Ori o moi cu niste lapte, bati ceva frisca, amesteci frisca si crema racita, eventual mai bati putin si pui peste un blat lejer. Iese un tort de numa! Doar ca la blat nu pui asa mult zahar.
Eh datat viitoare am sa stiu ce sa fac.Acu problema era ca deja aveam amandinele care sunt dulci, inca ceva dulce cu zahar ma face sa dau in diabet.
Glazura e pe amandine .Lasand gluma deoparte reteta este a Natasei de fondant(e trecuta la subiectul deschis de mine cu amandina), am mai avut o tentativa prima data dar nu mi-a iesit(a venit prea lichida),acum e tocmai buna.O sa vin cu pozele...da mai incolo
#4
Postat 12 April 2011 - 10:39 PM
Punindu-i un sirop gen glucoza sau miere ramine un sirop de caramel pe care il poti folosi oricind, facusem eu demult si pusesem si poze cu experimentul.
#5
Postat 13 April 2011 - 02:35 PM
Ioana, imi dai si un link te rog? Multumesc!
Revin: am gasit, nu mai e nevoie!
Revin: am gasit, nu mai e nevoie!
Heave ho, buccaneers ;)
#6
Postat 13 April 2011 - 04:08 PM
Asadar, vin si eu sa dau cu subsemnatu': cum dezaharisesc glazura? Tre'sa fie un trick. Ioano, ai deocheat glazura Natasei!!
Aliooo, nu e nici un fizician prin zona? Cu siguranta e vreun procedeu termic sa refac fluiditatea glazurii.
Aliooo, nu e nici un fizician prin zona? Cu siguranta e vreun procedeu termic sa refac fluiditatea glazurii.
Heave ho, buccaneers ;)
#7
Postat 03 July 2011 - 08:57 PM
Lapona Enigel, la 13 April 2011 - 04:08 PM, a spus:
Asadar, vin si eu sa dau cu subsemnatu': cum dezaharisesc glazura? Tre'sa fie un trick. Ioano, ai deocheat glazura Natasei!!
Aliooo, nu e nici un fizician prin zona? Cu siguranta e vreun procedeu termic sa refac fluiditatea glazurii.
Aliooo, nu e nici un fizician prin zona? Cu siguranta e vreun procedeu termic sa refac fluiditatea glazurii.
Sorry, cam tarliu, da' poate o sa-ti fie de folos alta data: pui lapte sau unt (mai degraba lapte, ca sa nu iasa prea grasa glazura). Io asa am facut. Cantitati? Nema.... pui cate-un pic si vezi ce iese..
Arata acest topic
Pagina 1 din 1