Piept de pui fiert "la rece"
#1
Postat 24 May 2011 - 03:08 PM
Sursa: blogul "Buono di casa mia".
Acu' fara gluma.Un piept de pui taiat in doua, ca sa nu fie prea mare.
Am pus apa intr-o oala suficient cat sa acopere "pieptii", un pic de sare foi de dafin, usturoi si tije de telina.
Lasati sa fiarba 5 minute.Abia acum introducem carnea, stingem focul si acoperim cu capac.
Cand apa s-a racit complet e gata!
Eu l-am lasat 4 ore ca am fost cu Manu in piscina.
E moale si fraged, nu atos si insipid ca pieptul de pui fiert normal.Eu am fost surprinsa de rezultat.
L-am servit in salata ca aici.
Ce ziceti? Va incumetati?
Mie imi pare rau ca nu mi-a trecut prin cap sa leg pieptul si sa-i dau o forma rotunda, as fi avut un veritabil parizer de pui.Next time!Apa cred ca o puteti aromatiza cum vreti, eu una vreau sa experimentez.
Deci: apa in oala+condimente, pusa la fiert 5 minute.Aruncat carnea in apa, stins focul, acoperim cu capac.Economie de gaz!
#2
Postat 24 May 2011 - 03:55 PM
Am scapat peste vara de caldura in bucatarie, Mai ales ca sosul poate fi unul preparat la rece.
Trebuie incercat musai!
Am vazut si eu pe Descoperi un bucatar "molecular" cum prepara cotlete de miel, infoliate etans (ca sa-si pastreze sucurile) in plastic, in apa la temperatura controlata de 60 de grade Celsius.
Ma gandesc ca legat-parizer ar risca sa nu se patrunda complet. In prima faza as incerca taiat chiar cuburi bytesize.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#3
Postat 24 May 2011 - 05:58 PM
Multam de idee!
#4
Postat 24 May 2011 - 06:33 PM
#5
Postat 24 May 2011 - 08:04 PM
W Mamadeus Paparotti, la 24 May 2011 - 03:55 PM, a spus:
Ma gandesc ca legat-parizer ar risca sa nu se patrunda complet. In prima faza as incerca taiat chiar cuburi bytesize.
Nu tot pieptul, ci jumatatea.Aceiasi bucata, dar legat rotund.Eu incerc.
sorinadaniela, la 24 May 2011 - 05:58 PM, a spus:
Multam de idee!
Incearca Sorina, ramane moale, moale!
boni, la 24 May 2011 - 06:33 PM, a spus:
Da, mie mi-a placut mult cu frunze de dafin.Merge si o ceapa.Sa vad ce idei mai aveti voi !
#7
Postat 25 May 2011 - 07:49 AM
#8
Postat 26 May 2011 - 11:35 AM
se face usor de tot. mai mult dureaza pana incepe apa sa fiarba
nu l-am lasat asa de mult in apa (doar 2 in loc de 4 ore) ca l-am facut tarziu aseara si mi-a fost teama sa il las peste noapte in apa. cred ca puteam sa-l pun asa la frigider... nu mi-a iesit chiar asa cum se vede in pozele lui Lili. dar e buuuun si perfect pentru mine.
de data asta am pus in apa cam multe condimente (dafin, boabe de piper, enibahar, sare si boia), mi-era teama sa nu fie fad. cred ma va voi axa doar pe un condiment si mai multa sare...
Lili, am sa te iubesc pe vecie (asta e vorba lui fiica-mea si reprezinta supremul absolut )
#9
Postat 26 May 2011 - 11:52 AM
Dar daca tu l-ai facut fara il fac si eu azi asa.
#10
Postat 26 May 2011 - 12:13 PM
eu, dupa ce l-am gustat, zic ca merge cu orice aroma iti place tie la pui. eu am sa incerc si cu curry, si cu boia, si cu rozmarin.... o sa am 10 oale insirate prin bucatarie
#11
Postat 26 May 2011 - 12:47 PM
Chemati-o si pe Daniella ca-i reteta buna de Monti faza 1.
#12
Postat 26 May 2011 - 01:04 PM
#13
Postat 26 May 2011 - 01:08 PM
#14
Postat 26 May 2011 - 01:11 PM
#15
Postat 26 May 2011 - 01:12 PM
boni, la 26 May 2011 - 11:35 AM, a spus:
Lili, am sa te iubesc pe vecie (asta e vorba lui fiica-mea si reprezinta supremul absolut )
Wow, cu o asa declaratie risti sa te trezesti la vara cu mine la usa!
Ceea ce vedeti in poza e a doua jumatate de piept care a sta toata noaptea in apa(la frigider).Prima jumatate am mancat-o in seara respectiva cu ridichii confit in salata!
Da, cred ca tijele de telina sunt legumele care poat elibera aroma in cel mai rapid timp.Asta nu inseamna ca nu putem fierbe morcovi sau alte legume, cu conditia:aruncam pieptul in apa dupa ce s-au fiert legumele.sau alte legume sau arome in functie de gust.
Experimentam si vedem!
Ideea mea era de a taia jumatatea de piept in "foaie" subtire, presara "ceva arome" si de a rula si lega fedeles!Daca nu uit, il fac maine!
Pfuai, daca-i Monti e bine!
#16
Postat 26 May 2011 - 01:12 PM
Boni cu ce ai facut salata, daca tije de telina nu ai pus (si nici nuci, ai inlocuit cu migdale/caju crude)? L-ai legat in vreun fel de ii zici parizer? ( ma si speriasem cand ai citit ca tocmai ti-ai mancat parizerul de pui)
Mie nu-mi place puiul din comert (si de tara nu am de unde momentan), oare merge si cu piept de curcan? trebuie sa fie micut, il tai ca sa se faca?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#17
Postat 26 May 2011 - 01:19 PM
Adriana, la 26 May 2011 - 01:04 PM, a spus:
Sugestie pentru reteta Montignac faza 1: Cuburi din pieptul de pui à la Eataly, salata verde, tomate, fasii de ardei, fasii de ceapa, bucati de ou fiert si daca doriti se pot pune cuburi de telemea.
Felii din pieptul de pui cu soté de dovlecel, ori cu mancarica de mazare proaspata/congelata.
Tot felii din acest piept le-as combina cu o mancare de vinete, ceapa si ardei. Se poate face fara ulei, tai ceapa si o inabusi in putzina apa, pui ardeii, usturoi, boabe de piper si foi de dafin. La sfarsit adaugi vinetele coapte, tocate mai mare (nu ca la salata). La sfarsit eu pun sare, piper macinat, 3 linguri de bulion/suc de rosii si un strop de Cayenne (ardei iute). Are un gust de zacusca picanta. Insa se pot pune orice condimente, dupa placerea fiecaruia. Edit: daca se pun ardei copti gustul e divinal.
#18
Postat 26 May 2011 - 01:21 PM
Daniella, la 26 May 2011 - 01:12 PM, a spus:
Boni cu ce ai facut salata, daca tije de telina nu ai pus (si nici nuci, ai inlocuit cu migdale/caju crude)? L-ai legat in vreun fel de ii zici parizer? ( ma si speriasem cand ai citit ca tocmai ti-ai mancat parizerul de pui)
Mie nu-mi place puiul din comert (si de tara nu am de unde momentan), oare merge si cu piept de curcan? trebuie sa fie micut, il tai ca sa se faca?
Daniela, eu salata am vrut ca-s in dieta .Poti sa faci ce vrei cu pieptul tau.
La topicul respectiv am scris si ca puteti folosi mar, ala mai acru.Sau ce vreti voi.
Il poti taia felii subtiri un fir de ulei de masline crud si langa ce vrei tu.
E o idee in plus(rapida, comoda si economica) de a fierbe un piept de pui.Ce si cum il sevesti e treaba ta.Dar spune-ne si noua sa ne inspiram si noi.
#19
Postat 26 May 2011 - 01:23 PM
laura_lala, la 26 May 2011 - 01:19 PM, a spus:
Adriana, la 26 May 2011 - 01:04 PM, a spus:
Sugestie pentru reteta Montignac faza 1: Cuburi din pieptul de pui à la Eataly, salata verde, tomate, fasii de ardei, fasii de ceapa, bucati de ou fiert si daca doriti se pot pune cuburi de telemea.
Felii din pieptul de pui cu soté de dovlecel, ori cu mancarica de mazare proaspata/congelata.
Tot felii din acest piept le-as combina cu o mancare de vinete, ceapa si ardei. Se poate face fara ulei, tai ceapa si o inabusi in putzina apa, pui ardeii, usturoi, boabe de piper si foi de dafin. La sfarsit adaugi vinetele coapte, tocate mai mare (nu ca la salata). La sfarsit eu pun sare, piper macinat si un strop de Cayenne (ardei iute). Are un gust de zacusca picanta. Insa se pot pune orice condimente, dupa placerea fiecaruia. Edit: daca se pun ardei copti gustul e divinal.
Laura esti o artista!
deci combinatia aia de zacusca merge facuta si fara ulei? atunci asta ar fi nimerita pt paste integrale si nu as mai suferi ...
Puiul lui Eataly merge combinat in fel si chip ...sunt curioasa si eu de textura, de gust... Zeama ramasa e tot monti atata timp cat nu contine radacinoase, nu?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#20
Postat 26 May 2011 - 01:24 PM