Risotto, fel de fel de feluri
#323
Postat 17 June 2019 - 10:31 PM
tot cu sparanghel dar mai mititel care se numeste asparagina
si bucatele de cirnat congelat
si bucatele de cirnat congelat
#326
Postat 08 April 2020 - 03:36 PM
Risotto con salampatata si crochetta de conopida si salampatata:
Salampatata este un carnat facut din carne de porc, grasime de porc si cartofi fierti, scortisoara, nucsoara, piper si vin alb.Il gasim doar in Canavese la vreo 40-50 km Torino.
Se poate consuma ca atare sau prajit.
Poza din internet, am uitat sa-l pozez inainte.
Crochettele de conopida: conopida fiarta, salampatata, albus ou, parmigiano si un pic de faina.Le-am dat prin albus de ou si pesmet.
Coapte la cuptor stropite cu un pic de ulei.
Salampatata este un carnat facut din carne de porc, grasime de porc si cartofi fierti, scortisoara, nucsoara, piper si vin alb.Il gasim doar in Canavese la vreo 40-50 km Torino.
Se poate consuma ca atare sau prajit.
Poza din internet, am uitat sa-l pozez inainte.
Crochettele de conopida: conopida fiarta, salampatata, albus ou, parmigiano si un pic de faina.Le-am dat prin albus de ou si pesmet.
Coapte la cuptor stropite cu un pic de ulei.
#328
Postat 03 April 2021 - 03:49 PM
risotto con crema di scampi - orezul este vialone nano, foooarte diferit de ce am folosit pina acum. aia galbena e coaja de lămâie
idea sa ii las in carapace a fost buna ca erau plini de sos, dar nu ma intrebati cit de elegant a fost dezghiocatul si mâncatul
idea sa ii las in carapace a fost buna ca erau plini de sos, dar nu ma intrebati cit de elegant a fost dezghiocatul si mâncatul
#332
Postat 19 February 2024 - 04:10 PM
Ce bine arata, toate farfuriile cu risotto! Totusi ce fel de orez trebuie?
#333
Postat 20 February 2024 - 09:05 AM
eu il fac si cu Carnaroli, si cu Arborio, Roma, vialone nano dar aici le gasesc pe toate
dar nu stiu ce se poate gasi in Romania ca nu gatesc cind vin la Piatra deci nu m-am uitat niciodata
in genere daca sint marci italiene e scris pe el ca e ideal pentru risotto
in nici un caz parboiled sau basmati pentru ca nu au amidonul si consistenta necesara ca sa faca risotto cremos
cind am fost in America am incercat sa luam unul si am facut risotto dar n-a iesit deloc cremos ca acasa desi am facut totul cum trebuie
dar nu stiu ce se poate gasi in Romania ca nu gatesc cind vin la Piatra deci nu m-am uitat niciodata
in genere daca sint marci italiene e scris pe el ca e ideal pentru risotto
in nici un caz parboiled sau basmati pentru ca nu au amidonul si consistenta necesara ca sa faca risotto cremos
cind am fost in America am incercat sa luam unul si am facut risotto dar n-a iesit deloc cremos ca acasa desi am facut totul cum trebuie