Totusi, pentru ca eu am o reteta de briosa fantastica, nu am facut-o pe cea a lui nancy

Pentru aluat briosa avem nevoie de:
200 g faina
sare
2 lingurite drojdie uscata
100 g unt moale
2 oua
sirop (45 g zahar, 2 lg apa, 2 lingurite otet)
2 linguri de apa
Se inmoaie drojdia in cele 2 lg de apa si se lasa 5 min.

Se amesteca faina, ouale, sarea si drojdia pana se omogenizeaza.
Se pregateste siropul: se amesteca zaharul, apa si otetul si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se stinge focul si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga peste amestecul de faina. Se framanta 5 min.

Se adauga untul moale, putin cate putin apoi se framanta timp de 10 min. Aluatul este foarte lipicios la inceput, dar mai putin spre sfarsit.

Se acopera si se lasa 1h la crescut. In acest timp se dezumfla aluatul de 3-4 ori.
Se pune aluatul in frigider si se tine peste noapte, ideal. Eu l-am tinut doar 4 h.
Se scoate din frigider si se intinde cu sucitorul un pic mai mult decat forma de tarta. Se aduc marginile 2 cm in interior ca sa avem o margine frumoasa si mai inalta decat mijlocul tartei.

Se lasa la crescut 1h.
Se pregateste crema.
Crema
o cana de smantana
1 galbenus
zahar pentru presarat deasupra
Se amesteca smantana cu galbenusul.

Pentru a face loc cremei, se preseaza usor aluatul cu varful degetelor.

Se presara zahar deasupra si se da cuptor la 175 C (mediu spre mic) timp de 30 min.

In timp ce tarta se raceste, se pregatesc fructele pentru ornat.
Topping
3 piersici
2 prune
200 ml apa + mirin (ar fi trebuit sa pun vin!)
100 g zahar
Se pune vinul la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga zaharul. Se lasa sa clocoteasca 2 min si apoi se adauga fructele taiate felii subtiri.