Chiperchi
#1
Postat 19 July 2011 - 10:52 PM
De la inceput va spun ca e extraordinara la gust, se face extrem de usor si unde mai pui ca e si 100% Monti
Am facut-o aseara, cuprinsa fiind de o pofta nebuna, nu puteam sa vad alta mincare in ochi cu gindul la ea, si am facut si poze.
Ne trebuie:
Ardei capia (preferabil) - eu am avut vreo 5 capia si vreo 7 normali ~1 kg
Rosii - tot cam 1kg
Brinza telemea de oaie - sarata ~1/2 kg
4 oua
1/2 pahar iaurt (eu n-am avut si am pus smintina, dar iese mai buna cu iaurt)
1 capatina usturoi
ulei de masline
Cam multe poze, ca nu mi-a dat in cap sa concentrez toate intr-una singura
Ardeii normali si rosiile
Ardeii capia taiati feliute si usturoiul tocat
Ouale si brinza data pe razatoarea mare
In uleiul incins se prajeste rapid usturoiul taiat feliute subtiri (si se lasa acolo)
Se adauga ardeii si rosiile taiate feliute
si se lasa la prajit / fiert in suc propriu pina devin asa
Partea buna e ca pot fi lasate oricit de al dente ca doar sint ardei si rosii, nu patim nimic daca nu sint total fierte sau prajite, mai ales daca mincam pe loc mincarea asta (si va asigur ca n-o sa va ramina nimic)
Se pune brinza rasa peste ardei,
se amesteca si se lasa pina reincepe sa fiarba si se topeste brinza.
Se bat ouale si se adauga paharul de iaurt
Se adauga peste ardeii cu brinza
Se amesteca din nou rapid ca sa se formeze un sos grosut din ouale batute si se opreste imediat focul (daca sinteti stapini pe situatie puteti opri focul dinainte de a pune ouale, dar sa le puneti imediat...)
E gata!
In farfurie arata asa:
Am mincat ca pelicanul prima farfurie, asteptind sa se si racoreasca putin bucataria pina i-am chemat si pe ceilalti, iar la masa comuna am mincat inca o farfurie, dar elegant, relaxata ca o doamna
#3
Postat 19 July 2011 - 11:27 PM
dar aici nu gasest telemea de oaie, o sa pun feta
#4
Postat 20 July 2011 - 12:04 AM
aura, la 19 July 2011 - 11:27 PM, a spus:
dar aici nu gasest telemea de oaie, o sa pun feta
Aura clar, trebuie sa mi te faci vecina si sa te muti mai aproape de Toronto Nu de alta, dar oricum te trimit in Mississauga, la Starskys (magazin polonez) de unde cumpar cea mai buna telemea de oaie, bulgareasca. Mai gasesti si la magazine de romani, nu ai niciunul in zona? Si mai sunt in Toronto, in zona chinezilor, magazine doar branzeturi-tu numai vin'acilea ca gasesti
Si sa nu fiu total off topic, arata minunat, banuiesc ca e o nebunie la gust!
#5
Postat 20 July 2011 - 02:25 AM
#6
Postat 20 July 2011 - 04:02 AM
aura, la 20 July 2011 - 02:25 AM, a spus:
Asa e...e scumpa
#7
Postat 20 July 2011 - 12:40 PM
#8
Postat 21 July 2011 - 09:21 AM
http://artaculinara....__1
Noua ne place tare! Bine ca mi-ai amintit de ea!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#9
Postat 21 July 2011 - 11:12 AM
laura_lala, la 20 July 2011 - 12:40 PM, a spus:
Cand anume si pe unde???
#10
Postat 21 July 2011 - 01:13 PM
zoazorel, la 21 July 2011 - 09:21 AM, a spus:
http://artaculinara....__1
Noua ne place tare! Bine ca mi-ai amintit de ea![img]
Aha, eu am cautat dupa chiperchi si piperchi, numele pe care le stiam eu
#11
Postat 23 July 2011 - 10:52 AM
Trebuie sa ma aprovizionez. O sa-mi fie greu cu telemeaua... vad eu cum ma descurc sa-mi conving soata sa facem un drum pe la magazinul romanesc...
Vreau si eu!
#13
Postat 25 July 2011 - 05:38 PM
Si ca sa trecem la topic, m-am aprovizionat cu necesarul pt a prepara in seara aceasta chiperchii. Deabia astept!
Editez... am mancarea pe foc... jumatatea aia de pahar de iaurt cat inseamna? Ca eu am pahar de 500g...
#15
Postat 25 July 2011 - 08:36 PM
Eu am papat doua farfurii, sotul mananca chiar acum direct din castron... asa ca am sa mai fac atunci cand am sa mai dau peste niste telemea de oaie.
Multam de reteta!
#16
Postat 25 July 2011 - 08:58 PM
Cu ce fel de brinza ai facut pina la urma? Ma gindesc ca merge si feta binisor...
#17
Postat 25 July 2011 - 09:02 PM
Am facut eu in asa fel incat sa avem nevoie sa mergem pe la Auchan. Acolo au un colt cu produse din toata lumea, inclusiv Romanica. Bine-inteles ca mi s-a mai lipit de degetele si alceva. Am luat un ciolan afumat. Maine fac o fasolica cu el. Deabia astept.
#19
Postat 26 July 2011 - 06:16 PM
Iaca:
Maine refac varianta mea, cu ardeii copti!Incearc-o si tu! E la fel, doar ca se pun ardeii copti!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#20
Postat 26 July 2011 - 06:45 PM
zoazorel, la 26 July 2011 - 06:16 PM, a spus:
Maine refac varianta mea, cu ardeii copti!Incearc-o si tu! E la fel, doar ca se pun ardeii copti!
Sa-ti fie de bine!
Cred ca e minunata cu ardei copti, o sa fac si eu, dar cind o sa ies la pensie De fapt asa suna reteta cind am auzit-o povestita prima data de un machidon, cu ardei copti, apoi am citit-o in R.A. Roman in varianta simpla si asa am adoptat-o