Dieta Montignac-Schokoladenkuhen prajitura de ciocolata
Postat 22 July 2011 - 06:05 PM
Postat 22 July 2011 - 07:02 PM
Daca nu i-o place, mai bine, o pap eu pe toata...
Postat 22 July 2011 - 07:11 PM

Merci, e rapida, cu tot cu pregatit si copt nu ia mai mult de 20 minute. Vorba Dianei, dureaza mai mult pana astepti sa se raceasca

Postat 22 July 2011 - 07:13 PM
sorinadaniela, la 22 July 2011 - 07:08 PM, a spus:
Sorina, eu cand fac prajituri cu ciocolata, tip Monti, indiferent de procentul de cacao nu pun deloc indulcitor. Pentru gustul meu e perfect, ca nu imi place prea mult gustul dulce. Ciocolata pe care am folosit-o azi avea 72% cacao.
Postat 22 July 2011 - 07:24 PM
Postat 22 July 2011 - 08:21 PM
sorinadaniela, la 22 July 2011 - 07:24 PM, a spus:
Sorina, nu ai niste forme mai micute? iti pui tie pentru 2-3 portii si in restul adaugi zahar normal sa se bucure deplin restul familiei

Postat 22 July 2011 - 08:57 PM
se mananca rece? ... uffff se face cam tarziu pana e gata ...
am voie sa pun inauntru cateva caise uscate si/sau stafide?
aici nu se gasesc portocale bio (de fapt am gasit intr-un loc la 16€/kg

nici flori de levantica nu am ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 22 July 2011 - 09:01 PM
Daniella, la 22 July 2011 - 08:57 PM, a spus:
se mananca rece? ... uffff se face cam tarziu pana e gata ...
am voie sa pun inauntru cateva caise uscate si/sau stafide?
Da, trebuie sa astepti sa se raceasca

Caisele uscate au IG 35, stafidele 65...

Postat 22 July 2011 - 09:02 PM
fug la treaba
are ceva dc o sa mananc pe la orele 24?

Postat 22 July 2011 - 09:06 PM
petunie, la 22 July 2011 - 10:59 AM, a spus:

Acum e in cuptor,miroase

Daca e si la fel de buna pe cat miroase(nici nu ma indoiesc) sa stii ca o mai fac o data duminica ca am musafiri.
Revin mai incolo cu rezultatul;pana atunci iti zic mersi

Petunie, LA MULTI ANI! ti-a iesit bine?
Postat 22 July 2011 - 09:31 PM
daniella nu am avut azi nici portocala si nici lamie, am pus levantica si o esenta de rom, eu cred ca poti sa combini cu orice are ig 35 sau mai mic, data viitoare o sa incerc cu menta, sau daniella, incearca cu scortisoara
Postat 22 July 2011 - 10:22 PM
sissi, la 04 June 2011 - 11:23 PM, a spus:
Ingrediente :
2linguri de cafea solubila, eu am pus cafea de aia din cereale, fara cofeina
300gr ciocolata cu 70% cacao
25ml de rom, facultativ
1 portocala, de fapt coja de la o portocala, eu am ramas fara si in loc am pus coaja de la o lamiie
6oua mari, un praf de sare marina
In loc de cafea si rom am pus 125ml de lapte monti. Am topit ciocolata impreuna cu laptele. Cand s-a racit am pus o aroma de lamaie (era singura chestie care o aveam in casa). In rest am facut cum a scris Sissi.
A, cand am batut albusele am pus 3linguri de fructoza... asa, nici prea mult, nici prea putin...
Inainte sa o dau la cuptor am presarat-o pe deasupra cu un pic de faina de migdale.
Sper sa-i placa poporului maine dimineata.
Postat 22 July 2011 - 11:20 PM
Sorina si eu am pus fructoza,tot din cauza celorlalti sa nu creada ca vreau sa-i otravesc

A iesit excelenta!!!Mai am doua bucati,restul s-a mancat toata si a fost apreciata!Nu am chef acum sa fac poza ca e prea tariu.Eu am pus coaja de portocala,a iesit bestiala combinatia.
O sa fac si cu menta,buna idee!
Armina,si eu am lasat-o mai mult in cuptor,din greseala,si a iesit mai coapta,ca un mousse mai indesat,dar totusi foarte buna.
Sissi,reteta oricum o sa o pastrez si promit ca data viitoare nu mai pun nici faina de migdale.E o idee super buan de dulce rapid,si chestia e ca se pot schimba aromele,mmm,ce de bunatati or sa iasa.Abia astept sa vad cu ce arome mai veniti.

Postat 22 July 2011 - 11:21 PM
Postat 23 July 2011 - 04:07 PM
am adaugat caise uscate taiate bucatele si migdale, in rest am respectat reteta (inclus romul, dar fara coaja de porto), inclusiv timpul si temperatura de coacere
tava mea de tarta e cu diametrul 28 cm
nu a iesit asa tremuranda

Postat 23 July 2011 - 04:36 PM
Daniella, la 23 July 2011 - 04:07 PM, a spus:
am adaugat caise uscate taiate bucatele si migdale, in rest am respectat reteta (inclus romul, dar fara coaja de porto), inclusiv timpul si temperatura de coacere
tava mea de tarta e cu diametrul 28 cm
nu a iesit asa tremuranda
foarte apetisanta. daniella

eu habar nu am de monti, dar prajitura asta tare ma tenteaza.
Postat 23 July 2011 - 08:01 PM
1. - ciocolata bucatita, nesul, romul si apa le-am bagat 2 min la microw la putere 800. Am omogenizat cu o lingura.
2. - am batut albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat galbenusurile unul cate unul si 2 linguri de fructoza. Am adaugat peste nr. 1, omogenizand totul cu o lingura + 1 pachetel de caise uscate tocate marunt, + 1 mana de migdale.
Am copt cum a scris Sissi.
Pentru mine amaruie, pentru Iubi amara, desi lui i-am servit deasupra cu sos de coacaze (3 linguri de coacaze proaspete + 1/2 lingura de miere 2 min la mw).
A iesit exact ca o mascota/jofra, doar ca nu e greu/gretos, ca nu are unt. Il aseman cu un tort de ciocolata fin de la un restaurant bun.
Din pacate de cand cu mixerul asta bat eu nu mai reusesc sa bat albusul spuma sa stea bat. Inainte cand cu mixerul ala nemtesc de pe vremuri apuse, faceam bezele oul statea beton. Acum cu mixerul bat si/sau blender, tel electric eu nu mai reusesc. Poate ma ajutati. Aseara ma durea mana cat am batut la minim cu viteza 1, apoi la 3, 5, 7,9 ,11 etc ...degeaba nu s-a imbatosat.

Postat 23 July 2011 - 08:15 PM
Daniella, la 23 July 2011 - 08:01 PM, a spus:

Mie nu imi plac stand-mixerurile. Nu cred ca iti iese bat pentru ca tipul asta de mixer nu are putere mare.
Apoi, daca are putere mare si tot nu iti iese trebuie sa te uiti la altele. Albusul trebuie sa fie rece, vasul sa nu aibe urme de grasime, sa fie bec, vorba aia

Postat 23 July 2011 - 08:31 PM
-vasul era bec, albusurile le pun primele cand e de batut albusuri spuma
-smecheria cu ustensilele la frigider nu o stiam ...

-putere are mare, stickul meu vechi (inca functionabil dupa 12 ani) are 1.500 rot /min, asta nou nu stiu ca nu m-am uitat, dar sigur sunt mai puternice decat mixerele vechi, dar la albusuri stiu ca tocmai asta e buba
cu stick-ul vechi fac maioneza intr-un minut, cu asta nu am incercat inca... m-am cam lasat de sportul cu maioneza ... unfortunately...
M-am mai plans eu la un moment dat dupa ce tocmai l-am achizitionat pe asta nou si mi-a spus Alexandru (apoi mi-am amintit si eu ca asa era teoria) si am citit si in carticica astuia nou, ca pentru a bate albusurile spuma trebuie sa o iei cu viteze si putere mica si gradat sa cresti. Daca dai la turbo e prea mult pt ele ... nu stiu fizic ce se intampla cu consistenta, dar adio albusuri bat.
Ei in instructiuni la stick-ul/blenderul asta nou zic sa bati albusurile cu telul, incepand cu cea mai mica viteza. Parca am incercat o data si mi-au iesit dupa vreo jum de ora de ... ma durea mana ....cre'k la fel dura si daca faceam manual (nu ca as fi incercat vreodata..., dar mi se pare exagerat sa bati 6 albusuri jum de ora).
Oricum reteta nu e pretentioasa si e versatila, asa ca batute bat sau nu, avand in vedere ca se coace, nu cred ca e vreo diferenta. Voua ce consistenta v-a iesit la tarta coapta? A mai iesit cuiva asa ca lui Sissi?