Am facut tortuletul, e la frigider.
DAR...l-am facut numai din 7 oua deci nu va fi asa inalt,numai cu doua randuri,apoi... am uitat sa fac siropul , mi-am adus aminte cam tarziu si l-am insiropat cat am mai putut cu putin lapte.
Crema,dupa gustul meu, e foarte dulce. Am impartit-o in doua.Una din ele,cea cu care l-am umplut, am ''botezat-o'' cu nuca macinata, am macinat prea multa pt. blat si am bagat ce mi-a ramas la crema.Nu a schimbat mare lucru. Deasupra l-am imbracat cu crema simpla.Unt cred ca am pus pana in 50 grame, cu cat puneam mai mult cu atat mi se parea mai grea la stomac.Si o recunosc,cred ca este crema pe care o folosea si bunica mea.
Sunt foarte curioasa cand il voi taia si voi manca din el ca asa cat am gustat cate putin din fiecare nu prea-mi dau seama,nu pot trage o concluzie finala.
Va voi spune rezultatul,poate pun si o poza
Tort de cacao cu nuci
#22
Postat 07 May 2011 - 05:46 PM
Nataly, la 07 May 2011 - 05:24 PM, a spus:
Am facut tortuletul, e la frigider.
DAR...l-am facut numai din 7 oua deci nu va fi asa inalt,numai cu doua randuri,apoi... am uitat sa fac siropul , mi-am adus aminte cam tarziu si l-am insiropat cat am mai putut cu putin lapte.
Crema,dupa gustul meu, e foarte dulce. Am impartit-o in doua.Una din ele,cea cu care l-am umplut, am ''botezat-o'' cu nuca macinata, am macinat prea multa pt. blat si am bagat ce mi-a ramas la crema.Nu a schimbat mare lucru. Deasupra l-am imbracat cu crema simpla.Unt cred ca am pus pana in 50 grame, cu cat puneam mai mult cu atat mi se parea mai grea la stomac.Si o recunosc,cred ca este crema pe care o folosea si bunica mea.
Sunt foarte curioasa cand il voi taia si voi manca din el ca asa cat am gustat cate putin din fiecare nu prea-mi dau seama,nu pot trage o concluzie finala.
Va voi spune rezultatul,poate pun si o poza
DAR...l-am facut numai din 7 oua deci nu va fi asa inalt,numai cu doua randuri,apoi... am uitat sa fac siropul , mi-am adus aminte cam tarziu si l-am insiropat cat am mai putut cu putin lapte.
Crema,dupa gustul meu, e foarte dulce. Am impartit-o in doua.Una din ele,cea cu care l-am umplut, am ''botezat-o'' cu nuca macinata, am macinat prea multa pt. blat si am bagat ce mi-a ramas la crema.Nu a schimbat mare lucru. Deasupra l-am imbracat cu crema simpla.Unt cred ca am pus pana in 50 grame, cu cat puneam mai mult cu atat mi se parea mai grea la stomac.Si o recunosc,cred ca este crema pe care o folosea si bunica mea.
Sunt foarte curioasa cand il voi taia si voi manca din el ca asa cat am gustat cate putin din fiecare nu prea-mi dau seama,nu pot trage o concluzie finala.
Va voi spune rezultatul,poate pun si o poza
Si eu as fi vrut sa bag nuca in crema, dar nu am mai avut. Eu as fi caramelizat-o cu zahar, racit si apoi taiata marunt.
crema ai facut-o din 4 oua? Poate ca ar fi trebuit sa pui mai mult unt, totusi 50 g de unt la 4 oua e prea putin, e totusi o crema de unt.
Abia astept poza si impresiile!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#23
Postat 07 May 2011 - 06:42 PM
Vaaai,nu exagerez cand spun ca e super-mega bun!! Eu am decorat,numai ca sa dea mai bine la poza cu floricele.
Nu m-am putut hotara la o singura poza,asa ca am ales sa pun trei.Sper ca nu e problema,daca da,spuneti-mi si sterg.
Dar intrebare Aura, tu ai macinat nuca in masina sau ai tocat-o cu cutitul? Eu am macinat-o in masina si nu se vede prin tort ca e fina,fina(doar putin de tot o bucatica mica in a doua poza )
Acum m-am gandit la asta cand ai scris ca ai fi caramelizat-o cu zahar...
Nu m-am putut hotara la o singura poza,asa ca am ales sa pun trei.Sper ca nu e problema,daca da,spuneti-mi si sterg.
Dar intrebare Aura, tu ai macinat nuca in masina sau ai tocat-o cu cutitul? Eu am macinat-o in masina si nu se vede prin tort ca e fina,fina(doar putin de tot o bucatica mica in a doua poza )
Acum m-am gandit la asta cand ai scris ca ai fi caramelizat-o cu zahar...
#24
Postat 08 May 2011 - 03:28 AM
ti-a iesit foarte frumos!!!!! si ma bucur mult ca ti-a placut.
Eu nu am pus nuca in crema, dar as vrea sa pun data viitoare si ma gandeam sa le fac caramelizate si apoi tocate cu cutitul marunt, marunt.
Eu nu am pus nuca in crema, dar as vrea sa pun data viitoare si ma gandeam sa le fac caramelizate si apoi tocate cu cutitul marunt, marunt.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#26
Postat 23 November 2012 - 04:08 PM
Tortul acesta este o bomba calorica, dar merita!!!!! Nu am mancat de mai bine de 10 ani un tort cu nuca
Oare de ce?
Oare de ce?