Forum Culinar: Bologna - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bologna

#21 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 May 2011 - 01:23 PM

Am fost si la Milano, poze n-am ca n-a fost timp, am avut altele de facut.
Am mancat intr-un restaurant napoletan ca acolo ne-au dus prietenii nostri

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13064087188049.jpg

La Bologna am stat mai mult, 5 zile

Apoi o zi in Toscana

tagliata cu sparanghel

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13064087631101.jpg

tagliata cu ciuperci porcini

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13064088368283.jpg

tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura.
Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-13-13064089760042.jpg

#22 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 May 2011 - 01:48 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 May 2011 - 01:23 PM, a spus:


tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura.
Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin.




Vai Any nu pomeni de lucruri sfinte.Slanina de Colonnata ar trebui sa faca parte din cele 7 minuni culinare.Mie mi-l aducea patroana unde lucram.Sunt 5 ani ca nu pun limba pe o minune ca aia.Mai gasesti la magazin, dar nu are acelasi gust.

Bologna am vazut-o si eu intr-o tura de o zi.Prea putin.Merita o alta sansa.
In Toscana unde? In ce zona?Scuza-mi indiscretia!

#23 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 02:12 PM

Any prima poza de la restaurantul napoletan e mancarea care-mi place mie la nebunie... nu cred ca m-as putea opri ... paste (nu stiu cum le zice alora) cu crab proaspat ...woaaaa =)) ...parca le simt savoarea in palatin cand ma uit la detaliile din poza aia

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 May 2011 - 03:37 PM

Vezi postareaEataly, la 26 May 2011 - 01:48 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 26 May 2011 - 01:23 PM, a spus:


tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura.
Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin.




Vai Any nu pomeni de lucruri sfinte.Slanina de Colonnata ar trebui sa faca parte din cele 7 minuni culinare.Mie mi-l aducea patroana unde lucram.Sunt 5 ani ca nu pun limba pe o minune ca aia.Mai gasesti la magazin, dar nu are acelasi gust.

Bologna am vazut-o si eu intr-o tura de o zi.Prea putin.Merita o alta sansa.
In Toscana unde? In ce zona?Scuza-mi indiscretia!


E adevarat ce spui, am luat si eu de aici de la mine de la magazin, dar n-are acelasi gust =)) .
Am fost ca de obicei in Val di Chiana (Arezzo), patria chianinei.
Tura asta n-am putut sa-mi aduc nimic din Toscana, pentru ca de acolo ne-am intors in Emilia Romagna.
Dar din munti mi-am adus marmelade de pere salbatice, fructe de padure, coacaze, visine salbatice, grappa de pere (o minunatie), lichior de coacaze (plina sticla ochi de coacaze), tagliatelle facute cu ciuperci porcini, alune in miere de albine, crema de porcini cu tartufo, ciocolata, toate facute artizanal, fara prostii in ele.


Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 02:12 PM, a spus:

Any prima poza de la restaurantul napoletan e mancarea care-mi place mie la nebunie... nu cred ca m-as putea opri ... paste (nu stiu cum le zice alora) cu crab proaspat ...woaaaa =)) ...parca le simt savoarea in palatin cand ma uit la detaliile din poza aia


Paccheri se numesc pastele din poza :-* .

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,076
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2011 - 11:23 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 May 2011 - 01:23 PM, a spus:

Am fost si la Milano
La Bologna am stat mai mult, 5 zile
Apoi o zi in Toscana

cre ca ti-e clar ca nu mai vorbesc cu tine :D

#26 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 May 2011 - 09:43 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 May 2011 - 11:23 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 26 May 2011 - 01:23 PM, a spus:

Am fost si la Milano
La Bologna am stat mai mult, 5 zile
Apoi o zi in Toscana

cre ca ti-e clar ca nu mai vorbesc cu tine :D


Nu fi suparata, ca eram in 9 :D !

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,076
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 May 2011 - 10:03 AM

Ok, atunci te iert :D

#28 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 May 2011 - 10:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 27 May 2011 - 10:03 AM, a spus:

Ok, atunci te iert :D


=))

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi