Se face zaharul caramel in care se adauga merele rase, se lasa la fiert pina se evapora tot lichidul si eventual se aromatizeaza cu scortisoara dupa placerea fiecaruia. Se lasa sa se raceasca.
Se face compozitia blatului din:
5 oua, 250 gr zahar, 250 gr faina, 50 ml ulei, 1 plic de praf de copt
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul pe rind

apoi uleiul si in cele din urma faina amestecata cu praful de copt.

100 g biscuiti, unt pentru uns tava
Reteta originala spune ca tava sa se unga cu abundent unt si apoi sa se faca un strat de biscuiti deasupra. Eu aseara m-am gindit sa schimb metoda si am eliminat total untul inlocuindu-l cu hirtia de copt


Peste stratul de pesmet am pus stratul de mere

si deasupra am turnat compozitia

Am nivelat binisor

si copt o ora la 180°C

Tava cred ca are latura de 25 de cm.
Cind a fost rece am rasturnat-o pe farfurie

Si sectiunea mult dorita si foarte buna

Se coace la 180°C pentru 30 de minute. Se lasa un pic sa se raceasca si apoi se scoate din tava intorcind-o cu fundul in sus astfel incit deasupra sa fie stratul cu mere.