Ce am baut azi!
Postat 25 June 2017 - 01:06 PM
Postat 25 June 2017 - 10:28 PM
Adriana, la 25 June 2017 - 01:06 PM, a spus:
Schimbi olea forma...mai la trecut, asa
De caldura ne topeam, dar la spritz nu renuntam
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 25 June 2017 - 11:06 PM
cu atit mai mult cu cit am pus poza de ieri deci e corect
Postat 23 September 2018 - 11:18 AM
Acum doua saptamini in minuscula noastra vacanta de 4 zile dintre care 2 pe drum la dus si la intors, am descoperit cocktailul care se numeste asa si se face cu Prosecco, sirop de soc, apa tonica cred ca se numeste pe romaneste, o frunza de menta si o feliuta de lime, pun poza de la un bar ca pe cel de aseara l-am pozat dar era deja intuneric.
Teoretic
Postat 05 January 2019 - 02:11 AM
eu mai nou beau prosecco și sunt în căutarea unuia fantastic care se pare că nu e ide găsit pe meleagurile unde mă aflu
la cocktailuri beau negroni iar la vinuri primitivo din Puglia sau carbernet sauvignon din California (marea surpriză este că sunt excelente)
vă ce (mai) beți?
Postat 05 January 2019 - 01:32 PM
Dexter, la 05 January 2019 - 02:11 AM, a spus:
eu mai nou beau prosecco și sunt în căutarea unuia fantastic care se pare că nu e ide găsit pe meleagurile unde mă aflu
la cocktailuri beau negroni iar la vinuri primitivo din Puglia sau carbernet sauvignon din California (marea surpriză este că sunt excelente)
vă ce (mai) beți?
La vinuri albe prefer Chablis. La cognacuri - Roi de Rois, Hennessy, Baron Otard sau preferatul un cognac XO Preyssac pe care nu-l mai gasesc
La cocktailuri...depinde de cocktail. Lillet îmi place, iar daca necesita spumante - prosecco de care o fi
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 05 January 2019 - 02:45 PM
Chablis imi place si mie, l-am avut intr-un an de Craciun.
Apoi va recomand lichiorul asta, m-am indragostit de el, am baut la restaurant. Inca nu l-am cautat sa-l iau acasa.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 05 January 2019 - 03:22 PM
Postat 05 January 2019 - 03:38 PM
Dexter, la 05 January 2019 - 02:11 AM, a spus:
Mi-am dat seama ca asta e o mare problema.
Cind am fost la Peter si am vazut ce si cum e sticla pe care scria Prosecco si cind am fost asta-vara la Piatra-Neamt.
Si inclin sa cred, dupa ce am vorbit si cu o colega care a lucrat la Cinzano, ca in afara Italiei se comercializeaza si in cazul asta, al Proseccului, niste porcarii care n-au nici o legatura cu originalul
La petrecerea de la restaurant de la revederea de 30 de ani de la terminarea liceului am oferit tuturor la inceput ceea ce eu as fi vrut sa fie un kyr royal (champagne+cassis). Sticle de aici nu am vrut sa risc sa-mi iau in bagaj, din aeroport n-avea rost sa cumpar la cit costa si la cite imi trebuiau, daca as fi stiut de existenta curierilor de care stiu acum mi-as fi trimis totul de aici. Pina la urma dupa ce am vazut ce vindea un asa zis nemaipomenit magazin de vinuri m-am dus la Carrefour si am cumparat ce mi s-a parut mai putin oribil plus lichior romanesc si am facut imitatie destul de ordinara. Din fericire pentru mine a placut, poate pe principiul multi vad putini cunosc
Poti sa-mi trimiti linkuri de magazine pe care le cunosti si care vind ca sa verifica marcile? Pacat ca esti asa de departe ca ti l-as trimite, aici pina si cel pe care il vinde Bofrost (care aduce lucrurile congelate acasa) e foarte bun
Postat 05 January 2019 - 03:58 PM
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 05 January 2019 - 04:10 PM
Postat 05 January 2019 - 04:13 PM
Postat 05 January 2019 - 04:16 PM
Eu am fost 2 saptamani , pe 31 iulie ne-am intors. Deci nu aveam cum sa ne vedem.
Postat 05 January 2019 - 07:23 PM
Aici am băut Santa Margherita care nu m-a impresionat prea tare, acum am o sticlă de la Nino Franco, o deschid in curind.
Magazinele noastre au numai vreo 20 de feluri de prosecco, cred ca va trebui să le incerc pe toate
De Lambrusco v-am spus că imi place? Nici ăsta nu se găsește foarte des
Adriana, că bine zici
Maya și Any, de ce beți voi nici nu am auzit in mare parte, cred că băutul e o chestie destul de regională.
La mine de exemplu se importă o palincă (ungurească) care este exact cum făcea bunicul meu transilvan, numai că a trebuit să beau multe sticle de poșircă sârbească sau bulgărească pînă să o descopăr,
Postat 05 January 2019 - 07:42 PM
Postat 05 January 2019 - 11:53 PM
Dexter, la 05 January 2019 - 07:23 PM, a spus:
vad ca e un grup care produce vinuri din mai multe zone, printre care si pe asta facut in zona Conegliano-Valdobbiadene care e cea a prossecului, din cit pot vedea pe site pare ok
Dexter, la 05 January 2019 - 07:23 PM, a spus:
si asta e din zona corecta dar cred ca e foarte trimis in strainatate
cel mai bine e sa faci cum zici, sa le gusti, si daca poti cel putin inainte de a le cumpara cauta-le in internet
personal as prefera unul dus in mici cantitati in strainatate si in mari cantitati vindut aici, cred ca s-ar apropia calitativ mai mult de ceea ce ar trebui sa fie
in seara asta dupa paharul de alb din Veneto am trecut pe San Simone
Postat 06 January 2019 - 07:17 PM
Deci tre' sa plec in cautarea lui.

Am mancat peste si am acompaniat cu
Postat 06 January 2019 - 07:30 PM
Am cercetat la ai noștri și nu au decât calvados de la massenez, are rating foarte bun
Adriana, San Simone e un Amaro nu? Mie nu imi lipsește din casă Fernet Branca, favoritul meu.
Postat 06 January 2019 - 07:48 PM
Am citit ca a castigat medalia de argint la concursul international de spirtoase in Canada 2015.

Ajutor