Mancare si sanatate
#1
Postat 22 September 2011 - 06:30 PM
http://www.hsph.harv...late/index.html
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#3
Postat 23 September 2011 - 02:51 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#5
Postat 23 September 2011 - 03:37 PM
Lapona Enigel, la 23 September 2011 - 03:20 PM, a spus:
...mai nou si la noi
Cît despre postul lui Dragos. Eu le manînc pe cee sanatoase, dar cîte putin si din alea la care tre' sa le limitam
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 23 September 2011 - 03:45 PM
#7
Postat 23 September 2011 - 04:07 PM
@Maya, ai dreptate, am uitat sa spun. Eu am incercat sa il folosesc cat am trait in SUA si nu mi-a placut neam.
#8
Postat 23 September 2011 - 04:14 PM
Dexter, la 23 September 2011 - 03:45 PM, a spus:
Io nu mai mananc margarina, de nici un fel, de foarte multa vreme. Doar unt.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#9
Postat 23 September 2011 - 04:24 PM
altă modă de care mă feresc e aia cu "low fat", de asta discutarăţi?
#10
Postat 23 September 2011 - 04:27 PM
Dexter, la 23 September 2011 - 04:24 PM, a spus:
altă modă de care mă feresc e aia cu "low fat", de asta discutarăţi?
Nici de "low fat" nu ma tin.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#11
Postat 23 September 2011 - 04:42 PM
Nu cumpar nimic pe care scrie light, low fat.
0,02 % grasime în iaurt? WTF e înauntru?
De gatit, o fac cu ulei de floarea soarelui si ulei de masline cel mai mult. În rest mai folosesc ulei de arahide, susan, avocado... si mai am eu o buba. Toate uleiurile trebuie sa fie ambalate în sticla, nu plastic sau metal.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 23 September 2011 - 04:55 PM
Retinil palmitat este un antioxidant şi o sursă de vitamina A adăugat la lapte scăzut de grăsime pentru a înlocui conţinutul de vitamine pierdut prin eliminarea de grăsime din lapte. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, consumul de acid palmitic poate creşte nivelul de colesterol, ceea ce implică un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. Deci cum e mai bine sa bem lapte? Incet Tovarasi, incet si rece!
#14
Postat 23 September 2011 - 05:04 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 23 September 2011 - 05:16 PM
iar untul cel mai cel e cel irlandez ( pe gustul meu, sau cel luat din piata la "motte")
Lorico maica, e ca-n Caragiale..."se duse dracu' rapitza "
#16
Postat 23 September 2011 - 05:53 PM
Dexter, la 23 September 2011 - 04:24 PM, a spus:
altă modă de care mă feresc e aia cu "low fat", de asta discutarăţi?
Pai io inainte sa discutez...am trecut prin toate fazele in US, low-fat, no sugar, fat-free blah vblah...si eram cat un balon, noroc cu forta asta de gravitatie.
Ma consider un om fericit sa traiesc in Germania, in ce priveste alimentatia. Tot ce pot sa spun celor din US este: organic it is. E mai scump, dar ganditi-va la voi.
#17
Postat 23 September 2011 - 07:39 PM
Ulei de rapiţă găseam acum vreo 7-8 ani , de la o firmă orădeană , acolo erau pe vremea aceea multe lanuri de rapiţă , acum nu mai găsesc , înclin să cred că nu a mai rentat cultivarea... mie îmi plăcea la gust , vânzătoarele se uitau ciudat la mine când ceream, că era mai ieftin cu câţiva lei ca cel de floarea soarelui... mnoa,astea erau vremurile , multă lume fudulă.
În schimb , nu mănânc ( eu) carne de porc , că, cică , după 40 de ani , trebuie renunţat la ea... deşi gătesc cu carne de porc , că mănâncă soţul şi copiii , eu doar legumele fără şniţele sau îmi fac un grătar de peşte.Lapte de la fermă , integral , din el îmi fac şi iaurt, smântână tot de la fermă , dar în cantităţi mai mici. Multe fructe toţi din familie , mult morcov crud tăiat bastonaşe toţi din familie. Mai facem şi greşeli... că suntem oameni , dar ne corectăm ulterior...
#18
Postat 23 September 2011 - 08:20 PM
Dexter, la 23 September 2011 - 04:58 PM, a spus:
... gume de chiloti
Înclin sa cred ca ambalajul este mai sanatos decît continutul, fiind biodegradabil
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#19
Postat 23 September 2011 - 10:01 PM
Ca parti bune pe care mi le-am dezvoltat in timp: maninc fructe in fiecare zi- dimineata, maninc simburoase- uleioase de genul nuci si migdale crude, maninc peste, salate verzi de toate felurile sau din vegetale de sezon la fiecare fel principal, beau multa apa si nu sar niciodata peste mese, am cel putin 3 pe zi la ore aproape fixe, indiferent pe unde ma aflu. Cel putin seara si in weekend ne adunam toata familia la masa chiar daca mincam doar mezeluri, brinzeturi sau mincare chinezeasca, mi se pare mai important cum maninci decit ce maninci
#20
Postat 23 September 2011 - 10:19 PM
La-Chef-A, la 23 September 2011 - 04:55 PM, a spus:
Retinil palmitat este un antioxidant şi o sursă de vitamina A adăugat la lapte scăzut de grăsime pentru a înlocui conţinutul de vitamine pierdut prin eliminarea de grăsime din lapte. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, consumul de acid palmitic poate creşte nivelul de colesterol, ceea ce implică un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. Deci cum e mai bine sa bem lapte? Incet Tovarasi, incet si rece!
Cat traiesti,inveti.Eu n-am stiut de-aceasta vitamina in laptele low-fat.Si cum sotului ii place cel de la magazin,cel de 1.5%grasime,si poate bea chiar si un litru pe zi, se pare ca avem o problema.Eu sunt mai deschisa spre cel direct de la ferma.Lui iarasi nu-i prea place.
Si mai avem si lupta cu sucurile,neacidulate ele,dar totusi contin zahar si cum el poate bea si cate un litru jumate pe zi.Dupa cum vedeti,poti duce lupte seculare si cu maturii nu doar copii.