Pagina 1 din 1
Chifle pufoase cu mozzarella si bacon
#1
Postat 19 May 2011 - 05:53 PM
CHIFLE PUFOASE CU MOZZARELLA SI BACON
INGREDIENTE
- branza mozzarella taiata felii rotunde
- 4-5 felii bacon
- cascaval ras (orice alt fel de branza rasa)
PENTRU ALUATUL DE CHIFLE:
- 2 pahare faina
- 3/4 pahar lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 6 linguri unt
Se pregateste aluatul amestecanad faina, sarea si praful de copt intr-un castron. Apoi cu mana sau cu o furculita se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana cand untul se faramiteaza. Este important ca untul sa fie rece si nu topit. Daca vi se pare ca s-a topit prea tare in timpul framanarii, puneti castronul la frigider circa 15 minute si apoi continuati din nou.Se adauga treptat laptele amestecand cu o lingura cu grija sa nu se formeze cocoloase dar fara a framanta compozitia. In felul acesta chiflele devin pufoase. Se presara putina faina pe un blat si se intinde aluatul cu rasucitorul pana cand obtineti o foaie destul de grosuta de circa 2 cm.
Se taie apoi in forme rotunde cu un pahar si se aseaza intr-un vas rezistent la foc.
Intre timp se prajeste sunca, se scurge bine de ulei se lasa sa se raceasca si se taie apoi maruntel.
Se aseaza cate o felie de mozzarella deasupra fiecarei chifle, se presara baconul si cascavalul ras.
Se pune tava la cuptor la 220C circa 20 minute pana cand chiflele c-au copt si branza s-a topit.
Au iesit foarte pufoase si gustoase.
In timp ce presaram baconul m-am gandit ca nu ar fi fost rau ca in aluatul de chifle sa fi pus ceva ierburi aromate.
Data viitoare sigur voi incerca sa bag un amestec de patrunjel verde, tarhon si arpagic sau poate marar si .... ce va trece prin cap.
Se pot servi ca aperitiv sau acompaniate de o salata bogata cumva in culoarea verde ca sa mai taie putin din stiti voi ce.
Bon Appetit!
INGREDIENTE
- branza mozzarella taiata felii rotunde
- 4-5 felii bacon
- cascaval ras (orice alt fel de branza rasa)
PENTRU ALUATUL DE CHIFLE:
- 2 pahare faina
- 3/4 pahar lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 6 linguri unt
Se pregateste aluatul amestecanad faina, sarea si praful de copt intr-un castron. Apoi cu mana sau cu o furculita se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana cand untul se faramiteaza. Este important ca untul sa fie rece si nu topit. Daca vi se pare ca s-a topit prea tare in timpul framanarii, puneti castronul la frigider circa 15 minute si apoi continuati din nou.Se adauga treptat laptele amestecand cu o lingura cu grija sa nu se formeze cocoloase dar fara a framanta compozitia. In felul acesta chiflele devin pufoase. Se presara putina faina pe un blat si se intinde aluatul cu rasucitorul pana cand obtineti o foaie destul de grosuta de circa 2 cm.
Se taie apoi in forme rotunde cu un pahar si se aseaza intr-un vas rezistent la foc.
Intre timp se prajeste sunca, se scurge bine de ulei se lasa sa se raceasca si se taie apoi maruntel.
Se aseaza cate o felie de mozzarella deasupra fiecarei chifle, se presara baconul si cascavalul ras.
Se pune tava la cuptor la 220C circa 20 minute pana cand chiflele c-au copt si branza s-a topit.
Au iesit foarte pufoase si gustoase.
In timp ce presaram baconul m-am gandit ca nu ar fi fost rau ca in aluatul de chifle sa fi pus ceva ierburi aromate.
Data viitoare sigur voi incerca sa bag un amestec de patrunjel verde, tarhon si arpagic sau poate marar si .... ce va trece prin cap.
Se pot servi ca aperitiv sau acompaniate de o salata bogata cumva in culoarea verde ca sa mai taie putin din stiti voi ce.
Bon Appetit!
#2
Postat 19 May 2011 - 06:47 PM
La-Chef-A, la 19 May 2011 - 05:53 PM, a spus:
In timp ce presaram baconul m-am gandit ca nu ar fi fost rau ca in aluatul de chifle sa fi pus ceva ierburi aromate.
Data viitoare sigur voi incerca sa bag un amestec de patrunjel verde, tarhon si arpagic sau poate marar si .... ce va trece prin cap.
Chef-A, la mozzarella eu as presara numai frunze de busuioc tocate. Apropos, ca sa nu fac caramizi , paharul cam ce capacitate are in ml/dl ?
Superbe chifle ti-au iesit !
#3
Postat 19 May 2011 - 06:56 PM
Ffffffabulicious!!! Gosh, wanna change lives for a day or two? Maximum two !
Heave ho, buccaneers ;)
#4
Postat 19 May 2011 - 07:28 PM
uptown girl, la 19 May 2011 - 06:47 PM, a spus:
La-Chef-A, la 19 May 2011 - 05:53 PM, a spus:
In timp ce presaram baconul m-am gandit ca nu ar fi fost rau ca in aluatul de chifle sa fi pus ceva ierburi aromate.
Data viitoare sigur voi incerca sa bag un amestec de patrunjel verde, tarhon si arpagic sau poate marar si .... ce va trece prin cap.
Data viitoare sigur voi incerca sa bag un amestec de patrunjel verde, tarhon si arpagic sau poate marar si .... ce va trece prin cap.
Chef-A, la mozzarella eu as presara numai frunze de busuioc tocate. Apropos, ca sa nu fac caramizi , paharul cam ce capacitate are in ml/dl ?
Superbe chifle ti-au iesit !
Busuiocul merge perfect cu mozzarella presarat deasupra. Eu ma gandeam sa incerc sa amestec ceva ierburi tocate in aluat.
1 pahar ar fi 125gr de faina, deci in total pentru chifle iti trebuiesc 250gr faina.
Multumesc UP.
#5
Postat 19 May 2011 - 07:32 PM
#7
Postat 20 May 2011 - 02:00 PM
Eataly, la 20 May 2011 - 01:37 PM, a spus:
Adica fara dospeala ca-s cu praf de copt: rapide si pufoase!
Da, Lili, sunt rapide si pufoase.
De fapt asta este reteta clasica pentru ceea ce numesc americanii "biscuit" (a nu se confunda cu biscuitul european care la americani este numit cookie) sau scone acelasi lucru in varianta engleza sau scotiana. In unele variante se adauga ou. Eu le-am facut fara si au iesit foarte bune.
#8
Postat 20 May 2011 - 02:08 PM
Eu nu pot spune decît...GROAZNIC!!!Sper ca se întelege sensul -
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 20 May 2011 - 02:13 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1