Bologna
#21
Postat 26 May 2011 - 01:23 PM
Am fost si la Milano, poze n-am ca n-a fost timp, am avut altele de facut.
Am mancat intr-un restaurant napoletan ca acolo ne-au dus prietenii nostri
La Bologna am stat mai mult, 5 zile
Apoi o zi in Toscana
tagliata cu sparanghel
tagliata cu ciuperci porcini
tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura.
Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin.
Am mancat intr-un restaurant napoletan ca acolo ne-au dus prietenii nostri
La Bologna am stat mai mult, 5 zile
Apoi o zi in Toscana
tagliata cu sparanghel
tagliata cu ciuperci porcini
tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura.
Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin.
#22
Postat 26 May 2011 - 01:48 PM
any_annette, la 26 May 2011 - 01:23 PM, a spus:
tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura.
Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin.
Vai Any nu pomeni de lucruri sfinte.Slanina de Colonnata ar trebui sa faca parte din cele 7 minuni culinare.Mie mi-l aducea patroana unde lucram.Sunt 5 ani ca nu pun limba pe o minune ca aia.Mai gasesti la magazin, dar nu are acelasi gust.
Bologna am vazut-o si eu intr-o tura de o zi.Prea putin.Merita o alta sansa.
In Toscana unde? In ce zona?Scuza-mi indiscretia!
#23
Postat 26 May 2011 - 02:12 PM
Any prima poza de la restaurantul napoletan e mancarea care-mi place mie la nebunie... nu cred ca m-as putea opri ... paste (nu stiu cum le zice alora) cu crab proaspat ...woaaaa ...parca le simt savoarea in palatin cand ma uit la detaliile din poza aia
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#24
Postat 26 May 2011 - 03:37 PM
Eataly, la 26 May 2011 - 01:48 PM, a spus:
any_annette, la 26 May 2011 - 01:23 PM, a spus:
tagliata cu lardo di colonnata - un tip de slanina taiata foarte fin, e foarte frageda se topeste in gura.
Minunat, pur si simplu, incet incet slanina se topea pe carne, ceva de vis, credeti-ma, un gust divin.
Vai Any nu pomeni de lucruri sfinte.Slanina de Colonnata ar trebui sa faca parte din cele 7 minuni culinare.Mie mi-l aducea patroana unde lucram.Sunt 5 ani ca nu pun limba pe o minune ca aia.Mai gasesti la magazin, dar nu are acelasi gust.
Bologna am vazut-o si eu intr-o tura de o zi.Prea putin.Merita o alta sansa.
In Toscana unde? In ce zona?Scuza-mi indiscretia!
E adevarat ce spui, am luat si eu de aici de la mine de la magazin, dar n-are acelasi gust .
Am fost ca de obicei in Val di Chiana (Arezzo), patria chianinei.
Tura asta n-am putut sa-mi aduc nimic din Toscana, pentru ca de acolo ne-am intors in Emilia Romagna.
Dar din munti mi-am adus marmelade de pere salbatice, fructe de padure, coacaze, visine salbatice, grappa de pere (o minunatie), lichior de coacaze (plina sticla ochi de coacaze), tagliatelle facute cu ciuperci porcini, alune in miere de albine, crema de porcini cu tartufo, ciocolata, toate facute artizanal, fara prostii in ele.
Daniella, la 26 May 2011 - 02:12 PM, a spus:
Any prima poza de la restaurantul napoletan e mancarea care-mi place mie la nebunie... nu cred ca m-as putea opri ... paste (nu stiu cum le zice alora) cu crab proaspat ...woaaaa ...parca le simt savoarea in palatin cand ma uit la detaliile din poza aia
Paccheri se numesc pastele din poza .
#25
Postat 26 May 2011 - 11:23 PM