
As avea cîteva întrebari în ceea ce priveste pastrarea anumitor creme,blaturi de tarte,prajituri,torturi.
Este vorba despre blaturi simple de :
Pandispan simplu(zahar,faina+eventual amidon,zahar,arome)
-cum se pastreaza cel mai bine fara sa se usuce?
-este la fel de bun si daca este umplut dupa 2 zile?
Blat de tort cu unt(deci gen pandispan dar si cu unt)
-se pastreaza la fel ca pandispanul simplu?
-nu se schimba gustul daca e pastrat 2-3 zile?(din cauza untului)
Blat de tort/prajitura care contine diverse nuci(cocos,alune,migdale...etc)
-se pastreaza 2-3 zile fara probleme?
-nu îsi schimba textura?Se usuca/sau devine farîmicios?
Crema simpla de unt(cu zahar pudra,ciocolata/cacao+arome...etc,fara oua)
-se poate face înainte cu 2 zile de a fi folosita?
-daca da,cum se pot pastra cel mai bine?
-în ce recipiente?
Am nevoie de aceste informatii pentru ca as vrea s-o scutesc pe mama de anumite treburi.În curînd se împlineste un an de cînd tata nu mai este,iar la pomenire voi fi doar scurt în tara.De aceea as vrea sa pregatesc anumite chestii cu 2 zile înainte.As vrea sa fac blaturile de tarte,torturi si prajituri de miercuri noaptea si joi peste zi.Plus ca asa vrea sa fac si niste creme de unt,tot joi.Joi noaptea voi pleca spre Romania.Pe vineri seara as umple torturi si prajituri,iar finalizarea as face-o sîmbata dimineata.Este posibil?
Se pastreaza blaturile si cremele 2-3 zile fara probleme?Nu îsi schimba gustul?...etc..etc...
Tartele cu fructe si budinca le umplu sîmbata dimineata,cu astea ma descurc...dar cu creme si de astea,nu am experienta deloc.
Bineînteles ca la umput si decorat voi avea ajutor,doar ca materia prima as vrea s-o fac eu

Va sînt recunoascatoare pentru ajutor
