Forum Culinar: muffins fara oua - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

muffins fara oua dar cu seminte de in

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 June 2011 - 12:03 AM

Am citit de curand ca 1 lingura de seminte de in poate inlocui 1 ou, avand aceeasi capacitate de coagulare. Ideea e ca inul macinat se amesteca cu apa si formeaza un gel, mucilagiu, de consistenta albusului de ou. Scapam deci de colesterol si avem si un aport natural de omega-3. :)

Eu si pana acum foloseam inul in paine, dar simplu. Acum il inmoi intai in apa, pentru a forma mucilagiul si apoi il adaug la faina. Diferenta e vizibila, painea are mai mult volum, e mai aerata.

Acum despre muffins...

2 linguri de in
200 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g zahar
200 g zmeura congelata
150 ml de lapte (eu am pus de cocos)
4 linguri de ulei

Se macina inul si se amesteca cu 6 linguri de apa (deci pentru 1 lingura de in se pun 3 de apa). Se lasa 15 min sa se gelifieze.

Se amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga si zmeura si se amesteca delicat.
Separat se amesteca laptele cu uleiul si cu mucilagiul de in. Se adauga peste faina si se amesteca pana devine totul omogen, nu insistam prea mult.
Se toarna in forme de muffins (mie mi-au iesit 8 mari) si se coace la foc mediu (350F) 30 min sau pana sunt gata.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-341-13082615769308.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 17 June 2011 - 12:25 AM

foarte interesant postul tau .am vazut ca semintele de in sunt in trend,eu nu stiam nimic despre ele ,decat ca uleiul de in se foloseste in pictura,la dizolvarea vopselelor.musai trebuie sa ma duc sa caut seminte de in.!
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 June 2011 - 12:56 AM

eu stiam de la prietena ca reduc colesterlul daca sunt luate macinate, dimineata, cu lingura de miere. Sunt bune si pentru constipatie :71: , mai ales in stare mucilaginoasa.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 03:16 AM

eu mai mereu raman fara oua :71: si asta e o idee buna. acuma, de unde iau eu seminte de in? nu am vazut pe nicaieri. cum arata?
muffinsii astia sant de revista cu fructele in ei....acum m-as fi apucat de aveam seminte ;)

#5 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 03:19 AM

sant duda, normal ca le gasesc peste tot, flaxseed oil pastile iau in fiecare zi eu :71:....o sa fac si eu sa vad cum sant

#6 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 June 2011 - 10:16 AM

Super interesant.Inca odata dovada ca omul cat traieste invata :71: .
Eu folosesc semintele in salata de fel,imi plac foarte mult.Dar trebuie sa incerc si sub forma asta.

Pansy, ulei de in, dar cel presat la rece se foloseste si in alimentatie,eu il pun in salate, nu e bun pt prajit, iar semintele in salate se folosesc pisate nu intregi fiinca altfel nu-s absorbite de organism.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 June 2011 - 10:22 AM

aura, imi place foarte mult ideea cu inul. merci pentru informatie :71:

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 June 2011 - 11:25 AM

Am trecut pe langa ele azi si mi-au facut "ciao" cu manuta si nu le-am luat. :appl: Le cumpar si incerc ca e foarte interesanta treba asta mucilaginoasa. :)

#9 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 June 2011 - 01:10 PM

Vezi postareaAngel, la 17 June 2011 - 03:19 AM, a spus:

sant duda, normal ca le gasesc peste tot, flaxseed oil pastile iau in fiecare zi eu :)....o sa fac si eu sa vad cum sant

le iei pentru omega3? ca poate schimb si eu uleiul nostru de peste de toate zilele care tocmai s-a terminat.

Vezi postareaIoana, la 17 June 2011 - 10:16 AM, a spus:

Super interesant.Inca odata dovada ca omul cat traieste invata :appl: .
Eu folosesc semintele in salata de fel,imi plac foarte mult.Dar trebuie sa incerc si sub forma asta.

buna ideea cu salata, nu mi-a trecut prin cap. Si mie imi place gustul si pot sa le iau asa uscate, fara miere fara nimic.

Boni, cu placere.


Eataly, si mie mi-a placut ideea de cum am citit. Am facut intai proba cu painea si mi-a placut rezultatul.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 June 2011 - 01:11 PM

Vezi postareaaura, la 17 June 2011 - 12:56 AM, a spus:

eu stiam de la prietena ca reduc colesterlul daca sunt luate macinate, dimineata, cu lingura de miere. Sunt bune si pentru constipatie :) , mai ales in stare mucilaginoasa.


cu conditia sa fie proaspat macinate (adica nu le cumparati macinate gata)
frumos post! brava Aura :appl:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 01:20 PM

are toate omegile :appl: 3, 6, 9, iau pt dureri arteriale eu. nu m-am gandit sa iau si semintele asa in stare naturala

#12 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 June 2011 - 01:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 June 2011 - 01:11 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 17 June 2011 - 12:56 AM, a spus:

eu stiam de la prietena ca reduc colesterlul daca sunt luate macinate, dimineata, cu lingura de miere. Sunt bune si pentru constipatie :) , mai ales in stare mucilaginoasa.


cu conditia sa fie proaspat macinate (adica nu le cumparati macinate gata)
frumos post! brava Aura :appl:

eu macin cateva linguri (vreo 10 cred) pe care le folosesc in timp de cateva zile, o saptamana. E bine asa? Trebuie sa fie macinate si folosite imediat?

Vezi postareaAngel, la 17 June 2011 - 01:20 PM, a spus:

are toate omegile :( 3, 6, 9, iau pt dureri arteriale eu. nu m-am gandit sa iau si semintele asa in stare naturala

pentru artrita zici? pai sa-mi informez si sotul, ca el se plange de dureri la umar cand ploua afara.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#13 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 June 2011 - 02:09 PM

f interesant, aura!
sefa mea mananca zilnic in sana, si asta de gura mea. mi-am cumparat si eu o punga, dar nu m-au inspirat pana acum. poate-poate m-or inspira mai mult in reteta ta.
si da, tb macinate doar cat consumi.

#14 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 June 2011 - 02:35 PM

Vezi postareaaura, la 17 June 2011 - 01:39 PM, a spus:

eu macin cateva linguri (vreo 10 cred) pe care le folosesc in timp de cateva zile, o saptamana. E bine asa? Trebuie sa fie macinate si folosite imediat?

asa am citit (nu ma pune sa caut unde, ca nu mai am habar) ca trebuie proaspat macinate sau pierd din proprietati/nutrienti. Acum nah interpreteaza cum vrei proaspatul... Nu e chiar identic cu un fruct taiat de ex, insa ca orice ingredient taiat, in contact cu aerul se oxideaza si pierde calitatile.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#15 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 June 2011 - 03:29 PM

Le-am facut, super.
Semintele le-am facut in mojar, unele au mai ramas intregi ca nu ma mai ajuta deloc mainile :lol: .
Eu am avut in casa niste piersici si caise care erau mai moi si n-mi place sa le mananc asa, le-am despielitat si taiat cubulete.Zahar n-am pus deloc si am folosit lapte de orez.
Am papat una asa calda :sad1:

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13083173076712.jpg

multam de reteta, cu ocazia asta am mai citit pe net diverse chestii vis a vis de semintele de in.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#16 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 June 2011 - 07:30 PM

Vezi postareaIoana, la 17 June 2011 - 03:29 PM, a spus:

Le-am facut, super.
Semintele le-am facut in mojar, unele au mai ramas intregi ca nu ma mai ajuta deloc mainile :71: .
Eu am avut in casa niste piersici si caise care erau mai moi si n-mi place sa le mananc asa, le-am despielitat si taiat cubulete.Zahar n-am pus deloc si am folosit lapte de orez.
Am papat una asa calda :lol:

multam de reteta, cu ocazia asta am mai citit pe net diverse chestii vis a vis de semintele de in.

wow ce frumoase ti-au iesit. Sunt bune cu orice fructe, reteta originala era cu afine de ex.
Aaaaa, si tu le-ai facut in varianta super-sanatoasa :sad1: , fara zahar. Ramane sa folosim si uleiul de masline si avem o reteta in totalitate sanatoasa...Nu stiu daca ma pot aventura sa fac fara zahar, macar un pic de miere sau sa folosesc fructe mai dulci, banana de ex.
Eu lapte de orez nu am folosit niciodata, nici nu stiu ce gust are.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#17 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 June 2011 - 07:41 PM

Vezi postareamoatza, la 17 June 2011 - 02:09 PM, a spus:

f interesant, aura!
sefa mea mananca zilnic in sana, si asta de gura mea. mi-am cumparat si eu o punga, dar nu m-au inspirat pana acum. poate-poate m-or inspira mai mult in reteta ta.
si da, tb macinate doar cat consumi.

Deci tu dai lectii la altii... :sad1:
lasa ca nici eu nu sunt departe... am o punga de seminte care sta in camara de vreo 3 luni. O prietena mi le-a dat, zicea ca le pune in paine, dar eu nu eram f constanta, le puneam cand imi aduceam aminte...


Vezi postareaDaniella, la 17 June 2011 - 02:35 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 17 June 2011 - 01:39 PM, a spus:

eu macin cateva linguri (vreo 10 cred) pe care le folosesc in timp de cateva zile, o saptamana. E bine asa? Trebuie sa fie macinate si folosite imediat?

asa am citit (nu ma pune sa caut unde, ca nu mai am habar) ca trebuie proaspat macinate sau pierd din proprietati/nutrienti. Acum nah interpreteaza cum vrei proaspatul... Nu e chiar identic cu un fruct taiat de ex, insa ca orice ingredient taiat in contact cu aerul se oxideaza si pierde calitatile.

deci cel mai bine e sa le macin cand le folosesc, ca sa evit orice pierderi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#18 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 June 2011 - 09:59 PM

Vezi postareaaura, la 17 June 2011 - 07:30 PM, a spus:


wow ce frumoase ti-au iesit. Sunt bune cu orice fructe, reteta originala era cu afine de ex.
Aaaaa, si tu le-ai facut in varianta super-sanatoasa :biggrin: , fara zahar. Ramane sa folosim si uleiul de masline si avem o reteta in totalitate sanatoasa...Nu stiu daca ma pot aventura sa fac fara zahar, macar un pic de miere sau sa folosesc fructe mai dulci, banana de ex.
Eu lapte de orez nu am folosit niciodata, nici nu stiu ce gust are.



Fructele erau foarte dulci, chiar ar fi fost pacat sa mai pun zahar.Maine mai am in plan o tura cu alte fructe.Eu ulei de masline in prajituri n-am pus pana acum.Tura asta am folosit ulei de porumb.
Mie laptele de orez imi place foarte mult,imi fac si latte macchiato cu el.bine cand am pofta mai iau si lapte gras si proaspat de vaca.
Ca si gust nu stiu cum sa-l descriu,oricum e foarte subtire si mai incolor putin.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#19 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 June 2011 - 09:09 PM

Refacut, de data asta cu cirese si faina integrala

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13084241227371.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#20 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 June 2011 - 10:13 PM

cu faina integrala vreau sa le fac si eu.
Ca de obicei, foarte frumos Ioana!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi