supa-crema de linte rosie
#1
Postat 13 May 2011 - 01:08 PM
Pentru supa asta simpla avem nevoie de:
2 cepe mici
2 catei de usturoi
jumatate de morcov
1 pumn de linte rosie
sofran (optional)
sare, piper
cumin
zeama de lamaie
Se pune la calit ceapa, se adauga usturoiul si morcovul dat pe razatoare si tine pe foc 2 min.
Separat am pus sofranul in jumatate de cana cu apa fierbinte, ca sa-si lase culoarea, dupa care se adauga in oala impreuna cu lintea. Se amesteca bine si se completeaza cu apa calda. Se fierbe pana lintea e moale, apoi se da prin blender pana se obtine o crema. Se adauga cumin, sare si piper. Se stinge focul si se adauga zeama de lamaie.
#2
Postat 13 May 2011 - 01:10 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 17 October 2011 - 09:16 PM
în loc de şofran, se pune turmeric
morcovul se înlocuieşte cu ginger ras sau se elimină
se pune şi un pic de ardei iute
lintea se frige cu ceapa şi condimentele, ca la risotto
se adaugă lichid in proporţie de 1 la 6, la o cană de linte, se pun 6 căni de supă sau apă
se fierbe 30 de minute la foc moderat
nu se blenduie, nu se adaugă lămîie
se garniseşte cu cilantro ... cui îi place gustul
#5
Postat 17 October 2011 - 11:35 PM
#6
Postat 14 July 2012 - 11:11 AM
#7
Postat 17 July 2012 - 09:35 PM
Dar a iesit foarte gustoasa! Va multumesc de idee.
Dovada:
#8
Postat 04 August 2012 - 07:57 PM
#9
Postat 13 October 2012 - 08:58 AM
Supa crema de linte cu adaos de dovleac.Manu a mancat tot castronul din poza si cu asta am zis ce-am avut de zis:
#10
Postat 13 October 2012 - 10:27 AM
#11
Postat 13 October 2012 - 05:00 PM
Eataly, la 13 October 2012 - 08:58 AM, a spus:
Supa crema de linte cu adaos de dovleac.Manu a mancat tot castronul din poza si cu asta am zis ce-am avut de zis:
IMG_8801.JPG
Daca a mancat Manu, eu ma declar mai mult decat multumita.
Am sa tin minte sa pun si eu dovlecei data viitoare, e o idee buna.
any_annette, la 13 October 2012 - 10:27 AM, a spus:
Eu am refacut-o deja saptamana trecuta, ca frigul a venit mai demult la noi. Azi afara, 1 grad
#13
Postat 17 October 2012 - 04:04 PM
Interesanta si varianta lui Dexter, dar coriandrul inlocuit cu patrunjel
laura_lala, la 17 July 2012 - 09:35 PM, a spus:
Dar a iesit foarte gustoasa! Va multumesc de idee.
Laura, zici ca ai pus mazare rosie...vorbesti de mazare uscata (split peas/pois cassés)? ca nu e acelasi lucru cu lintea. Mazarea e galben-portocalie (nu rosie) sau verde...se aseamana cumva cu lintea, dar are alt gust.
#14
Postat 17 October 2012 - 04:14 PM
#15
Postat 22 October 2012 - 02:22 PM
Dexter, la 17 October 2012 - 04:14 PM, a spus:
Burmeza...foarte buna.
#16
Postat 22 October 2012 - 10:44 PM
#17
Postat 23 October 2012 - 10:29 AM
Daneza13, la 17 October 2012 - 04:04 PM, a spus:
Laura, zici ca ai pus mazare rosie...vorbesti de mazare uscata (split peas/pois cassés)? ca nu e acelasi lucru cu lintea. Mazarea e galben-portocalie (nu rosie) sau verde...se aseamana cumva cu lintea, dar are alt gust.
Fug sa fac edit, era vorba de linte. La noi se gasesc 3 feluri, o linte portocalie, una maronie si linte verde. Pe ambalaj (care nu era transparent) scria linte rosie dar cand am deschis era lintea verde, cea "normala", cea care se gaseste mereu in magazine. Celelalte tipuri se gasesc doar ocazional.
#18
Postat 23 October 2012 - 04:10 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#19
Postat 23 October 2012 - 06:56 PM
Adriana, la 22 October 2012 - 10:44 PM, a spus:
Are o culoare foarte frumoasa. E de la dovleac presupun.
#20
Postat 23 October 2012 - 07:19 PM
Maya, la 23 October 2012 - 04:10 PM, a spus:
Sigur ca se poate. E drept ca nu am pus niciodata carne in supa de linte, dar nu cred ca nu ar iesi buna. Eu o mai combin cu couscous sau naut.
Nici pe noi nu ne prea atragea, prima data am facut o supa de linte dupa o reteta asemanatoare cu cea data de Ioana, din curiozitate. A devenit una din preferatele noastre. Mie imi place lintea in general, in supe, salate si alte mancarici.