Forum Culinar: Politica- la noi acasa - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Politica- la noi acasa

#21 Useril este offline   Cassia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 06 April 2010 - 12:56 AM

Fostul guvernator al bancii Canadiene (Bank of Canada) a spus ca daca nu imbunatatim productivitatea muncii am dat-o dracului cu toate. Baby boomers (ma numar printre ei) vor iesi odata si-odata la pensie (mda, la cit de scumpa devine viata de la zi la zi ma indoiesc ca vom iesi la pensie inainte de 80 de ani, daca ii apucam desigur)si ramine penurie de indivizi calificati.
Si firmele nu baga bani sa-si modernizeze liniile de productie.

Deci cum sa le intelegem pe astea? Daca apar linii noi, va fi nevoie de mai putin personal muncitor, da?
Restul care nu vor fi super calificati, adica aia pe care masinile ii vor inlocui, ce vor face?
:)
In agricultura nu se pot duce pentru ca vrem globalizare si atunci fermierii de aici sint platiti de tot rahatul ca sa fie in rind cu cit sint importurile din tarile in care se lucreaza pe nasturi.

Intre timp acceptam emigranti de pe te miri unde si nu-i bai ca nu vorbesc engleza, lasa ca stau in China Town si la ce le trebuie? Si daca apuca de lucreaza ceva, ce daca tot nu inteleg engleza? se pun semne in limba lor. A! vrei sa le spui ce au de facut? pai pune-te nene de invata mandarina sau punjabi, ca engleza si franceza nu te ajuta cu dumnealor.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#22 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 April 2010 - 06:42 PM

Vezi postareaCassia, la 02 April 2010 - 07:58 PM, a spus:

Vezi postareaLuanda, la 31 March 2010 - 08:59 PM, a spus:

Vezi postareavaxile, la 15 December 2009 - 03:53 AM, a spus:

o singura intrebare, luanda ... da' cine plateste banii aia? mi-e greu sa cred ca guvernu' avgan, pe motiv de buzunari guale!



Scuze ca iti raspund asa tarziu. Initial banii vin din fonduri ONU, EC, Cooperatii internationale. Apoi guvernul face imprumuturi care initial sunt foarte usor de obtinut. Tarile care dau imprumutul isi trimit firmele la atac. In cazul Afghanistanului multe din imprumuturi au fost pur si simplu sterse cu buretele. Mai multe taxe pt noi!! Practic eu vad totul cam asa "banii oamenilor saraci din tarile bogate se duc la oamenii bogati din tarile sarace".


Pentru asta ai o bila uriasa alba de la mine si o :violent6:
Asa este, nu as fi putut sa exprim mai bine decit tine.

Eu mi-am pus si problema Haiti. Inteleg ca au trecut printr-o tragedie, dar prea mult ne-a fost bagat pe git ca TREBUIE sa ii ajutam. Prieteni de-ai mei au raportat cu multa mindrie ca au contribuit citeva sute de dolari pentru Haiti. Bun, frumos din partea lor. Doar ca niciunul nu s-a gindit sa faca o cheta cind altii din grup si-au pierdut joburile.

Ma rog; alta poveste. Din cite am inteles, tipa care este in pozitie onorifica de a reprezenta Canada citeodata (guvernatoare) este din Haiti; deci clar ca ajutoare vor merge acolo. Ca firmele care merg sa reconstruiasca sint deja criticate ca ar fi inhatat din banii trimisi de o gramada de alte tari, este alta treaba.


Multumesc Cassia si pt floare si pt bila alba :D!

Vorbind iar de banii pe care ii scoatem din buzunare de voie sau de nevoie :).
Agentiile ONU, iau exemplu doua mari agenti UNDP si UNICEF au ca si costuri administrative de la 30% pana la 60% din banii care le intra in buzunare (se justifica cu salariile exorbitante - vb de membri internationali si nu de personalul loco, administrarea sediilor nu putin luxoase, cu diurnele care vin peste salarii, transport - in Angola le asigura si transportul la mobila de acasa ca sa me intelegem la ce nivel te alint suntem, PUBLICITATE ssi aici vb de sume serioase :), etc).
Apoi agentiile astea doua folosesc parteneri de implementare ( ca ele au doar delegati si astia fac doar inspectii si cam atata) . Parteneri de implementare pot fi ONG-urile care au minimul de 5% cost administrative - deci bani pe care nu trebuie sa ii justifice in nici un fel plus costurile operationale administrative care sunt vreo 25-30% depinde de buget si cat de cinstit e partenerul de implementare. Cu alte cuvinte intr-un caz fericit din din 100usd pe care ii dai unei agenti ONU ajunge direct la beneficiar cam 20-30 usd si sunt optimista in calcule. Dar asta in cazul in care si nu implica guvernul tari respective ca atunci intra in joc un alt treile mancator de costuri administrative :) si nu numai.

Eu daca as face donati as face direct partenerilor de implementare. Dar dupa ani de munca in mediu asta si deja nu mai sunt putini...am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa ii implementez eu bani care ii am in plus. "Mila incepe in casa" si nu tb sa dam bani in Honolulu ca sa fim cool. Cu siguranta sunt o gramada ce cazuri sociale pe langa noi, cum bine zice si Cassia, sau prieteni cu probleme. Si daca nu avem bani, cateodata putem sa donam din timpul liber. Stiu e pretios dar asa bine dormi dupa o zi petrecuta in caminul de copii din orasul tau. BTW, cati dintre noi stim unde e amplasat caminul de copii in orasul in care stam? Eu mi-am intrebat prieteni in tara si surpriza nici macar un raspuns corect. Sunt oamni cu suflet doar pur si simplu dezinteresati. Implicativa direct si nu va lasati ametiti de spoturi publicitare induiosatoare care va baga in mana in buzunar!!!

Vorbind despre emigranti, eu traiesc intr-o tara in care e ingrozitor de dificil sa emigrezi. Ei da!! Te gandesti cum asa? Uite asa! Salariile sunt mari iar fortele de munca loco foarte putin instruite. Guvernul incearca sa tina sub control valul de Expati pt ca de emigrat nu se pune problema. Legal e aproape imposibil iar ilegal nu reusesti sa traiesti cu preturile de aici. Luanda e cel mai scump oras din lume. Dar au luat bani din China si acum guess what...tb sa accepte chinezi. Cand ajungi in Luanda zis ca ai aterizat in Hong Kong! Pai mie mi-a luat 2 ani sa imi iasa permisul de drept de munca ca sa fiu renumerata si a trebuit sa certific si mama diplomelor ca sa dovedesc ca sunt calificata iar astia intra fara probleme.

Singurele firme care nu tb sa respecte balansul dintre personalul loco si international sunt din China si Coreea. Oamenii lor aici traiesc mai rau ca si cainii. Ii baga cate 10 -15 in container, le asigura mancarea si stau cate 2 ani aici. Ii vezi in aeroport si cam atat.

Pai atunci ce am facut?

Ti in frau personalul calificat sa intre in tara si aduci mana de lucru ieftina? Angolezi is la panamt. Educatie "0" iar munca necalifita nu mai pot face ca nu ami au loc de asiatici astia care o fac pe orice pret.

#23 Useril este offline   sarabendis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 May 2010 - 11:10 PM

subiect: Guvernul caută soluţii însă cifrele de 20% pentru cota unică de impozitare (majorare de la 16%), respectiv 24% (de la 19%) pentru TVA sunt greu de evitat...


Subminarea economiei naţionale

Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut şi face în clipa de faţă, Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat ca un câine.
Mintea îngustă, dar paranoică a scorniceşteanului a dus la îndatorarea prostească a ţării faţă de finanţa internaţională; plata, în schimb, s-a făcut prin jupuirea până la os a populaţiei României.
De când l-a înfipt Traian Băsescu premier, Emil Boc n-a făcut altceva decât să îmbine năuceala frenetică a unui alt Emil, Bobu, cu o slugărnicie gen Manea Mănescu, cel care îi lingea, la propriu, mâna lui Ceauşescu.
Plus o clanţă cum nu-mi amintesc să fi avut vreun demnitar comunist.
Toată "strategia" guvernelor Boc s-a rezumat la plata salariilor şi pensiilor cu bani împrumutaţi de peste tot, de la FMI, de la UE, de la bănci.
Nu trebuie să fii premier şi să fi făcut o facultate pentru asta, e o operaţiune la îndemâna unui handicapat mintal.
Iar acum asistăm la o magistrală schimbare de paradigmă: de unde să mai luăm bani pe care să nu-i mai dăm înapoi, dar să-i facem praf cât mai repede?
Păi, de la popor, bă, Emile.
Da, să trăiţi, asta e soluţia, de la popor, sunteţi genial, ca întotdeauna, domnule preşedinte, mărim cota unică şi TVA-ul.

Imaginez acest dialog pentru că trebuie să fii handicapatul mintal pe care-l pomeneam mai sus ca să înghiţi acum datul vinei pe FMI că vrea mărirea taxelor şi impozitelor sau să crezi că mătrăşirea câtorva miniştri prea de tot idioţi sau hoţi ar rezolva ceva.
Primul responsabil pentru subminarea guvernamentală a economiei naţionale este preşedintele Băsescu.
El este cel care a folosit toate tertipurile imaginabile pentru a ţine gaşca lui Boc în Palatul Victoria.
El a transformat guvernul României în corpul său personal de lachei, pe care-l cheamă la ordine la Cotroceni când are chef.
Manikinul Boc nici tocurile pantofilor nu şi le-a înălţat fără aprobarea lui Băsescu.
Dl. preşedinte a vrut conducerea executivă absolută a României şi o are.
Măsurile cu adevărat eficiente în momentul de faţă sunt dureroase, cer sacrificii din partea populaţiei.
Criza nu cunoaşte soluţii plăcute.
Iar măsurile aspre cer, după părerea mea, două condiţii pentru a putea fi puse în practică şi nu întâmpinate cu încăierări de stradă, ca în Grecia.
Mai întâi, guvernanţii trebuie să aibă încrederea populaţiei.
Să fie consideraţi competenţi, serioşi, responsabili, să dea oamenilor sentimentul că ştiu ce au de făcut.
Creditul moral este mai puternic decât orice credit financiar în lupta cu criza.
Apoi, măsurile luate, oricât de dure, trebuie să se încadreze într-o gândire, trebuie să contureze o perspectivă, un plan etapizat care să ducă undeva într-un timp rezonabil, cu suferinţele asumate.
Altfel, să zicem că se măresc TVA şi impozitul, dar ca să ce?
Ca să mai aibă la dispoziţie guvernul Boc încă nişte miliarde de euro, să le prăduiască şi pe astea?
Se întrevede vreo şansă, fie şi teoretică, de ameliorare a crizei prin acest procedeu?
Se va relansa economia?
Cum?
Ca un cal care abia îşi mai trage sufletul, biciuit cu sălbăticie de un căruţaş rău şi prost?
Cât despre încrederea pe care o trezesc Traian Băsescu şi acoliţii lui…
Mă întreb, nu ca ziarist, dar în modul cel mai omenesc cu putinţă, de ce a mai avut nevoie dl. Băsescu de al doilea mandat?
Nu are niciun proiect, nicio gândire nouă, nu s-a schimbat cu o iotă faţă de mardeiaşul politic pe care îl ştim.
A vrut doar să mai petreacă la Cotroceni încă 5 ani de combinageală şi încăierări politice sterpe?
N-am cerut niciodată demisia unui demnitar.
Nu consider că e treaba ziaristului să facă asta.
Amintesc doar faptul că dl. Băsescu, în campania prezidenţială de anul trecut, anunţase că dacă România intră în criză profundă, el nu mai candidează.
A candidat, a câştigat, şi, la câteva luni după, România alunecă din ce în ce mai adânc în criză.
Consecinţa logică a declaraţiei de anul trecut n-ar fi, deci, demisia?


Cristian Tudor Popescu
Gîndul, 5 mai 2010
repetă că nu există pustiu.
există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.
aminteşte-ţi că paradisul a fost, aproape sigur, într-o grotă.
Octavian Paler

#24 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 11:22 PM

Nu stiu daca cu ceilalti ne mergea mai bine.
Nu am fost la alegeri pentru ca ma ingretoseaza toti.

Un lucru e sigur.
Ne ducem de rapa.

Nu mai deschid televizorul,pentru ca nu mai pot sa-i vad si sa-i ascult.
Oricum numai catastrofe,si nenorociri.

Creste TVA-ul,cresc preturile in cacada :
alimente,benzina,electricitate,gaz,transporturi,.....
Firme in faliment,somaj,saracie,lipsa de speranta.......
E un bulgare de zapada care se rostogoleste si tot creste.

Sunt ingrozitor de dezamagita.
Pe mine personal ma loveste la toate capitolele.
Am o firma mica,care deja gafaia.Cred ca acuma punem lacatul.
Ma gandeam ca as pleca daca as avea 30 de ani.
Problema e ca , nu mai ai unde sa pleci.
Nici in concediu la greci..ca sa inchei intr-o nota :Haz de Necaz !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#25 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 May 2010 - 10:40 AM

Scuzati-mi ignoranta,ca sunt in renovare acasa si n-am timp de tv.
Da "desteptii" astia vor sa taie 15% din toate pensiile? Si alea de 600 de ron si alea de 2000 de ron?
Tata dupa 40 de ani de munca are o pensie de 615 ron, daca-i mai taie 15% mi se pare la limita umilintei....

#26 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 May 2010 - 03:40 PM

Vezi postarearememberBendis, la 05 May 2010 - 11:10 PM, a spus:

subiect: Guvernul caută soluţii însă cifrele de 20% pentru cota unică de impozitare (majorare de la 16%), respectiv 24% (de la 19%) pentru TVA sunt greu de evitat...


Subminarea economiei naţionale

Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut şi face în clipa de faţă, Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat ca un câine. ..........
Mai întâi, guvernanţii trebuie să aibă încrederea populaţiei.
Să fie consideraţi competenţi, serioşi, responsabili, să dea oamenilor sentimentul că ştiu ce au de făcut.
Creditul moral este mai puternic decât orice credit financiar în lupta cu criza.
.........................

Cristian Tudor Popescu
Gîndul, 5 mai 2010



Vai,dar guvernul chiar are increderea populatiei. Are un maldar cat casa de adeziuni la PDL. Pe toate drumurile au inceput sa curga valuri -valuri adeziunile catre partid. E o asa efuziune /adeziune.... Deja au inceput epurarile in invatamant (la directori), prin spitale directorii obliga angajatii sa semneze adeziunile, mai lipseste sa organizam marile adunari nationale pentru primirea in partid a doritorilor. Infierarile sunt la moda. iese "ceasul cu cuc" (boc) si infiereaza regimul "burghezo-mosieresc" etc... etc. Am constatat zilele astea ca pana si neutralitatea dauneaza grav functiei. Ca sarea si zaharul.

#27 Useril este offline   Cassia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 08 May 2010 - 06:23 PM

Masuri de austeritate se impun cam peste tot; unele mai pe fata, altele sint colaterale.

Joi bursa a cazut la modul demential, in interval de 10 minute. Apoi si-a mai revenit. De ce a cazut?
Unii spun ca a fost o consecinta a Greciei care trece prin ce trece. Altii ca este un semn a ce va urma cind Portugalia, Spania, Italia vor ajunge si ele la faza sa nu poata sa isi plateasca datoriile.
Cel mai probabil este ca de fapt mina mica de super bogati din State a aratat ce pot face cu bursa daca Obama continua sa impinga spre reforma bancara.

Este o situatie tulbure peste tot. Si in Canada multi au dat faliment. Desi bancile aici nu au fost afectate prea mult de caderea din 2008- regulamente diferite de State- tot nehalite dupa bani sint. Si tot omul de rind o ia in freza ca peste tot.
Eu am job full time, sotul are firma lui. Dar cind mi-am pierdut serviciul,am depins de banii adusi de el. Care niciodata nu erau un venit constant. A fost cea mai proasta perioada de cind am venit in Canada. Am fost speriata si deprimata. Acum apreciez fiecare secunda de job. Se si intimpla ca imi place foarte mult ceea ce fac acum, dar trecind prin ce am trecut, am inceput sa ii ajutam si mai mult decit inainte pe cei care au nevoie de ajutorul nostru.

Ce pot sa spun clar este ca lucrurile nu mai sint nici in Canada asa cum au fost in '93 cind am venit. Costul vietii a crescut foarte mult iar salariile nu tin pasul. Multi se pling ca acum cistiga cit au cistigat 20 de ani in urma, in timp ce orice altceva s-a scumpit. Multi ani in urma benzina a fost $0.30/litru. Acum este $1.05 (benzina este de calitate mult mai proasta, cifra octanica cea mai mare este 94). Alimentele, curentul, gazul, totul este mult scumpit fata de cum a fost. In fiecare an pretul curentului creste; chiar de mai multe ori pe an. In vara se va introduce o taxa care nu era aplicabila unor segmente de activitate, cum ar fi restaurantele. Rezultatul va fi ca lumea nu va mai merge acolo, ceea ce va duce la falimentul unor restaurante. Si ratele la banca vor creste, si la cartile de credit, economia nu prea merge bine, chit ca ni se spune ca totul este fain.
Citesc in ziar ca s-au creat nu stiu cite joburi noi. Unde? nu am idee. Cei care au joburi sint fericiti sa lucreze si simbetele daca este nevoie, pentru ca stiu clar ca altfel zboara. Deci da, atunci cind auzim ca Grecii se supara ca li se taie salariul 13 si 14 cind aici ne zbatem ca pestii pe uscat cu cele 12 care le avem, normal ca ridicam din umeri si ne apuca pandaliile.

Pretul caselor in Vancouver este ceva care sfideaza bunul simt. Un cotet- ceva decripit- intr-o zona mai bunuta este in jur de $800,000. In zonele selecte nu te atingi de casa la sub $1.5 milioane, si asta daca ai bafta.
In urbea mea, care este la 70 km de Vancouver- ceea ce este nimic pentru distantele de aici- casele din cartierul meu sint cam la acelasi pret. Doar ca arata clase peste cotetele din Vancouver. Dar na, nu este Vancouver. Normal ca atunci cind ma uit la House Hunters International si vad frumusetile de proprietati la nord de Perth, la 4 minute de plaja si la pret in jur de $500,000 imi vine sa imi trag palme - din nou- ca nu am mers in Australia.

Gata, mi-am varsat oful.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#28 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 24 May 2010 - 07:43 PM

Spre reflectie



Bogdan Iuliu HOSSU

Presedinte CNS "Cartel ALFA"



Splaiul Independentei 202A, et. II, sect.6, Bucuresti

Tel.: 021/317.10.45

Fax: 021/312.34.81

E-mail: hossu@cartel-alfa.ro

www.cartel-alfa.ro




Spânzuraţi-ne!

Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.

De ce mă ameninţă că intră România în colaps.

În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

Şi-acum aud că România se duce fix în faliment.

Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică,

l-aţi transformat în monstru.

- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă

i-aţi vârât pe gât.

- Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.

Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.

- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

- Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!

- V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.

- Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.

Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.

Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.

Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi-vă întâi pe voi!

Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.

După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.

După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.

1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.

2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.

4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?

5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.

7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.

8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.

Fortati-i sa iasa in varful picioarelor din sistem !!!
raluca elena

#29 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 24 May 2010 - 10:24 PM

Raluca, zi unde pot sa semnez!

Voi va mai aduceti aminte de filmul SF "Soylent Green"? Eu cred ca asta ne asteapta in viitor... :scratch:

#30 Useril este offline   sarabendis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 May 2010 - 10:37 PM

Boc se ia la trântă cu evaziunea „la scară măruntă” şi-i învaţă pe români cum să ceară bon la casă.
Vezi aici fotografia mărită a contrabandei din România

Imagine postata

Premierul Emil Boc vede în fiecare român un mic evazionist.
În lupta cu “molima pe care o avem de 20 de ani”, şeful Guvernului a îndemnat ieri, de la tribuna forumului IMM-urilor,
ca fiecare cetăţean care merge la cumpărături să ceară bonul fiscal.




Complotul şteviei

Nu pot să cred că premierul adjunct Boc, constituţionalist de formaţie, umblă cu fofârlica.
Chiar dacă a făcut Dreptul la seral - cât de întuneric să fi fost?
Nu cred că le aplică pensionarilor şi bugetarilor art. 53, doar ca să tragă pe sfoară Curtea Europeană a Drepturilor Omului: dacă pensionarii şi bugetarii dau România în judecată, îi plăteşte statul cât nu fac.
Şi-atunci e mai bine să explici organismelor internaţionale că te lupţi cu duşmanii poporului, care atentează la siguranţa naţională.
La ordinea publică.
Chiar şi la moralitate - de ce nu?

De azi-noapte citesc Constituţia.
E un bestseller.
N-o poţi lăsa din mână.
Acum am înţeles că Boc gândeşte just.

Aţi privit vreodată cu atenţie un bandit de pensionar?
I-aţi văzut lucirea aia din ochi?
Nu vă lăsaţi păcăliţi, nu era o lacrimă.
Era o sticlire parşivă: un Vasile ben Ladescu d-ăsta e în stare să se detoneze cu butelia.
Ştiţi voi ce cloceşte el?
Guvernanţii ştiu.
Cu faţa aia scârbită, de zici că şi-a luat medicamentele pe stomacul gol, pensionarul e un pericol potenţial.
Chiar faptul că se încăpăţânează să trăiască mi se pare suspect.
Nu se lasă convins să iasă din plată - (ce metaforă shakespeariană pentru moarte a găsit ministrul Protecţiei Sociale!) - el vrea mai întâi să golească vistieria, să sece economia.
Uite-l cum stă atârnat de buget, ca bunica lu' Bulă!

E clar că pensionarii, în cârdăşie cu bugetarii, în complicitate cu lehuzele, de conivenţă cu şomerii, ne-au adus la dezastru. Un bătrânel de-ăsta periculos înhaţă pensia şi-o ţine la saltea.
Ce face un bugetar cu mentalitatea lui de îmbuibat?
Investeşte în ştevie şi urzicuţă, consumă ca la balamuc mai mult decât produce.
O lehuză, care are pretenţia să primească 85 la sută din salariu, alimentează economia gri (ca să nu zic mai mult): bagă banii în pamperşi.
Mai e nevoie să explic cum înţelege să-şi folosească indemnizaţia de şomaj un disponibilizat?
Azi o ia, mâine o toacă.
Dacă însă un demnitar, un client politic se îndestulează ("fură" e un termen neştiinţific), el împarte cu alţii ("le dă dreptul" e o sintagmă care nu se poate traduce), economiseşte inteligent, iese iar la produs, face pibul să latre.

Pensionari, bugetari, lehuze, şomeri uneltesc de multă vreme împotriva statului.
De-acum - când complotul lor a fost dat în fapt - nu mai e mult până patria scapă de ei.
Nu, nu vă gândiţi prea departe: să-i extrădezi nu se poate, fiindcă-s aici pe inventar; să-i exporţi - nu-i ia nimeni.
Dar, dacă Executivul îşi ascute bine coasa, problema e ca şi rezolvată: o să rămână guvernanţii singuri, ca să poată lucra în linişte pentru binele naţiei.


Lelia Munteanu
Gîndul, 27 mai 2010
repetă că nu există pustiu.
există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.
aminteşte-ţi că paradisul a fost, aproape sigur, într-o grotă.
Octavian Paler

#31 Useril este offline   Cassia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 29 May 2010 - 11:11 PM

Politicienii sint corupti si isi umfla buzunarele indiferent la care tara ne referim. Au salarii nesimtite si aici in Canada si banui ca peste tot.
Si aici sint ultragiati atunci cind cei care ii tin in spate (astia ca si mine, cu taxele noastre)le cer socoteala pentru cheltuieli. Adica de ce sa le platesc eu concedii de 5 ori pe ani in cele mai scumpe locatii, unde zboara 'business class' nu 'economy'? de ce ma incalta pe mine pentru orice mica cheltuiala? pentru manichiura si mers la spa? ei fac la nivel de $200,000 pe an; eu fac mult mai putin.

Orice om normal, atunci cind simte ca se trag zece piei de pe el, va incerca sa dribleze sistemul.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#32 Useril este offline   sarabendis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 June 2010 - 11:17 PM

Râsul lui Băsescu: 5 milioane de români nu pot greşi


Dl. Traian Băsescu trebuie să se fi distrat bine văzând cum s-a fâsâit marele protest sindical din România.
Trebuie să fi râs zgomotos urmărindu-i pe bieţii reporteri de televiziune, precipitaţi şi febrili, căznindu-se să-i găsească pe bugetari, de la profesori la şoferi, să-i scoată la grevă.

Ce satisfacţie mai mare decât să-i vezi pe cei doi revoluţionari în pantaloni scurţi, Victor Ponta şi Crin Antonescu, strigându-şi neputinţa chiar la televiziunea care te înjură mai abitir?!
"Domne', dacă majoritatea românilor sunt mulţumiţi aşa, să ştiţi că eu nu-mi mai rup hainele de pe mine să-i conving de ce o să le fie mai bine cu mine", s-a revoltat, luni seara, dl. Antonescu, exprimând, de fapt, o frustrare mult mai generală.

Toţi cei care îl urăsc din rărunchi pe Traian Băsescu au sperat că, gata, s-a terminat, acum e sfârşitul.
Că poporul, atacat direct la buzunar, se va răscula şi va face revoluţie.
Mulţi visau în intimitate, stimulaţi de imaginile din Grecia, la sticle incendiare, care să-l afume pe "Dictator" în bârlogul său de la Cotroceni.

Iluziile prevestitorilor apocalipsei sociale s-au spulberat însă rapid, odată cu primele acorduri ale şuşei organizate, în urmă cu două săptămâni, în faţa Guvernului.
Chipul suferinţei reale a oamenilor aduşi la limita sărăciei a pălit în faţa imaginii de petrecere câmpenească, încinse pe ritmurile unei melodii inepte, care - vedeam ieri la TV - are o capacitate de seducţie uriaşă.
Nişte tute dansând Pinguinul, ca la nuntă, un cântăreţ care, prinzând puhoi de lume, s-a gândit să-şi turneze un videoclip pe bani puţini, butaforia sinistră a unor sindicalişti haioşi - ce au toate astea cu suferinţa?!
Oamenii s-au râs - singurul lucru pe care au reuşit să-l revoluţioneze a fost gramatica, neînţelegând că, de fapt, asta fac, se râd pe ei.

Râsul lor s-a contopit cu marele hohot de la Cotroceni, făcând ridicolă orice revoltă serioasă.
De fapt, dincolo de umilinţele concrete ale acestei perioade, când suntem condamnaţi la solidaritate forţată, dincolo de faptul că fiecare dintre noi pierde bani, indiferent că lucrează la stat sau la privat, cred că există un motiv mult mai grav de îngrijorare:
Am uitat să fim serioşi.
În bucurie şi, cu atât mai mult, în suferinţă ar trebui să există un grăunte de decenţă, altfel faci impresie de nuntă sau înmormântare de mahala, cu strigături.

Ştiu că aşa suntem noi, facem haz de necaz, ştiu că bucuroşi le ducem toate, ştiu că la români râsul e frate cu plânsul - ca să citez din paremiologia naţională -, dar parcă în urmă cu 15-20 de ani mai puteai să faci un marş al tăcerii sau să scoţi în stradă revoltaţi sinceri.
Ceva s-a pierdut.
Generaţia revoltaţilor de profesie, a Pieţei Universităţii şi apoi a grevelor sindicale sau studenţeşti, a fost înlocuită de o generaţie trezită, dar rece, care nu mai crede în nimic altceva decât în distracţie.
Oamenii vor să fie distraţi cu orice preţ, chiar dacă puţini conştientizează că, în realitate, preţul îl plătesc chiar ei.

Dincolo de această explicaţie "mare", există şi cinci milioane de explicaţii "mici" ale lipsei de reacţie civică la tăierile anunţate de dl. Băsescu.
Puţini sunt cei care pot admite că în urmă cu şase luni au greşit.
Niciodată jumătatea de Românie anti nu va putea să convingă jumătatea de Românie pro să iasă în stradă şi să strige "Jos Băsescu", chiar dacă toţi suferă la fel.
Dl. Băsescu poate să râdă liniştit: cinci milioane de români nu pot greşi.
Sau, mai precis spus, ştie că cinci milioane de români nu pot admite că au greşit.
Mulţi dintre aceştia, decât să le dea satisfacţie colegilor de birou, care în fiecare dimineaţă le reproşează că s-au înşelat, mai bine le sparg greva.

Se vor găsi, de aceea, destui care nu numai că vor trece cu vederea, dar vor găsi şi circumstanţe atenuante "minciunii prin omisiune" de care vorbeşte acum dl. Radu Berceanu:
"Au minţit, dar nu mint toţi la fel?!
Măcar ăştia sunt sinceri."


Florin Negruțiu
Gîndul, 1 iunie 2010
repetă că nu există pustiu.
există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.
aminteşte-ţi că paradisul a fost, aproape sigur, într-o grotă.
Octavian Paler

#33 Useril este offline   sarabendis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 June 2010 - 02:35 AM

ia, măcar să fie circu' total, frateee!!!


Ministerul Finanţelor Publice a publicat luni lista cu salariile nete din aprilie 2010 ale angajaţilor din minister şi din unităţile subordonate.

Aparatul propriu al Ministerului (1416 de posturi):
• Ministru: 5.361
• Secretar de stat: 4.693
• Director cabinet ministru: 6.071
• Consilier personal ministru: 6.987
• Curier personal ministru: 1.651
• Asistent cabinet secretar de stat: 5.385
• Consilier personal secretar de stat: 8.173
• Secretar general 9.137
• Controlor financiar sef la Unitatea centrală de armonizare a sistemelor de management financiar şi control: 9.756
• Director general la Autoritatea de Certificare şi Plată: 13.413
• Sef serviciu la Autoritatea de Certificare şi Plată: 10.826
• Şofer la Direcţia generală de Investiţii: 4.210
• Magaziner la Direcţia generală de Investiţii: 1.536
• Muncitor necalificat la Direcţia generală de Investiţii:1.466
• Director adjunct la Oficiul de Plăţi şi Constracte Phare: 12.858
• Bufetier la Direcţia de Comunicare: 2.370

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (157 de posturi)
• Preşedinte: 4.739
• Vicepreşedinte: 3.961
• Consilier: până la 3.451 de lei (sunt 125 de consilieri)
• Şef serviciu: 3.829

Autoritatea Naţională a Vămilor (363 de posturi):
• Consilier personal: 7.555
• Director cabinet: 7.845
• Consilier superior la Direcţia de Supraveghere accize: 7.844
• Director la Direcţia de Supraveghere accize: 9.216
• Consilier la Direcţia Autorizări: 8.079
• Şofer la Direcţia Economică: 2.386
• Muncitor necalificat: până la 1.381 de lei

Comisia Naţională de Prognoză (86 de posturi)
• Sofer: până la 2.911 de lei (un sofer câştigă mai mult decât un expert principal, care ia aproximativ 2500 de lei şi mai mult şi decât majoritatea experţilor asistenţi, consilierilor principali, care câştigă şi 1300 de lei pe lună)
• Preşedinte: 4.693
• Secretar general: 8.321

Garda Financiară (144 de posturi)
• Comisar şef divizie: 6.816
• Expert principal : 7.161
• Şofer: până la 2.933 de lei

În curs de publicare:
• Agenţia Naţională de Administrare Fiscală- aparat propriu,
• Autoritatea Naţională a Vămilor- unităţi subordonate,
• Garda Financiară- unităţi subordonate ,
• Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice Judeţene şi a Municipiului Bucureşti
• Venituri nete încasate de demnitari, altele decât cele realizate din salarii


Si alte ministere au publicat salariile angajaţilor lor din aprilie 2010.

La Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, un şofer la compartimentul administrativ are venitul net de 4.050 de lei, mai mult decât majoritatea consilierilor şi inspectorilor de la toate direcţiile şi compartimentele. Ministrul câştigă 5.361 de lei lunar. Cel mai mare salariu îl are un manager public la Programare şi Evaluare Program: 8.097 de lei pe lună.

Ministerul de Interne (1412 posturi)
• Ministru 5.361
• Secretar de stat 11.188
• Director general: 11.074
• Ofiter: pana la 4.000 de lei
• Civil: 7.000 de lei

Ministerul Economiei:
• Ministru: 7.643
• Secretar de stat: 22.092
• Consilier personal ministru: 22.083
• Director Energie, Petrol şi Gaze: 8.534
• Consilier economic la Bagdad: 8.190 de dolari

Ministerul Culturii (121 de posturi):
• Ministru: 5.361
• Consilier cu jumătate de normă: 1.200
• Director general Adjunct: 6.137
• Şofer: 1.100
• Bufetier: 632

Ministerul Sănătăţii:
• Ministru 5.361
• Secretar general adjunct 9.739
• Consilier personal: până la 4.300
• Şofer: până la 2.800 de lei
• Consilier Afaceri Europene: 7.914


Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a publicat azi pe site-ul său, veniturile nete pe luna aprilie 2010 ale angajaţilor săi, precum şi cele ale angajaţiilor instituţiilor pe care le are în subordine, adică Poşta Română şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR).

La SNR, femeile de serviciu, muncitorii necalificaţi şi sudorii câştigă, în foarte multe cazuri, mult mai bine decât statisticienii şi economiştii, potrivit Realitatea.net. Astfel o femeie de serviciu la SNR a avut în aprilie 2010 un venit net de 3.249 lei, un sudor a încasat în mână 6.020 lei, iar un muncitor necalificat a primit 2.944 de lei, în timp ce, spre exemplu, un statistician a primit doar 1.201 lei.

Cel mai mare venit net din SNR, în aprilie 2010, l-a avut un şef de serviciu, care a luat 24.984 de lei. În cadrul Ministerul Comunicaţiilor, cel mai mare venit l-a avut un director general adjunct, care a încasat 5.653 lei, în timp ce ministrul s-a mulţumit cu un salariu net de 5.380 lei.



1 leu = 0.24 euro; mai simplu: suma în lei se împarte la 4 => suma în euro
repetă că nu există pustiu.
există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.
aminteşte-ţi că paradisul a fost, aproape sigur, într-o grotă.
Octavian Paler

#34 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 June 2010 - 03:47 PM

Dragi romani,
de azi refuz sa mai platesc impozite, refuz sa mai am carte de munca in acest stat guvernat de oameni incapabili, corupti, needucati, care nu au in vedere decat propriul interes.
Refuz sa mai finantez politicieni imbecili si amante care sfideaza o tara intreaga.
Nu as avea nimic impotriva doamnelor apropiate presedintelui tarii, dar cand ele beneficiaza de bugete de milioane de euro printre care sunt si banii mei, banii parintilor mei, banii angajatilor mei, am o mare problema. E un blowjob mult prea scump!
Refuz sa mai platesc taxe la stat pentru ca de ani de zile platesc sute de milioane de lei impozite pentru un stat care nu ma sprijina in nici un fel. Platesc zeci de milioane pentru Sanatate, desi sunt constienta ca daca voi ajunge vreodata intr-un spital din Romania , voi fi tratata mizerabil.
De ani de zile, refuz sa ma mai uit la televizor, mi-e greata de politicienii romani, nu ma duc la vot pentru ca nu am pe cine sa votez, imi vine sa vomit cand vad panourile publicitare din campanii electorale gen "noua ne pasa de Dumneavoastra", refuz chiar si sa ma plang, pentru ca sunt mult prea ocupata sa imi castig existenta - cu toate acestea, cand se apropie data de 25 a lunii, in mod mecanic ma impacientez sa fac rost de banii care trebuie platiti la stat, pentru ca, nu-i asa? - "cu statul nu te joci". Dar iata ca suntem in plina criza, iata ca pentru prima data nu am reusit sa platesc taxele la stat si mi-au fost blocate conturile! Si asta m-a ajutat sa ma trezesc, am deschis ochii, m-am uitat in jurul meu cu atentie, am pus intrebari, am deschis televizorul pentru prima oara in ani de zile...si ce am vazut? EBA si Becali ma reprezinta in Parlamentul European, Elena Udrea beneficiaza de bugete de milioane de Euro de care dispune cum o taie capul, doamna Ridzi arunca 86 milioane de Euro pe o telecabina cand exista orase in Romania care nu au nici macar un spital de Doamne Ajuta, domnul Patriciu vinde Petromidia pentru cateva miliarde din care sunt curioasa daca plateste vreo taxa la stat.
Jocuri politice murdare, politicieni corupti si curve, haos total, o tara vanduta pe nimic de niste agramati care nu si-au vazut decat propriul interes - macar daca ar fi vandut-o scump!, investitori straini care efectiv nu au cu cine discuta in Romania si se lupta cu morile de vant, si toti oamenii de calitate pe care ii cunosc stau cu capul bagat in nisip... l-am avut si eu, pana astazi - dar am realizat ca oricat de multi bani as face, oricate tari as vizita, oricate carti as citi, oricat as incerca sa nu ma las afectata, la sfarsitul zilei, traiesc tot aici si tactica strutului imi va face mai mult rau si pe termen lung daca nu m-as implica ACUM.
Nu se mai poate asa! Destul, este destul!
Romania nu este doar o tara de hoti, de agramati, de curve, de parveniti, de oameni fara "balls" si fara coloana vertebrala.
Sa protestez prin a nu imi plati taxele nu este suficient, desi daca ar mai face-o si altii, s-ar putea declansa ceva. Fac apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Sunt milioane de tineri destepti, multi dintre ei muncesc peste 12 ore pe zi pentru multinationale sau pentru businessul lor propriu, oameni educati, in Romania si peste hotare, oameni care au gestionat milioane de euro, oameni cu viziune, talent, pro-activi, integri, care stiu sa comunice eficient si stiu ce inseamna sa livrezi, stiu ce inseamna un deadline, stiu ce inseamna reresponsabilitatea; sunt sute de mii de romani de calitate, plecati din Romania pentru a produce si a consuma in alte tari, cladind economia altor state - s-ar intoarce maine in Romania daca nu ar fi circul care este acum aici.
Trebuie sa luam atitudine, trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu "balls" si cu coloana vertebrala!
O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara .
E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati si para-testati, asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta.
O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi.
O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor. Si tu si eu cunoastem cel putin 5 oameni inteligenti care ne-ar putea reprezenta mai bine in Parlamentul European decat EBA sau Becali.
Oare de ce nimeni nu actioneaza? Daca acum cinci ani ne-am fi implicat cu totii macar o ora pe saptamana, in mod sigur nu s-ar fi ajuns aici. Cati bani furati, cate proiecte blocate, cate fonduri nefolosite in cinci ani de zile.... Daca am dialoga constructiv, daca ne-am intalni o ora pe saptamana, daca am actiona, daca am putea aduna si monta toti oamenii destepti, corecti, creativi, eficienti pe care ii cunosc eu si pe care ii cunosti tu s-ar vedea si simti diferenta in cinci ani de acum incolo.
Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. Nu credeti ca si marilor puteri le-ar face mai multa placere sa discute cu oameni educati decat cu agramatii parveniti ce reprezinta interesele Romaniei in momentul de fata?
Propun infiintarea unei Miscari a Corporatilor - oameni din banci, industrie, finante, firme de avocati, experti PR, intreprinzatori privati care au calitatile necesare sa scoata tara din criza. Este singura solutie viabila pentru Romania de acum - tara noastra se poate pune pe picioare numai daca s-ar uni toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile - creiere vanate de toate companiile multinationale, care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze, sa munceasca, sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala - nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari.
E nevoie de o alternativa in Romania . E nevoie de o Miscare in valorile careia sa ma regasesc si eu, sa se regaseasca si Andreea Minescu, prietena mea care la 26 de ani are firma ei, facuta fara ajutorul nimanui, munceste 13 ore pe zi si seara mai merge si la cursuri de German Business, in care sa se regaseasca si Ileana Badiu, Managing Partner la una dintre cele mai mari agentii de publicitate, care munceste 14 ore pe zi chiar si in luna a opta de sarcina... si Tereza Valcan, expert in PR, care a studiat in State, face MBA la Londra, s-a intors sa munceasca in Romania si ar putea sa ne reprezinte in mod sigur mai bine decat EBA... ..
si Radu Manolescu, care la 28 de ani si-a facut firma lui de Head-Hunting, fara ajutorul nimanui si a adus-o in topul firmelor de profil... si doamna Camelia Sucu, ajunsa in TOP Capital fara sa fure un leu, prin munca sa de ani de zile... si doamna Mihaela Nicola, guru-ul publicitatii din Romania, si Maria Lucia Hohan, designerul ale carei creatii se vand in toata lumea si care a ajuns unde a ajuns prin propria sa munca..... si Pepe Berciu, care a studiat la Londra si are businessul sau de succes... si fratii de la Fratelli, care cu creativitate, pasiune si munca s-au impus in viata de noapte a capitalei.... si Violeta Balan, care a terminat Magna Cum Laudae o facultate de drept din America, munceste pentru una dintre cele mai mari firme de avocatura din lume si s-ar intoarce maine acasa dar nu are la ce... si Horia Mocanu, primul roman admis la Harvard, care scrie istorie intr-o tara vecina... si Edy Uzunov, proprietarul agentiei Regatta, cultivat, meloman, impecabil... si Floriana Jucan, jurnalista erudita ce s-a incapatanat sa educe cititorul de presa din Romania si a reusit sa impuna pe piata o revista fara femei dezbracate si barfe dezgustatoare... si Fady Zaidan, cel mai conectat si charismatic manager pe care ilcunosc.... si Loredana Salcianu, avocata care a avut curajul acum patru ani sa plece dintr-o multinationala si sa isi deschida propria ei firma de avocatura... si Angela Teodora Burz, intreprinzatoarea eleganta care si-a facut bagajul si a plecat sa faca business in Shangai, dar duce dorul prietenilor din Romania ... si Diana Dondoe, care i-a sfidat pe toti cei ce au respins-o in Romania, ajungand prin munca, perseverenta si consecventa unul dintre cele mai celebre top modele ale lumii, facand milioane cu o detasare eleganta si impresionand lumea intreaga prin eruditia sa - dar duce dorul tarii ei... si Bogdan Voica, la 30 de ani manager al uneia dintre cele mai cunoscute si exclusiviste agentii imobiliare din Europa.... si Eveline Pauna, care la 20 de ani, face o facultate, lucreaza 10 ore pe zi si in putinul timp liber merge la Opera... si Raluca Safta, care la 23 de ani a avut curajul sa-si deschida propria ei firma de relocari si a ajutat sute de expatriati, directori de companii multinationale sa se relocheze in Romania ... si Damian Draghici, cu IQ de geniu si cu premiul Grammy care a ales sa se intoarca in Romania la radacinile sale...
Asta e Romania mea! Nu Vanghelie, EBA sau Becali!!
Si acestia sunt doar cativa dintre oamenii pe care ii cunosc....mai sunt atatea milioane de oameni destepti si muncitori, corecti si educati, capabili si integri... Ma intreb, atatia oameni destepti nu se rusineaza ca sunt reprezentati de Gigi Becali si de EBA? Ma ingrozesc la gandul ca EBA va negocia pentru Romania fonduri de zeci de milarde de Euro!
Nu va este rusine ca sunteti condusi de un om politic care nici macar nu poate sa pronunte Google? Nu va este rusine sa va dati la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu
tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump? Din banii vostri?
Am innebunit eu sau am innebunit noi cu totii sa stam pasivi in timp ce suntem calcati in picioare pe banii nostri? Ei bine, mie mi-a ajuns. Imi este rusine ca am stat cu mainile in san si s-a ajuns ca astazi sa fiu reprezentata de o domnisoara din Bamboo si de un cioban. Asa ca voi lua atitudine. Si va rog si pe voi, toti cei ce credeti ca nu va reprezinta cei din scena politica de acum, sa luati atitudine. Sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice... Daca avem echipa, tot restul vine de la sine. Stiu ca ei exista, trebuie doar treziti.
Trebuie sa facem ceva. Nu e suficient sa ne plangem, sau sa bagam capul in nisip. Trebuie actionat. Eu nu mai astept o minune, ma apuc de treaba. Voi lupta pentru un grup de oameni capabili, care pot revolutiona un sistem de care toata lumea este satula. Voi lupta pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri, pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei.. Voi lupta pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit, nu din furat.
Voi lupta pentru un viitor mai bun pentru mine si pentru copiii mei, in tara mea, nu printre straini. Voi lupta pentru o Romanie de vulturi, nu de struti, pentru ca asta este adevarul - am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor - sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, asa cum am spus asta este realitatea!...suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara , asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!
Ajunge! Haideti sa ne trezim!

CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI
psihoterapeut-psiholog clinician specialist
raluca elena

#35 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 June 2010 - 04:08 PM

Un individ e nevoit sa opreasca masina datorita unui blocaj al traficului. Deodata, cineva ii bate in geam:

- Domnule, teroristii au ocupat Parlamentul Romaniei si cer 10 milioane de dolari rascumparare ca sa-i elibereze pe parlamentari. Altfel ameninta ca ii vor stropi cu benzina si le vor da foc. Acum mergem din masina in masina si facem o cheta.
- Bine, si cat da fiecare? intreaba omul din masina.
- Cam 5 litri...
raluca elena

#36 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 June 2010 - 05:16 PM

Cu tot respectul, ca omul care s-a lovit de parlamentari, si stie ce le poate pielea, tot mi se pare o mizerie si o instigare gluma de mai sus!
Sunt si oameni care-si fac treaba, si o fac atat cat pot, ca altfel nu mergea nimic in tara asta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#37 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 June 2010 - 11:49 PM

ufff, eu nu m-am lovit de parlamentari, dar daca o faceam, preferam sa ma lovesc cu bara din fata a masinii...

Zerda, n-o lua personal, insa mie mi se pare ca nimic nu merge cum trebuie in tara asta! Nu ca 5 l de benzina ai mei ar schimba cu ceva treaba asta, dar macar am la ce visa, nu?
raluca elena

#38 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 June 2010 - 11:50 PM

Cele 7 minuni ale comunismului :


1. Toti aveau de lucru
2. Desi toti lucrau, nimeni nu muncea
3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea
4. Desi planul se facea, nimic nu se gasea
5. Desi nimic nu se gasea, toti aveau
6. Desi aveau, toti furau
7. Desi toti furau... nimic nu lipsea !


De ce nu ne-o fi placut? :hungry:
raluca elena

#39 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 June 2010 - 12:00 AM

Se intimpla si la case mai mari :hungry:

TURKEY

Fisier atasat  a.jpg (119.66K)
Number of downloads: 8

MEXICO

Fisier atasat  b.jpg (39.28K)
Number of downloads: 7


SOUTH KOREA

Fisier atasat  c.jpg (46.69K)
Number of downloads: 8


UKRAINE

Fisier atasat  d.jpg (39.41K)
Number of downloads: 7


RUSSIA

Fisier atasat  e..jpg (46.14K)
Number of downloads: 8


ITALY

Fisier atasat  f..jpg (40.24K)
Number of downloads: 7


TAIWAN

Fisier atasat  g..jpg (52.51K)
Number of downloads: 7


INDIA

Fisier atasat  h..jpg (42.68K)
Number of downloads: 8


JAPAN

Fisier atasat  i..jpg (82.49K)
Number of downloads: 7

.

Romania!


Fisier atasat  j..jpg (13.51K)
Number of downloads: 7
raluca elena

#40 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 June 2010 - 12:02 AM

Vezi postarearaluca elena, la 09 June 2010 - 11:49 PM, a spus:

ufff, eu nu m-am lovit de parlamentari, dar daca o faceam, preferam sa ma lovesc cu bara din fata a masinii...

Zerda, n-o lua personal, insa mie mi se pare ca nimic nu merge cum trebuie in tara asta! Nu ca 5 l de benzina ai mei ar schimba cu ceva treaba asta, dar macar am la ce visa, nu?

Nu te contrazic, aproape toate merg prost! Dar asta nu inseamna sa le furam putinilor oameni care chiar merita sa fie acolo,locul lor! Poate chiar or sa faca ceva din pozitia in care au ajuns! Am zis, poate! Nu exista vreo garantie cand votezi,nu??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi