Dieta Montignac - Am ingrediente nu am idei
#21
Postat 01 June 2011 - 01:55 PM
ma duc azi la kaufland ((la care nu ajung ca mi-e complet in alta parte a orasului) ce sa iau sa am la indemana in afara de faina de migdale, fructoza, gem de Topoloveni mai sunt alte produse monti de avut in casa?
ca la scoala: domna profesoara Monti: Pana la urma dc IG gemulului asta e mai mare de 35, am voie sau nu?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#22
Postat 01 June 2011 - 02:02 PM
Daniella, la 01 June 2011 - 01:55 PM, a spus:
ma duc azi la kaufland ((la care nu ajung ca mi-e complet in alta parte a orasului) ce sa iau sa am la indemana in afara de faina de migdale, fructoza, gem de Topoloveni mai sunt alte produse monti de avut in casa?
ca la scoala: domna profesoara Monti: Pana la urma dc IG gemul asta e mai mare de 35 am voie sau nu?
Ti ai raspuns singura. De ce complici orice combinatie? Gandeste te mereu la regula simpla:
IG pana in 35 -> ok cu grasimi
IG intre 35-50 -> NU cu grasimi
Cumpara si burger wasa, dar vezi sa aiba 21% (uita te la topicul cu conforme sa vezi cum arata). Poti cumpara - si smantana lichida pentru frisca, marca lor, e buna in cafea (cu mic dejun cu lipide), gatit etc..
- legume congelate
ma mai gandesc daca imi vine si altceva in cap, ce e bun la kaufland...
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin
#23
Postat 01 June 2011 - 02:08 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#24
Postat 01 June 2011 - 02:09 PM
Daniella, la 01 June 2011 - 01:55 PM, a spus:
nu. el zicea sa nu amesteci fructe crude (exceptie fructele de padure) cu orice mancare pentru ca strica/incetinesc digestia
ma duc azi la kaufland ((la care nu ajung ca mi-e complet in alta parte a orasului) ce sa iau sa am la indemana in afara de faina de migdale, fructoza, gem de Topoloveni mai sunt alte produse monti de avut in casa?
in casa trebuie sa ai doar produse monti
glumesc. nu stiu aici ce sfat sa iti dau
ca la scoala: domna profesoara Monti: Pana la urma dc IG gemulului asta e mai mare de 35, am voie sau nu?
ca la scoala: daca IG este > 35 dar < 50 atunci ai voie. intrebare: cu ce?
#25
Postat 01 June 2011 - 02:13 PM
boni, la 01 June 2011 - 02:09 PM, a spus:
Daniella, la 01 June 2011 - 01:55 PM, a spus:
nu. el zicea sa nu amesteci fructe crude (exceptie fructele de padure) cu orice mancare pentru ca strica/incetinesc digestia
asta e adevarat ce ai spus, deci la fructele uscate nu-i nici un bai: pot baga caise uscate de ex in masa mea lipido-proteica? iupiii Astea mi-ar putera tine cu succes loc de desert sau ostoi pofta de dulce.
ca la scoala: domna profesoara Monti: Pana la urma dc IG gemulului asta e mai mare de 35, am voie sau nu?
ca la scoala: daca IG este > 35 dar < 50 atunci ai voie. intrebare: cu ce?
cu wassa sau cu clatitele carmellei ar fi ok, deci?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#26
#27
Postat 01 June 2011 - 02:21 PM
dar cand a pomenit carmella de magiunul de topoloveni pus peste clatitele ei monti, mi-ai si facut semn amenintator cu degetul: atentie la magiun ca are IG 45 (parca) ... eu beginner mic ce sunt ma fastacesc rpd ...si nu am mai stiut daca ai facut cu degetul ca eu nu am voie deloc magiun ca are IG45 sau ca nu am voie pe clatite, sau sa nu-l combin cu altceva?
sunt inca pe pamant nesigur ... ce zic ...pe nisip ... Stai ca ma obisnuiesc eu...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#28
Postat 01 June 2011 - 02:25 PM
Daniella, la 01 June 2011 - 02:21 PM, a spus:
dar cand a pomenit carmella de magiunul de topoloveni pus peste clatitele ei monti, mi-ai si facut semn amenintator cu degetul: atentie la magiun ca are IG 45 (parca) ... eu beginner mic ce sunt ma fastacesc rpd ...si nu am mai stiut daca ai facut cu degetul ca eu nu am voie deloc magiun ca are IG45 sau ca nu am voie pe clatite, sau sa nu-l combin cu altceva?
sunt inca pe pamant nesigur ... ce zic ...pe nisip ... Stai ca ma obisnuiesc eu...
Offf pe mine m ai pierdut.
Eu am zis ca magiunul are 39! nu 45.
In concluzie nu merge cu grasimi.
Boni...te las pe tine sa explici. Daniella eu tot nu am inteles ce intrebai si exact de care clatite vrei sa faci si daca vrei sa folosesti magiun sau vrei sa folosesti un gem cu IG pana in 35.....
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin
#29
Postat 01 June 2011 - 02:36 PM
M_rules, la 01 June 2011 - 02:25 PM, a spus:
Daniella, la 01 June 2011 - 02:21 PM, a spus:
dar cand a pomenit carmella de magiunul de topoloveni pus peste clatitele ei monti, mi-ai si facut semn amenintator cu degetul: atentie la magiun ca are IG 45 (parca) ... eu beginner mic ce sunt ma fastacesc rpd ...si nu am mai stiut daca ai facut cu degetul ca eu nu am voie deloc magiun ca are IG45 sau ca nu am voie pe clatite, sau sa nu-l combin cu altceva?
sunt inca pe pamant nesigur ... ce zic ...pe nisip ... Stai ca ma obisnuiesc eu...
Offf pe mine m ai pierdut.
Eu am zis ca magiunul are 39! nu 45.
In concluzie nu merge cu grasimi.
Boni...te las pe tine sa explici. Daniella eu tot nu am inteles ce intrebai si exact de care clatite vrei sa faci si daca vrei sa folosesti magiun sau vrei sa folosesti un gem cu IG pana in 35.....
offf! nu esti atenta am spus ca magiunul are IG> 35 SI SUNT OK cu clatitele Carmellei (faina monti si fara lipide) si nu sunt ok cu clatite normale (cu lipide)
nu stiam ca exista si gem IG<35. Se cumpara?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#30
Postat 01 June 2011 - 02:39 PM
Daniella, la 01 June 2011 - 02:21 PM, a spus:
dar cand a pomenit carmella de magiunul de topoloveni pus peste clatitele ei monti, mi-ai si facut semn amenintator cu degetul: atentie la magiun ca are IG 45 (parca) ... eu beginner mic ce sunt ma fastacesc rpd ...si nu am mai stiut daca ai facut cu degetul ca eu nu am voie deloc magiun ca are IG45 sau ca nu am voie pe clatite, sau sa nu-l combin cu altceva?
sunt inca pe pamant nesigur ... ce zic ...pe nisip ... Stai ca ma obisnuiesc eu...
eu am atras atentia la magiun pentru ca are IG>35, deci nu merge cu grasimi. clatite monti sunt de mai multe feluri.
- ale Carmellei au fost fara grasimi (doar faina integrala si apa acidulata) - astea merg cu magiun
- poti sa faci clatite cu lapte monti, ou, tarate sau faina combinatie 50%-50%, prajite in ulei - astea nu merg cu magiun
#31
Postat 01 June 2011 - 02:43 PM
Daniella, la 01 June 2011 - 02:36 PM, a spus:
nu stiam ca exista si gem IG<35. Se cumpara?
Vad c a explicat Boni frumos ))
Da, exista, dar cele din comert mai au unele porcarii (dpdv al sanatatii hmmm) si trebuie sa te feresti cand contin ceva de genul: fara zahar dar au suc de fructe (sigur are peste 35).
Cauta pe la kaufland ceva de capsuni sau ce mai au pe acolo, fructe cu IG sub 35.
Sau.... iti poti face tu in casa
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin
#32
Postat 01 June 2011 - 02:59 PM
Acum pentru absolut orice caut IG (Dar nu le gasesc chiar pe toate, de ex am cautat mascarpone si nu am gasit), apoi regula simpla:
IG pana in 35 -> ok cu grasimi
IG intre 35-50 -> NU cu grasimi
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#33
Postat 01 June 2011 - 04:23 PM
"160 g biscuiti Belvita cu cereale (maruntiti) + 45 g unt nesarat, topit
600 g branza Philadelphia, la temperatura camerei + 120 g zahar + 1 lgt esenta de vanilie
4 oua mari, la temperatura camerei + 60 ml smantana
150 g mure, zdrobite cu furculita (piure)
Incalzim cuptorul la 140 grade C. Pregatim o tava circulara (removable bottom), o tapetam cu unt si hartie de copt.
Macinam biscuitii (nu foarte fin), ii amestecam cu untul topit si presam foarte bine biscuitii cu unt pe fundul tavii pentru a obtine baza cheesecake-ului.
Amestecam zaharul, branza si esenta de vanilie cu mixerul, pana obtinem o crema. Adaugam ouale, unul cate unul, apoi smantana, amestecand dupa fiecare adaugare. Nu amestecati in exces. Adaugam murele zdrobite si amestecam usor cu o lingura de lemn. Nu este nevoie sa omogenizam.
Turnam crema peste blatul de biscuiti si introducem tava in cuptorul incalzit, aprox 60 minute. Lasam cheesecake sa se raceasca in tava, apoi o introducem la frigider cateva ore, cel mai bine, peste noapte.
Servim cu fructe de padure."
ori inlocuiesc blatul cu cel al lui boni de la tarta ciocolatoasa, ori il sar. La crema inlocuiesc zaharul cu fructoza doar. Abia astept! Sa vad ce fructe de padure gasesc.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#34
Postat 01 June 2011 - 06:07 PM
"... compozitia a fost facuta din: 500g brinza proaspata (Napolact, parca, ceva de genul asta, am gasit la punga si a fost foarte buna, pentru ca imi trebuia fara zer ca sa fie Monti), 2 oua, 2 linguri de fructoza, o fiola de esenta de vanilie si ~4 linguri de faina de naut de la Solaris.
Amestecate toate la gramada si papanasii fierti in apa cu sare dupa ce i-am format (pentru prima data in viata mea) cu 2 linguri, e foarte simplu.
I-am mincat cu smintina dulce in care am pus putin fructoza."
#35
Postat 01 June 2011 - 09:23 PM
Nu am mancat niciodata papanasi fierti. O sa-i incerc in curand. Par simplu de facut
Deocamdata nu am mai ajuns la cumparaturi, am plecat prea tarziu de la intalnirea cu prietenii
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36
Postat 07 July 2011 - 04:25 PM
drob ar fi o idee, ar mai fi ceva deosebit?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#37
Postat 17 June 2014 - 02:03 PM
Hai să vă zic ce poftă nebună am: paste cu brânză la cuptor.
Variante:
- înlocuiesc pastele cu quinoa (F1)
- folosesc paste integrale (cu fooooarte mare indulgență din partea mea F2)
- aveți alte idei? Cu ce aș putea înlocui pastele?
Editez... pentru că muream de foame am mâncat cumințică și am trecut la proiectul quinoa cu brânză la cuptor.
Acum e la cuptor și miroase tare fain. Problema e că trebuie să rezist până la cină. Bine că trebuie să plec la muncă.
Dacă aveți alte idei întrebarea încă e validă.
Vă pup!
#38
Postat 17 June 2014 - 04:40 PM
pastele integrale ce ig au?
#39
Postat 17 June 2014 - 07:54 PM
Ig spaghetti al dente (5 minute) - 45
Ig spaghetti (fierte bine) - 55
Ig pasta integrale al dente - 40