Pagina 1 din 1
Garlic knots
#1
Postat 11 June 2011 - 06:14 AM
GARLIC KNOTS
INGREDIENTE:
- aluat proaspăt pentru pizza (cca. 350gr. la temperatura camerei)
- 1 lingură de făină pentru întins aluatul
- 1 lingură busuioc uscat
- 3 linguri de unt
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
- 1 praf de sare
-2 linguri de parmezan
PENTRU ALUAT:
- 350gr. faină alba
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriţă de sare
- 2 linguri drojdie uscată instant
- 1 lingură de zahăr
- 225ml. apă călduţă
Se pregăteşte aluatul pentru pizza. Eu l-am făcut in maşina de pâine.
Se pun ingredientele in vasul de facut pâine, mai intâi lichidele, apa, uleiul apoi sarea, zahărul si se acoperă totul cu făină. Deasupra se presară drojdia si se programează maşina pe framântat şi dospit aluat.
Cănd este gata împărţiţi aluatul în jumătate. Se păstrează o jumătate acoperită cu un prosop de bucătărie iar cealaltă jumătate se întinde pe o suprafata presărată cu făină cu ajutorul unui sucitor până la crearea unui pătrat de circa 20 cm. Dacă aluatul este foarte rigid, folosiţi mâinile pentru a-l întinde mai usor .
Intre timp încălziţi cuptorul la 200 ° C.
Se taie 12 benzi si se leaga fiecare bandă într-un nod iar apoi se aranjează nodurile intr-o tavă acoperită fie cu hartie de copt fie cu folie de aluminiu ca să nu se lipească. Acoperiţi-le cu un prosop de bucătărie în timp ce se repeta operaţia de rulare, tăiere şi legarea cu cea de-a doua jumătate de aluat. Eu am facut o tavă cu noduri si una cu baghete răsucite.
Le-am presărat cu busuioc uscat si parmezan si le-am pus la cuptor.
Se curăţă caţeii de usturoi, se pisează mărunt şi se amestecă cu untul într-o tigaie la foc mic. Se lasă doar până când untul s-a topit şi amestecul este încălzit. Opriţi focul şi amestecaţi cu pătrunjelul tocat mărunt.
Imediat după coacere, se ung nodurile cu amestecul de usturoi si patrunjel.
Se servesc calde sau cu sos marinara.
INGREDIENTE:
- aluat proaspăt pentru pizza (cca. 350gr. la temperatura camerei)
- 1 lingură de făină pentru întins aluatul
- 1 lingură busuioc uscat
- 3 linguri de unt
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
- 1 praf de sare
-2 linguri de parmezan
PENTRU ALUAT:
- 350gr. faină alba
- 3 linguri de ulei
- 1 linguriţă de sare
- 2 linguri drojdie uscată instant
- 1 lingură de zahăr
- 225ml. apă călduţă
Se pregăteşte aluatul pentru pizza. Eu l-am făcut in maşina de pâine.
Se pun ingredientele in vasul de facut pâine, mai intâi lichidele, apa, uleiul apoi sarea, zahărul si se acoperă totul cu făină. Deasupra se presară drojdia si se programează maşina pe framântat şi dospit aluat.
Cănd este gata împărţiţi aluatul în jumătate. Se păstrează o jumătate acoperită cu un prosop de bucătărie iar cealaltă jumătate se întinde pe o suprafata presărată cu făină cu ajutorul unui sucitor până la crearea unui pătrat de circa 20 cm. Dacă aluatul este foarte rigid, folosiţi mâinile pentru a-l întinde mai usor .
Intre timp încălziţi cuptorul la 200 ° C.
Se taie 12 benzi si se leaga fiecare bandă într-un nod iar apoi se aranjează nodurile intr-o tavă acoperită fie cu hartie de copt fie cu folie de aluminiu ca să nu se lipească. Acoperiţi-le cu un prosop de bucătărie în timp ce se repeta operaţia de rulare, tăiere şi legarea cu cea de-a doua jumătate de aluat. Eu am facut o tavă cu noduri si una cu baghete răsucite.
Le-am presărat cu busuioc uscat si parmezan si le-am pus la cuptor.
Se curăţă caţeii de usturoi, se pisează mărunt şi se amestecă cu untul într-o tigaie la foc mic. Se lasă doar până când untul s-a topit şi amestecul este încălzit. Opriţi focul şi amestecaţi cu pătrunjelul tocat mărunt.
Imediat după coacere, se ung nodurile cu amestecul de usturoi si patrunjel.
Se servesc calde sau cu sos marinara.
#3
Postat 11 June 2011 - 09:39 AM
Daca vezi pe blogul tau marcat extraordinar la retetele tale sa sti ca eu am fost.
Repet calificativul si aici din toata inima.
Repet calificativul si aici din toata inima.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#6
Postat 11 June 2011 - 03:51 PM
Eataly, la 11 June 2011 - 08:18 AM, a spus:
Buni, creeaza dependenta, imi aduc aminte de covrigei la tigaie.
Nu i-am vazut pentru ca m-as fi lipit de ei cu siguranta. Si ce m-as mai fi lipit .....
O sa incerc sa-i prajesc si eu.
#7
Postat 11 June 2011 - 03:52 PM
#8
Postat 11 June 2011 - 03:55 PM
uptown girl, la 11 June 2011 - 10:10 AM, a spus:
Mi s-a innodat limba de pofta !
Geany, la 11 June 2011 - 10:55 AM, a spus:
Moama! Ce fain arata
Multumesc fetelor. Sunt buni, puteti sa-i incercati cu incredere. Geany, mai ales tu cand mai faci pizza data viitoare, si stiu ca va fi curand , pastrezi putin aluat si pentru nodurile astea si sunt sigura ca o sa va placa.
#9
Postat 11 June 2011 - 04:01 PM
Stai linistita Gabi ca nu-i bai.Ai mei sunt "prajiti" la tigaie si ai tai la cuptor.
#10
Postat 11 June 2011 - 05:26 PM
ai da buni trebuie sa fie ! am sa-i incerc.cum sunt a doua zi ? intreb ca noi astia mai batrani avem probleme cu dantura.fac si eu niste chifle cu usturoi si verdeturi,dar sunt altfel.iti spun asta pentru ca banuiesc ce gust grozav trebuie sa aiba.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#11
Postat 11 June 2011 - 07:41 PM
pansy, la 11 June 2011 - 05:26 PM, a spus:
ai da buni trebuie sa fie ! am sa-i incerc.cum sunt a doua zi ? intreb ca noi astia mai batrani avem probleme cu dantura.fac si eu niste chifle cu usturoi si verdeturi,dar sunt altfel.iti spun asta pentru ca banuiesc ce gust grozav trebuie sa aiba.
Pansy, sincer nu pot sa-ti spun pentru ca nu au mai ramas pana a doua zi. Insa aluatul a iesit fraged si banuiesc ca nu se intaresc foarte tare.
#12
Postat 11 June 2011 - 07:55 PM
am sa incerc,ca tare imi place !
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1