Forum Culinar: supa-crema de linte rosie - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

supa-crema de linte rosie

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 May 2011 - 01:08 PM

Supa-crema de linte rosie.

Pentru supa asta simpla avem nevoie de:

2 cepe mici
2 catei de usturoi
jumatate de morcov
1 pumn de linte rosie
sofran (optional)
sare, piper
cumin
zeama de lamaie

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-341-1305284677009.jpg

Se pune la calit ceapa, se adauga usturoiul si morcovul dat pe razatoare si tine pe foc 2 min.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-341-13052846851871.jpg

Separat am pus sofranul in jumatate de cana cu apa fierbinte, ca sa-si lase culoarea, dupa care se adauga in oala impreuna cu lintea. Se amesteca bine si se completeaza cu apa calda. Se fierbe pana lintea e moale, apoi se da prin blender pana se obtine o crema. Se adauga cumin, sare si piper. Se stinge focul si se adauga zeama de lamaie.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-341-13052846913495.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 May 2011 - 01:10 PM

Imi Place !Imi Place !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 May 2011 - 05:34 PM

....si mie :)

#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 October 2011 - 09:16 PM

mă lipesc aici cu varianta de supă de linte ca la burma

în loc de şofran, se pune turmeric
morcovul se înlocuieşte cu ginger ras sau se elimină
se pune şi un pic de ardei iute
lintea se frige cu ceapa şi condimentele, ca la risotto
se adaugă lichid in proporţie de 1 la 6, la o cană de linte, se pun 6 căni de supă sau apă
se fierbe 30 de minute la foc moderat
nu se blenduie, nu se adaugă lămîie
se garniseşte cu cilantro ... cui îi place gustul

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13188781485002.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13188781448723.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13188781526209.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13188781551606.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-1318878139132.jpg

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 October 2011 - 11:35 PM

Minunat Dexter. Am sa incerc si varianta ta si neaparat cu ginger. :) O mica modificare tot am sa fac, am sa inlocuiesc coriandrul cu patrunjel :scratch:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 14 July 2012 - 11:11 AM

Chiar cautam o reteta de supa, am ramas in pana de inspiratie. Ambele versiuni imi fac cu ochiul si-mi stimuleaza papila. :love7: Tre' sa cumpar line rosie. =))

#7 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 July 2012 - 09:35 PM

Am preparat o supa de linte amestecand cele doua retete. Am pus ingredientele din reteta Aurei si condimentele din reteta lui Dexter. Singura problema a fost ca pe ambalaj scria linte rosie si cand am deschis pachetul nu era portocalie ca si cea pozele lui Dexter ci era verzuie :thumleft:
Dar a iesit foarte gustoasa! Va multumesc de idee. :hug:

Dovada:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-97-13425535277108.jpg

#8 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 August 2012 - 07:57 PM

Laura, chiar daca cu intarziere, cu placere :tongue3:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 October 2012 - 08:58 AM

Aura, ca am dovleci fara numar de la sora mea:
Supa crema de linte cu adaos de dovleac.Manu a mancat tot castronul din poza si cu asta am zis ce-am avut de zis: :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-9-13501115326362.jpg

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 October 2012 - 10:27 AM

Acu' vad si eu topicul asta, chiar o s-o incerc si eu cand da un pic frigul, ca ne plac supele crema.

#11 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 October 2012 - 05:00 PM

Vezi postareaEataly, la 13 October 2012 - 08:58 AM, a spus:

Aura, ca am dovleci fara numar de la sora mea:
Supa crema de linte cu adaos de dovleac.Manu a mancat tot castronul din poza si cu asta am zis ce-am avut de zis: :floare:

Atasament IMG_8801.JPG


Daca a mancat Manu, eu ma declar mai mult decat multumita. ;)

Am sa tin minte sa pun si eu dovlecei data viitoare, e o idee buna.

Vezi postareaany_annette, la 13 October 2012 - 10:27 AM, a spus:

Acu' vad si eu topicul asta, chiar o s-o incerc si eu cand da un pic frigul, ca ne plac supele crema.


;)
Eu am refacut-o deja saptamana trecuta, ca frigul a venit mai demult la noi. Azi afara, 1 grad ;)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#12 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 October 2012 - 12:02 PM

Si noua ne place mult supa de linte.O reteta am pus si eu aici
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#13 Useril este offline   Daneza13 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal

Postat 17 October 2012 - 04:04 PM

Aura mi-ai dat o idee buna cu supa ta de linte, am ditamai saculetul de linte rosie, asa ca azi e in plan. :D
Interesanta si varianta lui Dexter, dar coriandrul inlocuit cu patrunjel :D


Vezi postarealaura_lala, la 17 July 2012 - 09:35 PM, a spus:

Am preparat o supa de linte amestecand cele doua retete. Am pus ingredientele din reteta Aurei si condimentele din reteta lui Dexter. Singura problema a fost ca pe ambalaj scria mazare rosie si cand am deschis pachetul nu era portocalie ca si cea pozele lui Dexter ci era verzuie :unsure:
Dar a iesit foarte gustoasa! Va multumesc de idee. :D

Laura, zici ca ai pus mazare rosie...vorbesti de mazare uscata (split peas/pois cassés)? ca nu e acelasi lucru cu lintea. Mazarea e galben-portocalie (nu rosie) sau verde...se aseamana cumva cu lintea, dar are alt gust.

#14 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 October 2012 - 04:14 PM

ce idee bună că aţi ridicat reţeta, cred că fac şi eu burmeza cît de curînd, e una din supele mele preferate.

#15 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 October 2012 - 02:22 PM

Vezi postareaDexter, la 17 October 2012 - 04:14 PM, a spus:

ce idee bună că aţi ridicat reţeta, cred că fac şi eu burmeza cît de curînd, e una din supele mele preferate.


Burmeza...foarte buna.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13509085156402.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 October 2012 - 10:44 PM

Vezi postareaEataly, la 13 October 2012 - 08:58 AM, a spus:

Supa crema de linte cu adaos de dovleac.

Vroiam s-o fac dar n-aveam linte asa ca am pus fasole borlotti pe linga dovleac, excelenta :)
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13509386875118.jpg

#17 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 23 October 2012 - 10:29 AM

Vezi postareaDaneza13, la 17 October 2012 - 04:04 PM, a spus:


Laura, zici ca ai pus mazare rosie...vorbesti de mazare uscata (split peas/pois cassés)? ca nu e acelasi lucru cu lintea. Mazarea e galben-portocalie (nu rosie) sau verde...se aseamana cumva cu lintea, dar are alt gust.


Fug sa fac edit, era vorba de linte. La noi se gasesc 3 feluri, o linte portocalie, una maronie si linte verde. Pe ambalaj (care nu era transparent) scria linte rosie dar cand am deschis era lintea verde, cea "normala", cea care se gaseste mereu in magazine. Celelalte tipuri se gasesc doar ocazional. :occasion15:

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 October 2012 - 04:10 PM

Se poate baga si ceva felii de cîrnaciori picanti prin zama asta? Întreb si eu asa, ca nu am facut linte niciodata, desi am vrut mereu... pe ai mei însa nu-i impresioneaza. Dar vreau sa-i impresionez eu, si de nu reusesc pe ei, poate ma impresionez pe mine :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 October 2012 - 06:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 October 2012 - 10:44 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 13 October 2012 - 08:58 AM, a spus:

Supa crema de linte cu adaos de dovleac.

Vroiam s-o fac dar n-aveam linte asa ca am pus fasole borlotti pe linga dovleac, excelenta :drool:
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13509386875118.jpg

Are o culoare foarte frumoasa. E de la dovleac presupun.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#20 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 October 2012 - 07:19 PM

Vezi postareaMaya, la 23 October 2012 - 04:10 PM, a spus:

Se poate baga si ceva felii de cîrnaciori picanti prin zama asta? Întreb si eu asa, ca nu am facut linte niciodata, desi am vrut mereu... pe ai mei însa nu-i impresioneaza. Dar vreau sa-i impresionez eu, si de nu reusesc pe ei, poate ma impresionez pe mine :drool:

Sigur ca se poate. E drept ca nu am pus niciodata carne in supa de linte, dar nu cred ca nu ar iesi buna. Eu o mai combin cu couscous sau naut.

Nici pe noi nu ne prea atragea, prima data am facut o supa de linte dupa o reteta asemanatoare cu cea data de Ioana, din curiozitate. A devenit una din preferatele noastre. Mie imi place lintea in general, in supe, salate si alte mancarici.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi