Chec Marlena Reteta f. simpla de chec alla Geany
Postat 17 October 2011 - 07:29 PM
Tre' sa recunosc ca am stat un pic ca pe ace,de nu aveam rabdare sa se raceasca mai repede ca sa-l tai si sa vad ce-a iesit,pentru ca mi-ai iesit compozitia nu chiar fluida(cred ca am pus vreun varf,doua mai mari de faina in linguri)si imi era sa nu se lase la fund,dar nu s-antamplat 'nenorocul'.
Da,eu ma gandesc ca un tort ar fi irezistibil cu blatul asta,dar cu siguranta ca ar cere deja vreo 10 oua(la o tava de 28cm diametru,sa zicem,ca sa iasa un blat de taiat in doua) si clar,muuuuuuulta practica.
Postat 17 October 2011 - 07:38 PM
Cami, la 17 October 2011 - 08:04 AM, a spus:
Parerea mea e ca cu cat e mai lichid un aluat cu atat se lasa mai rau la fundul tavii.
Si eu am folosit tot All purpose si am fost multumita. Acum checul nici nu creste ca un cozonac, ca are decat putin praf de copf!
Postat 17 October 2011 - 07:43 PM

Ar trebui in tava aia(28 cm diametru) sa-ti iasa un blat frumos din 8 oua ,eu zic ,ca ti-ar iesi beton ,crede-ma

Il poti face alb,8 oua ,16 linguri de zahar,16 de ulei 16 de faina,sau negru cu cacao fiecare lingura de cacao scazi din cantitatea de faina,ex: 13 linguri de faina + 3 linguri de cacao,sau depinde cat de negru il vrei tu

Postat 17 October 2011 - 08:05 PM
Am zis ca nu ma bag la sfaturi,dar daca ma mananca limba

Geany,stiu ca ai pus reteta cum trebuie,de aia si ziceam ca poate ca am pus eu mai multe varfuri,dar daca zici ca asa 'trebe' apoi e bine.Eu tot la 'repejor' l-am facut,pentru ca am citit si rascitit reteta.
Cand apuc sa fac tortul,vin neaparat sa-l arat.Si neaaa,nu-l fac doar alb,pentru ca 'atractiunea',pentru mine,cel putin,sta-n aluatul combinat.
Postat 17 October 2011 - 08:52 PM
ralesu, la 17 October 2011 - 07:38 PM, a spus:
Cami, la 17 October 2011 - 08:04 AM, a spus:
Parerea mea e ca cu cat e mai lichid un aluat cu atat se lasa mai rau la fundul tavii.
Si eu am folosit tot All purpose si am fost multumita. Acum checul nici nu creste ca un cozonac, ca are decat putin praf de copf!
Ieheii! Dragii babii

Dispri' faina asta all purpose

Acuma cum vedeti,unuia ii iese intr-un fel altuia in altul deci rezultate diferite,de ce?! Fiecare trebuie sa-si dea singur seama,eu am pozat exact cum si cu ce procedez eu,dar poate influenta tipul de faina si poate chiar cat de uscata este ea ca depinde chiar si de modul in care a fost depozitata sau de umiditatea care este in ambientul in care te desfasori de exemplu daca ploua afara sau nu,asta nu o spun eu ci o tot repeta la emisiunea de va spusei,despre cacao eu am zis ca am folosit dr. oetqer 2 linguri da ce stiu eu ca unei fete nu-i iese si ea a folosit o cacao mai uscata ce a ingreunat aluatul, de exemlu Ral' mi-a spus ca ea in compozitia neagra ce i s-a lasat cam la fund si-a dat seama de greseala ca a folosit o esenta de rom mai slaba si mai apoasa ,a pus multa si clar a baltit in compozitie ,deci eu pun 2 strpi si compozitia mea am vazut ca e prea groasa nu o pot tuna bine si am mai stopit cu apa,dar asta e lucru ce fiecare tre' sa vada la ochi cele 2 compozitii trebuie sa fie cam la fel de groase ca sa se poate forma straturile...nu?!

Deci daca o luam pana acolo sunt multe de discutat,vb. cu cineva si mi-a spus ca a luat oua (din afara) si nu i s-au batut a dat cu mixerul in ele si era compozitia apoasa,acu cu ouale astea si ce le da la gaini sa manance nici nu vreau sa mai discut...
Confuzie...AAaaa asta concluzie

Eu chiar mi-am dat tot interesul si am postat exact asa cum fac eu si exact ce folosesc eu,si mie asa imi iese,deci nu se poate mie sa-mi iasa si altuia nu,decat daca sunt niste diferente,poate chiar minore

Acu' ca m-am desfasurat in voie ,eu va multumesc si va mai astept ,pe cat posibil multumite

Daca am debitat calamitati mii de scuze!
Postat 18 October 2011 - 07:45 AM
Geany, la 17 October 2011 - 08:13 AM, a spus:
Da la capitolul 12 linguri cu vf. nu duble ce ai vrut sa spui?! Ca la mine lingura de faina cu vf. am si pozat-o la reteta e cum iei lingura plina cu faina si are vf. ca un multe asa...
Adica lingura cu varf asa cum ai pus tu

Eu mai am obiceiul sa iau foarte multa faina in lingura, adica varful nu mai este varf, este Everestul in toata regula. La aia ii spun eu lingura dubla

LE: Cred ca o alta problema este si umiditatea. Aici e umiditatea foate ridicata, si-n casa si afara, si e faina umeda. Cred ca il mai comit o data vineri si pun si poze, cu toata jena. A, si nu-l mai las in cuptor sa se raceasca, il scot imediat pe masa.
Postat 18 October 2011 - 09:26 AM
Cami, la 18 October 2011 - 07:45 AM, a spus:
Geany, la 17 October 2011 - 08:13 AM, a spus:
Da la capitolul 12 linguri cu vf. nu duble ce ai vrut sa spui?! Ca la mine lingura de faina cu vf. am si pozat-o la reteta e cum iei lingura plina cu faina si are vf. ca un multe asa...
Adica lingura cu varf asa cum ai pus tu

Eu mai am obiceiul sa iau foarte multa faina in lingura, adica varful nu mai este varf, este Everestul in toata regula. La aia ii spun eu lingura dubla

LE: Cred ca o alta problema este si umiditatea. Aici e umiditatea foate ridicata, si-n casa si afara, si e faina umeda. Cred ca il mai comit o data vineri si pun si poze, cu toata jena. A, si nu-l mai las in cuptor sa se raceasca, il scot imediat pe masa.
Cami posibil ca poza cu care vei veni sa nu fie deloc de toata jena si sa-ti iasa bine,eu zic asa sa bati albusele bine bat cum ai vazut la mine in poza ,daca o fi faina de vina schimba marca,sau daca tu crezi ca e umiditate,desfa un pachet nou ,dupa cat de tare ti s-a lasat eu cred ca a fost si prea putina faina,posibil sa te fi incurcat la numarat linguri (ca se intampla ,orice este posibil)si pune lingurile pline cu vf. fara grija ,nu e ca la pandispan unde ai doar ou si faina tine cont ca aici ai si mult ulei ,deci cantitate de lichid,sa nu uiti sa cerni faina si cand o adaugi la urma te opresti din batut si si o adaugi treptat cu lingura mestecand de deasupra inspre fundul vasului ,usor sa nu strici spuma.
Hai succes si te stept si pe tine cu vesti bune.

Dungile nu ies din prima trebuie perseverenta,dar cand prinzi shpilul sa te tii!!

Postat 18 October 2011 - 01:15 PM
Geany, la 18 October 2011 - 09:26 AM, a spus:
Dungile nu ies din prima trebuie perseverenta,dar cand prinzi shpilul sa te tii!!

Stai ca deja vrei prea multe de la mine, dungi, chestii, socoteli

Eu ma multumesc sa-mi iasa checul ala alb chec, frumos, pufos, nu o chestie....... Dungile cand om creste mari

Postat 18 October 2011 - 01:24 PM
Cami, la 18 October 2011 - 01:15 PM, a spus:
Geany, la 18 October 2011 - 09:26 AM, a spus:

Stai ca deja vrei prea multe de la mine, dungi, chestii, socoteli

Eu ma multumesc sa-mi iasa checul ala alb chec, frumos, pufos, nu o chestie....... Dungile cand om creste mari

Cami daca noi cooperam sunt sigura ,ca o sa faci un chec impecabil.Eu sunt aici daca mai ai nelamuriri de tot felul,ca sa nu tinem ocupat topicul putem vb. in detaliu pe p.m.

Intreaba-ma unde vrei ce vrei,il facem intr-o zi cand pot si eu amandoua in derect'' daca vrei

Postat 18 October 2011 - 03:59 PM

Postat 18 October 2011 - 04:27 PM
Cum am zis o sa-ti iese din ce in ce mai bine pana cand v-a fi perfect

Postat 18 October 2011 - 05:15 PM
Geany, la 18 October 2011 - 04:27 PM, a spus:
Cum am zis o sa-ti iese din ce in ce mai bine pana cand v-a fi perfect

Am si sectiunea, dar nu pot sa descarc poza, tre sa vina barbatu acasa sa vada ce are aparatul ca eu nu ma pricep!
A fost bun si a fost apreciat

Designul nu mi-a iesit ca al tau, dar ti-am zis ca aluatul negru mi-a iesit prea lichid si s-a dus la fund. Dar data viitoare stiu ce trebuie sa fac, imi iau esenta de rom d-aia buna

Postat 23 October 2011 - 04:04 AM
Deci continuarea:
uite o poza cu poponetzul de chec exact asa cum imi place mie (adica nu ars). Dupa cum iti spuneam, geany, daca il coc in forma de aluminiu cu hartie de copt pe fund nu se inchide la culoare nici pe fund nici pe margini:

Iar aici e sectiunea (dupa cum se vede bine, aluatul negru s-a cam dus la fund ca era prea lichid). Dar parca liniile alea mi-au iesit mai bine decat la primul (chiar daca sunt subtirele). Hai ma,incurajati-ma!

Postat 23 October 2011 - 08:57 AM

Important este ca ti-a iesit tot mai bine,ca-l gasesti gustos si ca esti multumita de reteta,si cum am mai zis in timp te mai poti juca cu el cum doresti.

Postat 23 October 2011 - 09:02 AM

Si pozele...

Spun toate astea ca sa va dau idei ca se pot face mai multe cu acest aluat,folosind functia de edit mai vin cu un link.Linkul http://artaculinara....-cantalupgeany/
Postat 24 November 2011 - 05:09 PM

Nu-mi ies dungile asa frumoase ca o lalea, ca la tine, dar eu sunt tare incantata de el.
Postat 24 November 2011 - 05:11 PM

Cu siguranta mie nu mi-ar iesi dungi asa paralele ca ale tale

Postat 24 November 2011 - 05:29 PM

Postat 08 March 2012 - 09:31 AM
Buun, bun tare!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 08 March 2012 - 09:45 AM
Asta e primul, facut anul trecut:

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!