Forum Culinar: Somon la cuptor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon la cuptor mai simplu de atit nici ca se poate ...

#21 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 September 2013 - 08:15 PM

Vezi postarearedivivus, la 11 July 2013 - 08:46 AM, a spus:

daca n-as fi deja bolnava, m-ati imbolnavi voi, cu operele voastre!:sad3: sunteti FENOMENALE! felicitari ambelor


redivivus, multumesc frumos de apreciere. :toothy6:
iti doresc sanatate multa. :floare:

#22 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 29 September 2013 - 09:20 PM

Vezi postareapantagruel, la 22 September 2013 - 08:08 AM, a spus:

Somon "baconizat". O reteta f. simpla si spectaculoasa. Piure-ul facut cu supa de radacinoase, decorul din pastai de babymazare si esentialul: Se ruleaza somonul transat corespunzator in bacon/pancetta/slaninuta/, se asigura cu scobitori se trage in unt apoi la 180 gr. 7-8 min. Se poate asezona cu un sos de unt cu marar si piper roz. Recomand Domeniul Coroanei Segarcea - Prestige Chardonnay.


zis si facut "medalioane pantagruelice" delicioase Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

multumesc frumos pentru reteta lui nenea Horia si Ex. Chef Patrick Guibet :icon_fessee:

Imagine postata




#23 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 September 2013 - 08:33 PM

Groaznic! :hug:

Somon înfasurat de zile mari! Îl bag într-un meniu de sarbatoare neaparat! Thanks! :headbang:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 September 2013 - 09:08 PM

Adevarat groaznic :headbang:
Dana, cum era felia de somon, ai taiat discul dintr-o felie asa de inalta sau ai rulat o felie mai subtire?

#25 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 01 October 2013 - 07:29 AM

Fetelor, intr-adevar e o reteta groaznic de simpla atit ca preparare, dar si ca bunatate. O recomand cu caldura. :hug:

Adriana, daca ai cotlete de somon le filetezi (indepartind oasele de pe mijlocul cotletului si pielea). Asezi felia de somon pe lungul unei fisii subtiri de bacon - eu am folosit 2 bucati, ca la una din capete fisiile nu avea aceeasi latime cu cea a somonului, si rulezi dinspre partea mai groasa spre cea subtire a pestelui. Pe mijlocul medalionului raminind o gaurica mica, am umplut-o cu putin patrunjel tocat. N-am avut nici un tip de brinza cremoasa in casa, ca as fi amestecat-o cu patrunjelul. Dar a mers si fara. Apoi am legat cu o sforicica medalioanele pentru mai multa siguranta, ca nu pleaca baconul la plimbare. :lol: Le-am prajit intr-o 1 Lg unt, cite 1' pe fiecare parte in tigaia-grill bine incinsa si le-am dat la cuptor dupa cum zicea nenea Horia.

Asta a fost tot. Si fiindca nu ma incinta prea tare bechamelul, am facut sosul de vin cu marar de la somonul salbatic al Mayei. :headbang:

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 October 2013 - 04:33 PM

aa deci legatul era secretul, pentru ca am folosit si eu o data metoda asta dar mi s-au desfacut :rolleyes:

#27 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 October 2013 - 09:32 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 October 2013 - 04:33 PM, a spus:

aa deci legatul era secretul, pentru ca am folosit si eu o data metoda asta dar mi s-au desfacut :rolleyes:


Adriana, te referi la metoda cu scobitoarea ?
cred ca ar merge infipte 2 scobitori prin medalion (bacon + somonul rulat), dar incrucisate. ca sa poata sta bine fixat si sa nu se desfaca in timpul coacerii.

eu am scos scobitorile dupa ce-am facut poza medalioanelor, dar din alt considerent. erau prea lungi si ma impiedicau la fript medalioanele in tigaia-grill, cind urma sa le intorc pe cealalta parte. deh, mi-a fost lene sa le scurtez cu o foarfeca ! :hungry:

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 October 2013 - 06:20 PM

Da, dar nu mai tin minte cum le-am legat sau daca le-am legat, cert e ca n-am obtinut medalioane, voi face ca tine, am luat deja feliutele de bacon mai trebuie somonul :fuckme:

#29 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2013 - 03:16 PM

Eu doamna, eu! Ma incadrez cel mai bine la Mai simplu de atat nu se poate: iau bucata asta proaspata, taiata asa cum se vede de la Lidl (Are vreo 200 g cred si vine vreo 2.5 euro), o spal, rasnesc sare roz, am o rasnita cu varii condimente (5 piperuri, ierburi uscate, boabe de mustar, de coriandru, ceapa ciorii etc) dau si de aici 3 invartituri, sucul de la 1/2 lamaie, vreo 5 capere daca imi aduc aminte si zbrrr cu ea la cuptor: 20 minute, 200 grade, sus+ jos, ventilat. Alaturi de ce am la indemana. Si uite asa pacalesc copila ca e Peste roz pentru Printese Imagine postata

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13814969706801.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 October 2013 - 08:45 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2013 - 03:16 PM, a spus:

Eu doamna, eu! Ma incadrez cel mai bine la Mai simplu de atat nu se poate: iau bucata asta proaspata, taiata asa cum se vede de la Lidl (Are vreo 200 g cred si vine vreo 2.5 euro), o spal, rasnesc sare roz, am o rasnita cu varii condimente (5 piperuri, ierburi uscate, boabe de mustar, de coriandru, ceapa ciorii etc) dau si de aici 3 invartituri, sucul de la 1/2 lamaie, vreo 5 capere daca imi aduc aminte si zbrrr cu ea la cuptor: 20 minute, 200 grade, sus+ jos, ventilat. Alaturi de ce am la indemana. Si uite asa pacalesc copila ca e Peste roz pentru Printese


Daniella, arata yummy somonelul tau la cuptor. Sa va fie de bine.
Acum joc in deplasare, dar imediat ce ma adun pe acasa am sa incerc reteta ta. :floare:

#31 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 October 2013 - 10:28 AM

Multumim! Abia astept sa imi spui cum ti se pare lipsa de combinatii si de sofisticareala. Eu la fel de simplu fac orice peste. Eventual mai pun cateva felii de lamaie in burta pestilor intregi (pastrav etc) si-l mai stropesc cu vin alb sec, dar altfel, ma limitez la atat si asa il comand (gratar mixt ) si cand nimeresc pe malul vreunei mari...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2013 - 09:37 PM

Voilà
nu-s perfecte ca ale tale dar combinatia somon feliute de pancetta e foarte buna, eu n-am adaugat absolut nimic si le-am facut rapid in tigaie la foc mare pe o parte si pe cealalta ca era tirziu, alaturi varza la cuptor facuta si ea rapidulescu :pupic:
mersi frumos pentru idee, eu le-am legat cu sireturile de silicon
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-4-13822113813007.jpg

#33 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 October 2013 - 11:01 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2013 - 10:28 AM, a spus:

Multumim! Abia astept sa imi spui cum ti se pare lipsa de combinatii si de sofisticareala. Eu la fel de simplu fac orice peste. Eventual mai pun cateva felii de lamaie in burta pestilor intregi (pastrav etc) si-l mai stropesc cu vin alb sec, dar altfel, ma limitez la atat si asa il comand (gratar mixt ) si cand nimeresc pe malul vreunei mari...


Daniella, pot sa-ti spun ca imi plac si variantele nesofisticate. prima mea cunostinta cu o reteta de somon incercata a fost cea mai simpla posibila. fileurile de peste se puneau intr-o cratita cu apa clocotita, in care era dizolvata 1 lg de sare, si se lasau sa fiarba 10'. somonul astfel pregatit era servit cu o garnitura de legume fierte (cartofi si morcovi) si pe deasupra cu un sos alb (1,5 dl smintina subtire se fierbe la foc mic pina se reduce la jumatate, dupa care se amesteca putin cite putin ca. 75 g unt si avindu-se grija ca sosul sa nu dea in clocot; apoi se adauga dupa gust zeama de lamiie, sare, piper alb si 1 Lg de patrunjel verde tocat). ador si simplitatea ! :pupic:

#34 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 October 2013 - 11:19 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 October 2013 - 09:37 PM, a spus:

Voilà
nu-s perfecte ca ale tale dar combinatia somon feliute de pancetta e foarte buna, eu n-am adaugat absolut nimic si le-am facut rapid in tigaie la foc mare pe o parte si pe cealalta ca era tirziu, alaturi varza la cuptor facuta si ea rapidulescu :love7:
mersi frumos pentru idee, eu le-am legat cu sireturile de silicon



Adriana, eu nu le gasesc nici un cusur medalioanelor tale. arata stas ! :)
singura combinatie care ma intriga putin la peste, e doar garnitura de varza servita. oricum sa va fie de bine somonul ! :pupic:

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2013 - 11:38 PM

De ce? Pentru mine era doar o garnitura.

#36 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 October 2013 - 08:12 AM

Vezi postareaDan@, la 19 October 2013 - 11:01 PM, a spus:

ador si simplitatea ! Imagine postata


stiu, ca tu ai in general retete rapide, simple si fara multe vase murdare, asa cum imi place si mie Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 October 2013 - 11:52 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 October 2013 - 11:38 PM, a spus:

De ce? Pentru mine era doar o garnitura.


Adriana, varza noastra europeana nu o vad pretindu-se la carnea de peste. Cel mult o garnitura din bok choy sau kale, care au o frunza mai frageda, as incerca. Dar e doar o chestie de gusturi. :pupic:

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2013 - 05:04 PM

Aaa ok, am inteles, mi-a venit apoi in minte ca poate ai crezut ca era varza calita.
Nu, e varza cumparata direct de la producator, foarte frageda si bucati mici, de fapt s-a si facut un sfert din ea taiata feliute subtiri la cuptor cu un praz mic dedesubt si un strop de ulei si un pic de apa in timp ce eu bibileam si coceam medalioanele, sa zic o juma de ora, de aia-mi place, azi am pus-o si in risotto si tot asa in cele 20 de minute de fiert ale orezului era si ea gata.
Cu varza chinezeasca ti se pare mai potrivita? am uitat ieri s-o cumpar. Facusem mai demult o reteta cu somon si cu ea postata de o fata da' nu mai tin minte cine. :pupic:

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 October 2013 - 11:48 PM

Vezi postareaDan@, la 05 July 2013 - 03:38 PM, a spus:

cit de fraged si de bun iese somonul astfel facut la cuptor, nu pot sa va descriu in cuvinte ... asa ca nu va ramine decit sa-l incercati !

si eu asa am facut si confirm tot ce ai scris :-*
am reusit sa gasesc o vinzatoare de peste care mi-a curatat o bucata buna de somon
am pus marmelada de portocale si piper roz
excelent
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-4-13828241184801.jpg

#40 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 October 2013 - 01:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 October 2013 - 11:48 PM, a spus:


si eu asa am facut si confirm tot ce ai scris :)
am reusit sa gasesc o vinzatoare de peste care mi-a curatat o bucata buna de somon
am pus marmelada de portocale si piper roz
excelent
Atasament salmonemarmarancia.jpg


Adriana, ce mai pot sa spun la ora asta ? tu cu somonul si Dex cu magretul m-ati omorit de pofta azi ! :-*

ce ai in farfurie arata superb si ma bucur ca v-a placut. sa va fie de bine ! :hungry:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi