muffins fara oua dar cu seminte de in
#1
Postat 17 June 2011 - 12:03 AM
Eu si pana acum foloseam inul in paine, dar simplu. Acum il inmoi intai in apa, pentru a forma mucilagiul si apoi il adaug la faina. Diferenta e vizibila, painea are mai mult volum, e mai aerata.
Acum despre muffins...
2 linguri de in
200 g faina
1 lingurita praf de copt
100 g zahar
200 g zmeura congelata
150 ml de lapte (eu am pus de cocos)
4 linguri de ulei
Se macina inul si se amesteca cu 6 linguri de apa (deci pentru 1 lingura de in se pun 3 de apa). Se lasa 15 min sa se gelifieze.
Se amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga si zmeura si se amesteca delicat.
Separat se amesteca laptele cu uleiul si cu mucilagiul de in. Se adauga peste faina si se amesteca pana devine totul omogen, nu insistam prea mult.
Se toarna in forme de muffins (mie mi-au iesit 8 mari) si se coace la foc mediu (350F) 30 min sau pana sunt gata.
#2
Postat 17 June 2011 - 12:25 AM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#3
Postat 17 June 2011 - 12:56 AM
#4
Postat 17 June 2011 - 03:16 AM
muffinsii astia sant de revista cu fructele in ei....acum m-as fi apucat de aveam seminte
#5
Postat 17 June 2011 - 03:19 AM
#6
Postat 17 June 2011 - 10:16 AM
Eu folosesc semintele in salata de fel,imi plac foarte mult.Dar trebuie sa incerc si sub forma asta.
Pansy, ulei de in, dar cel presat la rece se foloseste si in alimentatie,eu il pun in salate, nu e bun pt prajit, iar semintele in salate se folosesc pisate nu intregi fiinca altfel nu-s absorbite de organism.
#7
Postat 17 June 2011 - 10:22 AM
#8
Postat 17 June 2011 - 11:25 AM
#9
Postat 17 June 2011 - 01:10 PM
Angel, la 17 June 2011 - 03:19 AM, a spus:
le iei pentru omega3? ca poate schimb si eu uleiul nostru de peste de toate zilele care tocmai s-a terminat.
Ioana, la 17 June 2011 - 10:16 AM, a spus:
Eu folosesc semintele in salata de fel,imi plac foarte mult.Dar trebuie sa incerc si sub forma asta.
buna ideea cu salata, nu mi-a trecut prin cap. Si mie imi place gustul si pot sa le iau asa uscate, fara miere fara nimic.
Boni, cu placere.
Eataly, si mie mi-a placut ideea de cum am citit. Am facut intai proba cu painea si mi-a placut rezultatul.
#10
Postat 17 June 2011 - 01:11 PM
aura, la 17 June 2011 - 12:56 AM, a spus:
cu conditia sa fie proaspat macinate (adica nu le cumparati macinate gata)
frumos post! brava Aura
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 17 June 2011 - 01:20 PM
#12
Postat 17 June 2011 - 01:39 PM
Daniella, la 17 June 2011 - 01:11 PM, a spus:
aura, la 17 June 2011 - 12:56 AM, a spus:
cu conditia sa fie proaspat macinate (adica nu le cumparati macinate gata)
frumos post! brava Aura
eu macin cateva linguri (vreo 10 cred) pe care le folosesc in timp de cateva zile, o saptamana. E bine asa? Trebuie sa fie macinate si folosite imediat?
Angel, la 17 June 2011 - 01:20 PM, a spus:
pentru artrita zici? pai sa-mi informez si sotul, ca el se plange de dureri la umar cand ploua afara.
#13
Postat 17 June 2011 - 02:09 PM
sefa mea mananca zilnic in sana, si asta de gura mea. mi-am cumparat si eu o punga, dar nu m-au inspirat pana acum. poate-poate m-or inspira mai mult in reteta ta.
si da, tb macinate doar cat consumi.
#14
Postat 17 June 2011 - 02:35 PM
aura, la 17 June 2011 - 01:39 PM, a spus:
asa am citit (nu ma pune sa caut unde, ca nu mai am habar) ca trebuie proaspat macinate sau pierd din proprietati/nutrienti. Acum nah interpreteaza cum vrei proaspatul... Nu e chiar identic cu un fruct taiat de ex, insa ca orice ingredient taiat, in contact cu aerul se oxideaza si pierde calitatile.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 17 June 2011 - 03:29 PM
Semintele le-am facut in mojar, unele au mai ramas intregi ca nu ma mai ajuta deloc mainile .
Eu am avut in casa niste piersici si caise care erau mai moi si n-mi place sa le mananc asa, le-am despielitat si taiat cubulete.Zahar n-am pus deloc si am folosit lapte de orez.
Am papat una asa calda
multam de reteta, cu ocazia asta am mai citit pe net diverse chestii vis a vis de semintele de in.
#16
Postat 17 June 2011 - 07:30 PM
Ioana, la 17 June 2011 - 03:29 PM, a spus:
Semintele le-am facut in mojar, unele au mai ramas intregi ca nu ma mai ajuta deloc mainile .
Eu am avut in casa niste piersici si caise care erau mai moi si n-mi place sa le mananc asa, le-am despielitat si taiat cubulete.Zahar n-am pus deloc si am folosit lapte de orez.
Am papat una asa calda
multam de reteta, cu ocazia asta am mai citit pe net diverse chestii vis a vis de semintele de in.
wow ce frumoase ti-au iesit. Sunt bune cu orice fructe, reteta originala era cu afine de ex.
Aaaaa, si tu le-ai facut in varianta super-sanatoasa , fara zahar. Ramane sa folosim si uleiul de masline si avem o reteta in totalitate sanatoasa...Nu stiu daca ma pot aventura sa fac fara zahar, macar un pic de miere sau sa folosesc fructe mai dulci, banana de ex.
Eu lapte de orez nu am folosit niciodata, nici nu stiu ce gust are.
#17
Postat 17 June 2011 - 07:41 PM
moatza, la 17 June 2011 - 02:09 PM, a spus:
sefa mea mananca zilnic in sana, si asta de gura mea. mi-am cumparat si eu o punga, dar nu m-au inspirat pana acum. poate-poate m-or inspira mai mult in reteta ta.
si da, tb macinate doar cat consumi.
Deci tu dai lectii la altii...
lasa ca nici eu nu sunt departe... am o punga de seminte care sta in camara de vreo 3 luni. O prietena mi le-a dat, zicea ca le pune in paine, dar eu nu eram f constanta, le puneam cand imi aduceam aminte...
Daniella, la 17 June 2011 - 02:35 PM, a spus:
aura, la 17 June 2011 - 01:39 PM, a spus:
asa am citit (nu ma pune sa caut unde, ca nu mai am habar) ca trebuie proaspat macinate sau pierd din proprietati/nutrienti. Acum nah interpreteaza cum vrei proaspatul... Nu e chiar identic cu un fruct taiat de ex, insa ca orice ingredient taiat in contact cu aerul se oxideaza si pierde calitatile.
deci cel mai bine e sa le macin cand le folosesc, ca sa evit orice pierderi.
#18
Postat 17 June 2011 - 09:59 PM
aura, la 17 June 2011 - 07:30 PM, a spus:
wow ce frumoase ti-au iesit. Sunt bune cu orice fructe, reteta originala era cu afine de ex.
Aaaaa, si tu le-ai facut in varianta super-sanatoasa , fara zahar. Ramane sa folosim si uleiul de masline si avem o reteta in totalitate sanatoasa...Nu stiu daca ma pot aventura sa fac fara zahar, macar un pic de miere sau sa folosesc fructe mai dulci, banana de ex.
Eu lapte de orez nu am folosit niciodata, nici nu stiu ce gust are.
Fructele erau foarte dulci, chiar ar fi fost pacat sa mai pun zahar.Maine mai am in plan o tura cu alte fructe.Eu ulei de masline in prajituri n-am pus pana acum.Tura asta am folosit ulei de porumb.
Mie laptele de orez imi place foarte mult,imi fac si latte macchiato cu el.bine cand am pofta mai iau si lapte gras si proaspat de vaca.
Ca si gust nu stiu cum sa-l descriu,oricum e foarte subtire si mai incolor putin.
#20
Postat 18 June 2011 - 10:13 PM
Ca de obicei, foarte frumos Ioana!