Forum Culinar: Chiperchi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chiperchi

#1 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 July 2011 - 10:52 PM

...e o mincare machidoneasca de ardei, ati mai auzit de ea cu siguranta, ca s-a generalizat, nu mai e strict minoritara. Am gasit-o dupa o scurta cautare pe foarte multe bloguri culinare, dar n-am gasit-o pe forumul nostru. Daca o fi in vreun alt loc va rog sa ma anuntati :P


De la inceput va spun ca e extraordinara la gust, se face extrem de usor si unde mai pui ca e si 100% Monti :P
Am facut-o aseara, cuprinsa fiind de o pofta nebuna, nu puteam sa vad alta mincare in ochi cu gindul la ea, si am facut si poze.

Ne trebuie:

Ardei capia (preferabil) - eu am avut vreo 5 capia si vreo 7 normali ~1 kg
Rosii - tot cam 1kg
Brinza telemea de oaie - sarata ~1/2 kg
4 oua
1/2 pahar iaurt (eu n-am avut si am pus smintina, dar iese mai buna cu iaurt)
1 capatina usturoi
ulei de masline

Cam multe poze, ca nu mi-a dat in cap sa concentrez toate intr-una singura

Ardeii normali si rosiile

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111078449878.jpg

Ardeii capia taiati feliute si usturoiul tocat

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111078540986.jpg

Ouale si brinza data pe razatoarea mare

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111078636871.jpg

In uleiul incins se prajeste rapid usturoiul taiat feliute subtiri (si se lasa acolo)

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111078731382.jpg

Se adauga ardeii si rosiile taiate feliute

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111078822788.jpg

si se lasa la prajit / fiert in suc propriu pina devin asa

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111078917118.jpg

Partea buna e ca pot fi lasate oricit de al dente ca doar sint ardei si rosii, nu patim nimic daca nu sint total fierte sau prajite, mai ales daca mincam pe loc mincarea asta (si va asigur ca n-o sa va ramina nimic)

Se pune brinza rasa peste ardei,
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111078995645.jpg

se amesteca si se lasa pina reincepe sa fiarba si se topeste brinza.

Se bat ouale si se adauga paharul de iaurt

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-1311107911304.jpg

Se adauga peste ardeii cu brinza

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111079203263.jpg

Se amesteca din nou rapid ca sa se formeze un sos grosut din ouale batute si se opreste imediat focul (daca sinteti stapini pe situatie puteti opri focul dinainte de a pune ouale, dar sa le puneti imediat...)

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111079334985.jpg

E gata! :P


In farfurie arata asa:

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-233-13111084021695.jpg


Am mincat ca pelicanul prima farfurie, asteptind sa se si racoreasca putin bucataria pina i-am chemat si pe ceilalti, iar la masa comuna am mincat inca o farfurie, dar elegant, relaxata ca o doamna :P

#2 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 19 July 2011 - 10:58 PM

As astepta sa mi se faca ardeii si rosiile in gradina, dar cred ca am sa o fac cu captura din piata ca tare mare-i pofta :P
Take a walk on the wild side...

artizan

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 July 2011 - 11:27 PM

ce nebunie....vreau si eu!

dar aici nu gasest telemea de oaie, o sa pun feta :P
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 20 July 2011 - 12:04 AM

Vezi postareaaura, la 19 July 2011 - 11:27 PM, a spus:

ce nebunie....vreau si eu!

dar aici nu gasest telemea de oaie, o sa pun feta :P

Aura clar, trebuie sa mi te faci vecina si sa te muti mai aproape de Toronto :P Nu de alta, dar oricum te trimit in Mississauga, la Starskys (magazin polonez) de unde cumpar cea mai buna telemea de oaie, bulgareasca. Mai gasesti si la magazine de romani, nu ai niciunul in zona? Si mai sunt in Toronto, in zona chinezilor, magazine doar branzeturi-tu numai vin'acilea ca gasesti :P

Si sa nu fiu total off topic, arata minunat, banuiesc ca e o nebunie la gust!
A cat is a friend fur-ever !

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 July 2011 - 02:25 AM

mi-am adus aminte ca am vazut telemea de oi la italieni, dar scumpa....
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 20 July 2011 - 04:02 AM

Vezi postareaaura, la 20 July 2011 - 02:25 AM, a spus:

mi-am adus aminte ca am vazut telemea de oi la italieni, dar scumpa....

Asa e...e scumpa :P
A cat is a friend fur-ever !

#7 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 20 July 2011 - 12:40 PM

Mda! Un deliciu. Salivez abundent. Si mi-e o foaaaame. B) Neaparat o voi prepara cand ajung in Romania. Acolo am telemea, gasesc ardei gustosi si rosii de gradina. Mai e putzin si-s acolo. :Demon: B)

#8 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 21 July 2011 - 09:21 AM

Am si eu o varianta, aici:
http://artaculinara....__1

Noua ne place tare! Bine ca mi-ai amintit de ea!Imagine postataImagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 July 2011 - 11:12 AM

Arata taaaaare bine, cred ca voi da atacu' la ardei si-o sa fac si eu, macar o tura, de pofta! :P

Vezi postarealaura_lala, la 20 July 2011 - 12:40 PM, a spus:

Mda! Un deliciu. Salivez abundent. Si mi-e o foaaaame. :P Neaparat o voi prepara cand ajung in Romania. Acolo am telemea, gasesc ardei gustosi si rosii de gradina. Mai e putzin si-s acolo. :icon_twisted: :P

Cand anume si pe unde??? :blob8:

#10 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 July 2011 - 01:13 PM

Vezi postareazoazorel, la 21 July 2011 - 09:21 AM, a spus:

Am si eu o varianta, aici:
http://artaculinara....__1

Noua ne place tare! Bine ca mi-ai amintit de ea![img]



Aha, eu am cautat dupa chiperchi si piperchi, numele pe care le stiam eu :icon_twisted:

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 July 2011 - 10:52 AM

Deci... imi place!
Trebuie sa ma aprovizionez. O sa-mi fie greu cu telemeaua... vad eu cum ma descurc sa-mi conving soata sa facem un drum pe la magazinul romanesc...
Vreau si eu!
Sorina

#12 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 24 July 2011 - 11:47 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 July 2011 - 11:12 AM, a spus:

...
Cand anume si pe unde??? :floare:


Plec pe 4 august si voi sta pana pe 24 septembrie. In principiu e Bucuresti dar cred ca ma voi plimba putzin si prin tara. Inca n-am un program anume :notworthy: Mai mai orientez si in fuctie de cerereri :lol:

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 July 2011 - 05:38 PM

Waw, Laura stai aproape 2 luni acasa... Noi mai mult de doua saptamani (cu drum cu tot) nu am putut sta niciodata.

Si ca sa trecem la topic, m-am aprovizionat cu necesarul pt a prepara in seara aceasta chiperchii. Deabia astept!

Editez... am mancarea pe foc... jumatatea aia de pahar de iaurt cat inseamna? Ca eu am pahar de 500g...
Sorina

#14 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 July 2011 - 08:19 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 July 2011 - 05:38 PM, a spus:

jumatatea aia de pahar de iaurt cat inseamna? Ca eu am pahar de 500g...



Pahar normal de apa, de aproximativ 250 ml, dar nu e nicio nenorocire daca e in plus sau in minus...

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 July 2011 - 08:36 PM

Buna mancarica... buna rau. A avut succes la aproape toti, exceptie a facut Giulia. Bine, nu ca a refuzat chiperchii ci a preferat salata de vinete.
Eu am papat doua farfurii, sotul mananca chiar acum direct din castron... asa ca am sa mai fac atunci cand am sa mai dau peste niste telemea de oaie.
Multam de reteta!
Sorina

#16 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 July 2011 - 08:58 PM

Ma bucur ca v-a placut :love7:
Cu ce fel de brinza ai facut pina la urma? Ma gindesc ca merge si feta binisor...

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 July 2011 - 09:02 PM

Telemea de oaie, bre. Nu ti-am zis ca nu o faceam daca nu gaseam...
Am facut eu in asa fel incat sa avem nevoie sa mergem pe la Auchan. Acolo au un colt cu produse din toata lumea, inclusiv Romanica. Bine-inteles ca mi s-a mai lipit de degetele si alceva. Am luat un ciolan afumat. Maine fac o fasolica cu el. Deabia astept.
Sorina

#18 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 July 2011 - 09:09 PM

Aha, bravo! :love7: Am crezut ca ai pus vreun inlocuitor :)

#19 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 26 July 2011 - 06:16 PM

Carmello, tu esti di vina!Imagine postata Asta fiindca-mi amintisi de chiperci!Imagine postata
Iaca:
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-73-13116971132502.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-73-13116969117584.jpg

Maine refac varianta mea, cu ardeii copti!Incearc-o si tu! E la fel, doar ca se pun ardeii copti!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#20 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 July 2011 - 06:45 PM

Vezi postareazoazorel, la 26 July 2011 - 06:16 PM, a spus:


Maine refac varianta mea, cu ardeii copti!Incearc-o si tu! E la fel, doar ca se pun ardeii copti!


Sa-ti fie de bine! =))

Cred ca e minunata cu ardei copti, o sa fac si eu, dar cind o sa ies la pensie :sm2: De fapt asa suna reteta cind am auzit-o povestita prima data de un machidon, cu ardei copti, apoi am citit-o in R.A. Roman in varianta simpla si asa am adoptat-o =))

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi