Forum Culinar: Prajitura cu mere caramelizate - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu mere caramelizate

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 December 2009 - 07:50 PM

1,5 kg mere, 100 gr zahar
Se face zaharul caramel in care se adauga merele rase, se lasa la fiert pina se evapora tot lichidul si eventual se aromatizeaza cu scortisoara dupa placerea fiecaruia. Se lasa sa se raceasca.

Se face compozitia blatului din:
5 oua, 250 gr zahar, 250 gr faina, 50 ml ulei, 1 plic de praf de copt
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul pe rind
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126891069577.jpg
apoi uleiul si in cele din urma faina amestecata cu praful de copt.
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126891073578.jpg

100 g biscuiti, unt pentru uns tava
Reteta originala spune ca tava sa se unga cu abundent unt si apoi sa se faca un strat de biscuiti deasupra. Eu aseara m-am gindit sa schimb metoda si am eliminat total untul inlocuindu-l cu hirtia de copt :floare: iar biscuitii (pe care nu-i aveam) i-am inlocuit cu feliile de piine uscata dulce care se maninca aici la micul dejun, facute pesmet in Thermomix.
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126891202081.jpg
Peste stratul de pesmet am pus stratul de mere
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126891205866.jpg
si deasupra am turnat compozitia
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126891208739.jpg
Am nivelat binisor
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126891210571.jpg
si copt o ora la 180°C
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-12689121246.jpg
Tava cred ca are latura de 25 de cm.
Cind a fost rece am rasturnat-o pe farfurie
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126891221438.jpg
Si sectiunea mult dorita si foarte buna
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126891240644.jpg
Se coace la 180°C pentru 30 de minute. Se lasa un pic sa se raceasca si apoi se scoate din tava intorcind-o cu fundul in sus astfel incit deasupra sa fie stratul cu mere.

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 December 2009 - 09:41 AM

Ce bine arata si ce simpla e de facut! :angry:

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2010 - 01:42 PM

Am refacut aseara prajitura asta asa ca am modificat mesajul cu poze pas cu pas :)

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2010 - 05:46 PM

Foarte simpla si frumoasa reteta asta Adriana,nu stiu cum de mi-a scapat,cat despre poze ce sa mai spun,parca imi vine sa intind mana dupa felia aia...

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 March 2010 - 09:50 PM

 Geany, la 18 March 2010 - 05:46 PM, a spus:

Foarte simpla si frumoasa reteta asta Adriana,nu stiu cum de mi-a scapat,cat despre poze ce sa mai spun,parca imi vine sa intind mana dupa felia aia...

Eu parca simt merele caramelizate pe limba. :cheers:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi