Azi mi-a venit chef sa fac un tort cu mere dar vroiam ceva rapid ca n-aveam chef sa bibilesc prea mult, m-am uitat pe la retetele facute in trecut si apoi am decis sa improvizez si am avut noroc
In timp ce am batut spuma 3 oua intregi cu 100 de gr de zahar, am curatat 3 mere care se cam vestejeau si le-am taiat bucatele, citeva felli le-a mincat direct Mela
am pus merele intr-un bol cu un pumn de stafide si 2 linguri de faina si le-am amestecat ca sa se imbrace bine in faina toate bucatelele
in timp ce Kenwood-ul mergea la viteza maxima am adaugat putin ulei de floarea soarelui, am dat deoparte si am presarat aproape 200 de gr da faina cu praf de copt (ca atita mai aveam in punga) si am amestecat cu spatula incet de jos in sus, apoi am aruncat si merele si am amestecat iar incetisor
am pus totul in forma de tort care cred ca are vreo 24 de cm diametru daca-mi amintesc bine, tapetata cu hirtia de copt uda ca sa se muleze bine
si am pus in cuptorul incalzit la 180°C cred ca mai bine de jumatate de ora nu m-am uitat la ceas ci m-am luat dupa miros, am facut proba cu batul infipt in mijloc si am scos-o din forma si pus-o la racit pe gratar
asta se intimpla inainte de prinz, acu cre ca a mai ramas un sfert