![:)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Ingrediente:
- 2-3 linguri unt
- 650g piept de pui taiat cuburi
- 1 ceapa taiata
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 lingurite curry
- 1/2 lingurita cardamom macinat (nu am gasit traducere in romana, se pare ca tot cardamom se zice)
- 1/2 lingurita cumin macinat (chimion)
- 1 cana lapte (250 ml)
- 1/2 cana supa de pui clara (125 ml)
- 2 linguri unt de arahide
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare, piper
- cateva arahide nesarate
- mazare (pastai verzi)
- 1 ardei rosu taiat felii
Pastaile de mazare si feliile de ardei se oparesc in apa cu sare (eu cred ca lea-m tinut prea mult ca nu mai erau crocante si ar fi trebuit sa fie un pic). Se clatesc apoi in apa rece pentru a-si pastra culoarea.
Intr-o tigaie se topeste si se adauga carnea de pui. Se lasa 5-7 minute, apoi se scoate. In untul ramas se pune ceapa, usturoiul, curry-ul, cardamomul si chimionul si se amesta bine. Se toarna laptele si supa de pui, untul de arahide, sarea, piperul si zeama de lamaie si se amesteca pana la uniformizare. Se adauga carnea de pui si se lasa cateva minute sa absoarba aromele. Chiar inainte de a lua de pe foc se pun arahidele.
Carnea si sosul se pun peste mazare si ardei.
![Imagine atasata: monthly_10_2011/post-120-13178254515763.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_10_2011/post-120-13178254515763.jpg)
![Imagine atasata: monthly_10_2011/post-120-13178255133052.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_10_2011/post-120-13178255133052.jpg)
![Imagine atasata: monthly_10_2011/post-120-13178255668472.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_10_2011/post-120-13178255668472.jpg)
![Imagine atasata: monthly_10_2011/post-120-13178256390992.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_10_2011/post-120-13178256390992.jpg)