Salata de creveti maninci si mai ceri o portie ...
#1
Postat 03 July 2011 - 09:51 PM
intr-un bol se amesteca toate ingredientele, iar apoi se adauga crevetii fierti si decorticati (ca. 100g)
se serveste ca tartina la micul dejun sau la un aperitiv - pofta buna !
*nectarina poate fi inlocuita cu succes de ananas
#2
Postat 03 July 2011 - 11:04 PM
Iar pozele tale sunt un fel de harakiri pentru imaginatia si poftele ce mi se produc.
Ma mut in tara ta ca observ ca sunt creveti proaspeti always .
Arata superb totul!!!
#3
Postat 04 July 2011 - 12:00 AM
Eu o stiu mai simpla si nu atat de exotica
Creveti amestecati cu mayo si smantana in cantitati egale, mult marar verde tocat, sare si piper.
Eu as manca creveti pana mi se face rau
#4
Postat 04 July 2011 - 03:52 PM
yoyo, la 03 July 2011 - 11:04 PM, a spus:
Iar pozele tale sunt un fel de harakiri pentru imaginatia si poftele ce mi se produc.
Ma mut in tara ta ca observ ca sunt creveti proaspeti always .
Arata superb totul!!!
Yoyo, merci de apreciere.
Sa fiu in locul tau m-as opri mai la vale, unde e caaaald (Franta, Spania, Portugalia, Italia), iar crevetii si fructele de mare abunda la fel ca si pe aici.
#5
Postat 04 July 2011 - 04:02 PM
Armina, la 04 July 2011 - 12:00 AM, a spus:
Eu o stiu mai simpla si nu atat de exotica
Creveti amestecati cu mayo si smantana in cantitati egale, mult marar verde tocat, sare si piper.
Eu as manca creveti pana mi se face rau
Armina, pe vremuri faceam si eu salata de creveti in varianta clasica. Dar dupa ce-am dat de gustul celor exotice, acum nu ma mai dau in vint dupa ea. De gustibus ...
#6
Postat 04 July 2011 - 10:13 PM
#7
Postat 04 July 2011 - 10:34 PM
uptown girl, la 04 July 2011 - 04:02 PM, a spus:
Armina, pe vremuri faceam si eu salata de creveti in varianta clasica. Dar dupa ce-am dat de gustul celor exotice, acum nu ma mai dau in vint dupa ea. De gustibus ...
Dana, peste cateva luni cand o sa imi permita regimul alimentar o sa incerc si eu exotismul. O sa pun ananas dar o sa pun si fulgi de ardei iute. Sunt convinsa ca e delicioasa!
#8
Postat 05 July 2011 - 12:15 AM
Armina daca mustarul e conform si inlocuiesti nectarinele cu zmeurica/fragi ... ar fi ok cu dieta ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 05 July 2011 - 09:47 AM
Mincati ce va pofteste inima, dar ... REDUCETI PORTIILE ! Veti fi surprinse de rezultate - o spun din experienta.
#10
Postat 05 July 2011 - 11:51 AM
Adriana, la 04 July 2011 - 10:13 PM, a spus:
Adriana stia ce-i lipseste
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#11
Postat 05 July 2011 - 02:37 PM
uptown girl, la 05 July 2011 - 09:47 AM, a spus:
Mincati ce va pofteste inima, dar ... REDUCETI PORTIILE ! Veti fi surprinse de rezultate - o spun din experienta.
Hehe, Dana, nu marimea portiilor e problema ci combinatii care mie imi dauneaza si ingreuneaza digestia:). Whatever, nu e topicul potrivit.
Revenind la reteta, eu nu as amesteca zmeura in combinatie cu creveti, mi se pare ca nu merge deloc...poate doar la decor
Raman la piersici, nectarine, ananas sau chiar mango...
Cat despre alcool, eu una nu l-as pune la crevetii pregatiti pentru salata. I-as lasa mai mult cu gustul lor natural dar l-as adauga, fie cognac sau vin alb la un sos pe baza de creveti. Parerea mea
#12
Postat 05 July 2011 - 10:03 PM
Aici sosul roz pentru creveti asa se face, cu un strop de cognac, ii da un gust aparte, se simte doar gustul deloc alcoolul.
#13
Postat 05 July 2011 - 10:18 PM
Adriana, la 05 July 2011 - 10:03 PM, a spus:
Aici sosul roz pentru creveti asa se face, cu un strop de cognac, ii da un gust aparte, se simte doar gustul deloc alcoolul.
Adriana, pentru salata de creveti, eu nu fac bechamel ci doar amestec la rece mayo cu smantana, eventual un pic de mustar, marar, sarez si piperz. Sosul asta il amestec cu creveti precum ai Danei. Eu asa am invatat reteta de la nordicii mei Probabil mai la sud, se mai adapteaza si se mai imbogateste cu una, alta.
Intr-un sos cald cu siguranta alcool are nuanta lui si cum ziceai si tu merge de minune.
#15
Postat 05 July 2011 - 11:25 PM
uptown girl, la 05 July 2011 - 09:47 AM, a spus:
Mincati ce va pofteste inima, dar ... REDUCETI PORTIILE ! Veti fi surprinse de rezultate - o spun din experienta.
in cazul meu se aplica cu brio indemnul tizei mele: REDUCETI PORTIILE! Apetitul dat in principal de inexistenta unui orar regulat de mese este insa un inamic in a reduce portiile ...mai ales la masa ... principala, tocmai cea de seara.
Dana cum ai reusit sa reduci portiile.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#16
Postat 10 July 2011 - 12:26 PM
Daniella, la 05 July 2011 - 11:25 PM, a spus:
in cazul meu se aplica cu brio indemnul tizei mele: REDUCETI PORTIILE! Apetitul dat in principal de inexistenta unui orar regulat de mese este insa un inamic in a reduce portiile ...mai ales la masa ... principala, tocmai cea de seara.
Dana cum ai reusit sa reduci portiile.
Daniella, vad ca esti constienta de greseala si numai tu insati poti sa faci ceva in sensul asta. Ce-ar mai fi de completat ? La fiecare masa sa-ti aminteste de replica lui Scarlett O'Hara: "After all, tomorrow is another day" !
#17
Postat 10 July 2011 - 12:35 PM
intr-un bol se amesteca: 1 Lg maioneza + 1 Lg smintina groasa + 1 catel de usturoi pisat + 1 Lg marar proaspat tocat + 1 Lg zeama de sfecla rosie + sare/piper dupa gust
si fiindca nuanta obtinuta a dressing-ului nu a satisfacut din prima retina mea perfectionista , am scapat repejor si 2 felii de sfecla rosie taiate cubulete mici
am adaugat o mina de creveti curatati (daca aveti norocul sa aiba si icre, pune-ti-le in salata !)
si am mixat totul cu grija, dind apoi bolul (acoperit cu o folie) la frigider pt. 10', sa se intrepatrunda aromele si culoarea salatei sa se sfecleasca
dupa care am preparat din amintiri ... o alta salata amestecind: 1 Lg brinza de vaci + 1 Lg smintina + 10 cm de castravete (dat prin razatoare mare si scurs de zeama) + 1/2 Lg marar proaspat tocat + 1 lg zeama de lamiie + sare /piper dupa gust
se adauga crevetii si se amesteca totul usor
si bolul aceasta il dati la frigi pret de 10', timp in care va ocupati de prajirea unor felii de piine
cind sinteti gata, aranjati frumos tartinele cu salatele de creveti si serviti cu incredere - sint pur si simplu delicioase !
#18
Postat 10 July 2011 - 04:43 PM
#19
Postat 11 July 2011 - 12:26 AM
uptown girl, la 10 July 2011 - 12:26 PM, a spus:
Dar stii ca ea o folosea doar pentru amanarea luarii in coarne a problemelor ...
Deci cum ai reusit sa micsorezi portiile? Asa pur si simplu ... ai trecut la farfurie mai mica, ai luat tigaie mai mica, ai cumparat mai putin ....?
Si retetele de astazi sunt innebunitoare! Nu stiu sa ii curat si sa scot firicelul ala negru ... . Nu de putine ori, firicelul negru e prezent in crevetii serviti la restaurant ... Ati patit asta?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#20
Postat 11 July 2011 - 07:41 AM
Daniella, la 11 July 2011 - 12:26 AM, a spus:
La restaurant cred ca putini stau sa i-l scoata, in stilul in care eu curat intr-o ora un kg de creveti nu cre ca sta nimeni la restaurant sa o faca. Si in orice caz se pot minca linisiti si cu el, nu se intimpla nimic si nu ii altereaza gustul, dar na, psihologic poate deranjeaza pe unii.
Uite aici cum se curata
http://artaculinara....__1