![:blackeye:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/icon_blackeye.gif)
Reteta asta nu am facut-o, am gasit-o in cartea "Montignac 100 Rezepte"
Se poate minca si in F1, asa scrie in carte
Ingrediente:
250 gr de spaghetti
2linguri de ulei de masline
1kg de scoici
4schalotten, taiate
200ml de vin alb sec
1 legatura de patrunjel
piper
Pentru sos:
3linguri ulei maslinos
1/2lingura de otet balsamic
un virf de cutit de curry
sare marina si piper
Cu o zi inainte se fierb spagettele in apa sarata timp de 5minute, dupa care se pun in strecuratoare la scurs si racit , se amesteca cu o lingura de ulei de masline se lasa la frigider peste noapte
Intr-o cratita mare se pune un pic de ulei de masline si se glaseaza schalotten se pipereaza si se adauga vinul,se lasa 1minut la fiert, se adauga scoicile spalate bine in prealabil, se lasa la fiert intre 3 si 5 minute ,pina se deschid toate, dupa care se pun in strecuratoare se clatesc cu apa rece , se lasa la racit si se scoate carnea din carapace.
Se face un sos din ulei de masline, otetul balsamic, curry , sare si piper
Se pun spaghettele intr-o farfurie , se pun scoicile peste, se adauga sosul si se garniseste cu patrunjel.