Forum Culinar: Chifle pufoase cu mozzarella si bacon - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chifle pufoase cu mozzarella si bacon

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 May 2011 - 05:53 PM

CHIFLE PUFOASE CU MOZZARELLA SI BACON

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-1305819894199.jpg

INGREDIENTE

- branza mozzarella taiata felii rotunde
- 4-5 felii bacon
- cascaval ras (orice alt fel de branza rasa)

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-1305818560482.jpg

PENTRU ALUATUL DE CHIFLE:
- 2 pahare faina
- 3/4 pahar lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 6 linguri unt

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13058185837802.jpg

Se pregateste aluatul amestecanad faina, sarea si praful de copt intr-un castron. Apoi cu mana sau cu o furculita se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana cand untul se faramiteaza. Este important ca untul sa fie rece si nu topit. Daca vi se pare ca s-a topit prea tare in timpul framanarii, puneti castronul la frigider circa 15 minute si apoi continuati din nou.Se adauga treptat laptele amestecand cu o lingura cu grija sa nu se formeze cocoloase dar fara a framanta compozitia. In felul acesta chiflele devin pufoase. Se presara putina faina pe un blat si se intinde aluatul cu rasucitorul pana cand obtineti o foaie destul de grosuta de circa 2 cm.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13058185916399.jpg

Se taie apoi in forme rotunde cu un pahar si se aseaza intr-un vas rezistent la foc.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13058185968448.jpg

Intre timp se prajeste sunca, se scurge bine de ulei se lasa sa se raceasca si se taie apoi maruntel.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-1305818567863.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13058185757511.jpg

Se aseaza cate o felie de mozzarella deasupra fiecarei chifle, se presara baconul si cascavalul ras.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-1305818607258.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13058186165321.jpg

Se pune tava la cuptor la 220C circa 20 minute pana cand chiflele c-au copt si branza s-a topit.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13058186240063.jpg

Au iesit foarte pufoase si gustoase.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13058186300847.jpg

In timp ce presaram baconul m-am gandit ca nu ar fi fost rau ca in aluatul de chifle sa fi pus ceva ierburi aromate.
Data viitoare sigur voi incerca sa bag un amestec de patrunjel verde, tarhon si arpagic sau poate marar si ....:hiding: ce va trece prin cap.
Se pot servi ca aperitiv sau acompaniate de o salata bogata cumva in culoarea verde ca sa mai taie putin din stiti voi ce. :hiding:
Bon Appetit!

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13058198862509.jpg






#2 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 19 May 2011 - 06:47 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 19 May 2011 - 05:53 PM, a spus:


In timp ce presaram baconul m-am gandit ca nu ar fi fost rau ca in aluatul de chifle sa fi pus ceva ierburi aromate.
Data viitoare sigur voi incerca sa bag un amestec de patrunjel verde, tarhon si arpagic sau poate marar si ....:hiding: ce va trece prin cap.



Chef-A, la mozzarella eu as presara numai frunze de busuioc tocate. Apropos, ca sa nu fac caramizi :hiding: , paharul cam ce capacitate are in ml/dl ? :hiding:

Superbe chifle ti-au iesit ! :appl:

#3 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 May 2011 - 06:56 PM

Ffffffabulicious!!! Gosh, wanna change lives for a day or two? Maximum two :hiding: !
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#4 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 May 2011 - 07:28 PM

Vezi postareauptown girl, la 19 May 2011 - 06:47 PM, a spus:

Vezi postareaLa-Chef-A, la 19 May 2011 - 05:53 PM, a spus:

In timp ce presaram baconul m-am gandit ca nu ar fi fost rau ca in aluatul de chifle sa fi pus ceva ierburi aromate.
Data viitoare sigur voi incerca sa bag un amestec de patrunjel verde, tarhon si arpagic sau poate marar si ....:hiding: ce va trece prin cap.



Chef-A, la mozzarella eu as presara numai frunze de busuioc tocate. Apropos, ca sa nu fac caramizi :hiding: , paharul cam ce capacitate are in ml/dl ? :hiding:

Superbe chifle ti-au iesit ! :appl:


Busuiocul merge perfect cu mozzarella presarat deasupra. Eu ma gandeam sa incerc sa amestec ceva ierburi tocate in aluat.
1 pahar ar fi 125gr de faina, deci in total pentru chifle iti trebuiesc 250gr faina.

Multumesc UP.

#5 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 May 2011 - 07:32 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 May 2011 - 06:56 PM, a spus:

Ffffffabulicious!!! Gosh, wanna change lives for a day or two? Maximum two :hiding: !


:hiding: :hiding:
Lapo esti Ttttteroricious!

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 May 2011 - 01:37 PM

Adica fara dospeala ca-s cu praf de copt: rapide si pufoase! :hiding:

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 20 May 2011 - 02:00 PM

Vezi postareaEataly, la 20 May 2011 - 01:37 PM, a spus:

Adica fara dospeala ca-s cu praf de copt: rapide si pufoase! :hiding:


Da, Lili, sunt rapide si pufoase.
De fapt asta este reteta clasica pentru ceea ce numesc americanii "biscuit" (a nu se confunda cu biscuitul european care la americani este numit cookie) sau scone acelasi lucru in varianta engleza sau scotiana. In unele variante se adauga ou. Eu le-am facut fara si au iesit foarte bune.

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 May 2011 - 02:08 PM

Eu nu pot spune decît...GROAZNIC!!!Sper ca se întelege sensul - :wub: :D :D :D :D :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 20 May 2011 - 02:13 PM

Vezi postareaMaya, la 20 May 2011 - 02:08 PM, a spus:

Eu nu pot spune decît...GROAZNIC!!!Sper ca se întelege sensul - :wub: :D :D :D :D :D


Groaznic ne-am chinuit si noi cu ele :P

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi