Meniu tabara copii
Postat 11 July 2011 - 09:51 AM
La partea cu supele, ciorbele am zis asa:supa de gaina cu taitei,ciorba de fasole verde, perisoare, cartofi, taraneasca
Ceva idei pt. felul II si pt. cina va rog...si desert fara coacere
Postat 11 July 2011 - 01:35 PM
-snitele
-peste
-ghiveci de legume
-ciulama (pui, ciuperci, etc)
-paste
-spanac
-chiftele
-ficatei
Desert:
-tiramisu
-inghetata
-gogosi
-clatite
-panna cotta
-budinca/jeleu
Mai poti face si combinatii de iaurt cu fructe, deserturi la pahar, combini cat mai colorat si vesel pentru copii. In loc de desert se mai poate servi si fel de fel de smoothies, sunt sanatoase si satioase.

Postat 12 July 2011 - 05:50 PM
dia, la 11 July 2011 - 09:51 AM, a spus:
La partea cu supele, ciorbele am zis asa:supa de gaina cu taitei,ciorba de fasole verde, perisoare, cartofi, taraneasca
Ceva idei pt. felul II si pt. cina va rog...si desert fara coacere
Pentru cîte persoane?
Postat 12 July 2011 - 09:48 PM
Mamaliga cu lapte
Paste cu tocanita de pui; cu ceva telemea sau feta; cu piept de pui fiert si apoi smantana si ceva branzeturi mai uscate deasupra
Cartofi scazuti
Galuste de faina cu ou (galustile maghiare) tot cu tocanita, ciulama.
Stiu ca le mai plac copiilor spaghetele bolognese...ca se murdaresc

Postat 13 July 2011 - 07:54 AM
M-am gandit asa:
-piure de cartofi cu pulpe de pui
-cartofi taranesti (rantaliti) cu snitele din piept de pui
-paste cu sos sau chiftelute
-gulas de porc cu cartofi
-tocanita de pui-cu paste sau mamaliga
-tocanita de cartofi cu carnati
-Salata de vinete(fara maioneza)
...........
Desert-in principal seara
-papanasi fierti
-orez cu lapte
-gogosi
-clatite
-budinca
Am facut un sondaj intre copii cu ce nu le place+ experienta anilor anteriori-orezul, mazarea, dovlecelul, ficatul, chiar si la mamaliga cu branza cam stramba din nas.
Daca mai aveti ceva variante, va rog...
Postat 13 July 2011 - 02:01 PM
dia, la 13 July 2011 - 07:54 AM, a spus:
M-am gandit asa:
-piure de cartofi cu pulpe de pui
-cartofi taranesti (rantaliti) cu snitele din piept de pui
-paste cu sos sau chiftelute
-gulas de porc cu cartofi
-tocanita de pui-cu paste sau mamaliga
-tocanita de cartofi cu carnati
-Salata de vinete(fara maioneza)
...........
Desert-in principal seara
-papanasi fierti
-orez cu lapte
-gogosi
-clatite
-budinca
Am facut un sondaj intre copii cu ce nu le place+ experienta anilor anteriori-orezul, mazarea, dovlecelul, ficatul, chiar si la mamaliga cu branza cam stramba din nas.
Daca mai aveti ceva variante, va rog...
Pastele pentru 24 persoane, nu prea vad cum ai putea sa le fierbi. Idem pentru orez. În general pentru tot ce se fierbe. De aia întrebam cîte persoane sînteti.
Niste cîrnati la frigare, pe un foc de cîmp, cu o salata de rosii alaturi nu ar merge mai bine? Mai ales ca munceste fiecare sa si-i prajeasca.

Gulas, tocanita si în general tot ce se fierbe îndelung sînt ok.
Ma mir ca nu le place mazarea, cînd eram mic (da, mi s-a întîmplat si mie asta

Budinca, cum naiba sa o faci fara cuptor, asta chiar as fi curios sa aflu.
Postat 13 July 2011 - 02:30 PM
Postat 13 July 2011 - 03:06 PM
Postat 13 July 2011 - 03:34 PM
Postat 13 July 2011 - 09:14 PM
Salata orientala, ar merge?
daca sunteti la munte merge si supa cu galuste sau turnateii lui Nico.
Postat 13 July 2011 - 11:50 PM

La prinz mai puteti iesi la un picnic prin imprejurimile cabanei. Si atunci serviti cas/telemea, sunca presata/chiftelute, oua fierte tari, rosii, castraveti, ardei - toate dispuse sub forma de frigarui sau niste sandwich-uri (intre 2 felii de piine unse cu putin unt pui o foaie de salata verde + cascaval/sunca + felii subtiri de rosii/ castraveti sau o omleta). Ca desert culegeti mure, zmeura de prin padure si salutati-l frumos pe mos Martin daca sta ascuns printre tufe.

Tot desert: compot de fructe, gris cu lapte garnisit cu dulceata/scortisoara, friganele servite linga o cana de lapte proaspat, salam de biscuiti si inghetata.
Postat 14 July 2011 - 12:01 AM
Alexandru, la 13 July 2011 - 02:01 PM, a spus:
Ma mir ca nu le place mazarea, cînd eram mic (da, mi s-a întîmplat si mie asta

Si euuuuu!Pacat ca nu te-am cunoscut cînd erai mic,sa-i pot dovedi mamei mele ca pe planeta asta chiar exista copii care adora mazarea!
Cu toate ca personal nu am cunoscut niciun copil care iubea mazarea,sînt convinsa ca erau.Mama o ura,si de aia nu prea facea

Acum,la batrînete mai manînca,dar o face cu orez,ca asa ia zis doc-ul...sa nu mai consume asa multa carne

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 14 July 2011 - 02:26 AM
Maya, la 14 July 2011 - 12:01 AM, a spus:
Cu toate ca personal nu am cunoscut niciun copil care iubea mazarea,sînt convinsa ca erau.Mama o ura,si de aia nu prea facea

Acum,la batrînete mai manînca,dar o face cu orez,ca asa ia zis doc-ul...sa nu mai consume asa multa carne

Mmmm, soteu de mazare cu friganele...

Postat 14 July 2011 - 03:07 AM
Si euuuuu!Pacat ca nu te-am cunoscut cînd erai mic,sa-i pot dovedi mamei mele ca pe planeta asta chiar exista copii care adora mazarea!
Imi pare rau ca nu te-am cunoscut cand eram mici, ca si mie imi placea, place si o sa-mi placa mereu mazarea :)Si daca vrei, ii trimit o scrisoare lui "tanti mama lui Miha" ca sa confirm ca nu erai singurul copil cu placeri dubioase.
Budinca e buna, doar daca e facuta cu oua nu cu prafuri...
Postat 14 July 2011 - 08:17 AM
Mazare le-am facut in 2-3 ani si aproape nici unul nu a mancat si a trebuit sa le facem seara sandwichuri.Totusi au fost si 2-3 exceptii, poate urmasii vostri

Ii vom transmite salutari lui Mos Martin ca prin zona este mure...
Salata orientala e ok. Dilema asta o am ca in afara de cartofi facuti in diferite feluri si tocanite nu prea am alte variante... sau nu le stiu eu.
Postat 14 July 2011 - 08:54 AM
Alexandru, la 13 July 2011 - 02:01 PM, a spus:

Pai nepot-miu ar hali tot campu' de mazare. Saptamana trecuta a scapat in lanu' de mazare de la o matusa si a tot halit la bilute, de mi se facea mie rau..... Rupea pastaia, o desfacea si apoi halea mazarea bine-mersi. N-avea nici o treaba puslamaluta!

Postat 14 July 2011 - 12:10 PM
Alexandru, la 14 July 2011 - 02:26 AM, a spus:

Mmmm, soteu de mazare cu friganele...

Mai sint locuri libere in tabara de pe planeta Paris ?

Soteul sa aiba musai si carnita de pui, mult marar si friganele fara numar, ca la mama acasa.

Postat 14 July 2011 - 02:48 PM
Postat 14 July 2011 - 04:09 PM
Dexter, la 14 July 2011 - 02:48 PM, a spus:
ntz, gindeste-te ca pt. 24 de persoane ia ceva timp pina se fierb toate astea. iar Dia mai trebuie sa aiba si activitati in aer liber cu elevii, ca n-o sa stea lipita toata ziua doar de aragaz.

daca se aproba la desert orezu' cu lapte, atunci un pilaf de pui de ce l-ar refuza copiii ?