Forum Culinar: Una bucata ratusca :) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Una bucata ratusca :)

#1 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 07 October 2011 - 07:26 PM

Am una bucata ratusca (in loc de curcan de Thanksgiving) - acasa o faceam deobicei pe varza, dar aici nu am decat varza dulce, deci nu e acelasi lucru.
Nu vreau sa o fac cu portocale...as vrea sa ramana gustul de carne pur..adica la cuptor, dar nu alterat prea mult gustul de ratusca :tongue3:
Aveti vre-o indrumare =))?
A cat is a friend fur-ever !

#2 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 October 2011 - 07:31 PM

Vezi postareaUma, la 07 October 2011 - 07:26 PM, a spus:

Aveti vre-o indrumare?

avem :tongue3:

#3 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 07 October 2011 - 07:33 PM

Vezi postareaUma, la 07 October 2011 - 07:26 PM, a spus:

Am una bucata ratusca (in loc de curcan de Thanksgiving) - acasa o faceam deobicei pe varza, dar aici nu am decat varza dulce, deci nu e acelasi lucru.
Nu vreau sa o fac cu portocale...as vrea sa ramana gustul de carne pur..adica la cuptor, dar nu alterat prea mult gustul de ratusca :tongue3:
Aveti vre-o indrumare =))?


Bunica-mea o unge cu sare si ulei si o baga la cuptor cu cateva boabe de piper. la foc mic, pana se rumeneste pe toate partile. De obicei o pune pe varza, dar cred ca poti s-o pui si pe cartofi natur sau orez!
Ia-ti si colebil langa tine, ca ratza e destul de grea la digerat :) ... dar e buuuunnaaaaa!

#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 October 2011 - 07:42 PM

şi eu am raţă în program, voi face o variantă de lacquered duck, foarte simplă, dacă te coafeză, îţi descriu reţeta.

#5 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 07 October 2011 - 08:14 PM

Vezi postarearalesu, la 07 October 2011 - 07:33 PM, a spus:


Bunica-mea o unge cu sare si ulei si o baga la cuptor cu cateva boabe de piper. la foc mic, pana se rumeneste pe toate partile. De obicei o pune pe varza, dar cred ca poti s-o pui si pe cartofi natur sau orez!
Ia-ti si colebil langa tine, ca ratza e destul de grea la digerat :) ... dar e buuuunnaaaaa!


Suna bine de tot..si eu tot pe varza o puneam, dar acum vreau sa-i fac alaturi cartofi (poate noi..)

Vezi postareaDexter, la 07 October 2011 - 07:42 PM, a spus:

şi eu am raţă în program, voi face o variantă de lacquered duck, foarte simplă, dacă te coafeză, îţi descriu reţeta.

Ma coafeaza , ma coafeaza :tongue3:) Chiar te rog, cu cat mai multe idei, cu atat mai bine! Mai ales ca am pus la loc una bucata de curcan sa iau pe madam ratusca =))
A cat is a friend fur-ever !

#6 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 October 2011 - 09:10 PM

Rumenita la cuptor cu varzica :love7:
Sau vestita Rata cu portocale :love7:

#7 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 October 2011 - 12:24 AM

raţa asta e foarte făţoasă şi uşor de făcut, ia uite-o ce bine arată, mânca-o-ar dexter pe ea (poza e de cînd am comis-o ultima oară)

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1215-13180253526519.jpg

înainte de a fi bagata in cuptor, raţa trebuie amenajata în felul urmator:
se desfac 2 linguri de miere cu 4 linguri de apa si se adauga la o cratiţă/oală/wok plină cu apă fiartă. se intromite raţa în recipient şi se acoperă cu apa respectiva, pe toate parţile şi în mod continuu, timp de cinci minute. pe părţile pe unde nu ajunge apa, se foloseşte un polonic, aparat de scufundare sau stropitoare. dacă vrei să mai adaugi şi alte condimente în apa aia, feel free.

dupa ce se scoate din apă, se condimentează şi se pune într-o tavă cu fundul cît mai gros, fără ulei, pentru că îşi va lăsa grasimea proprie foarte repede.
se bagă cu pieptul in sus si nu se mai atinge cam 40 de minute, timp în care va deveni aurie. din momentul cînd s-a colorat la nuanţa dorită, se mai lasă cam 50 de minute la foc mic, ca să se coacă in interior. nu se întoarce pe verso. e gata când are 180 F în interiorul pulpei.

în grăsimea (multă) din tavă, se poate adauga ficatul (dacă-l are şi nu l-ai mincat deja), plus piesa de rezistenţă, care-s afinele proaspete, se deglasează dacă e cazu şi se face un gravy fără făină, care se serveşte lîngă/peste/pe dedesupt/pe dreapta/pe stânga/etc. nu ai afine, merge şi cu zmeură, cu alte fructe nu am încercat (cranberries?)

la garnitură nu mă bag dar pe a mea o văd lângă cubulete de butternut squash pe care e posibil să pun unt şi chiar şi miere.

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 October 2011 - 07:47 AM

faina reteta Dexter. o sao incerc si eu.
eu una o fac precum puiul in teapa. sau la cuptor umpluta cu mere taiate cubuletze si presarate cu un amestec de piper, scortisoara si sare siaici oleac de unt..de jur imprejur pun mere intregi si in scobitura, unt si mirodeniile citate.
servita ori cu cartofi natur, ori cu un orez iranian ( cu migdale, coaja deportocale etc) si un pic de unt.

#9 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 08 October 2011 - 07:37 PM

Misto ratusca, Dextere. Am facut si eu azi una. Unsa cu diverse: sare, boia,usturoi pisat, miere si cimbru. Si pusa apoi in tava cu niste vin alb. Servita cu varza rosie calita.
Data viitoare incerc reteta ta.

#10 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 09 October 2011 - 02:03 AM

Mersi frumos de idei - eu insa nu vreau sa fie deloc dulce..si nu stiu daca nu ramane o idee de dulce de la miere
A cat is a friend fur-ever !

#11 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 09 October 2011 - 03:49 AM

Sa ne pui o poza cu ratzusca sa vedem ce a iesit !

#12 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 09 October 2011 - 12:19 PM

Vezi postareaUma, la 09 October 2011 - 02:03 AM, a spus:

Mersi frumos de idei - eu insa nu vreau sa fie deloc dulce..si nu stiu daca nu ramane o idee de dulce de la miere


Uma, nu iese dulce. Miere are darul de a face crusta fumoasa si aurie. Dulceata nu intra in carne. Eu nu am desfacut mierea cu apa asa cum a facut Dexter, doar am uns-o direct cu o pensula. Apoi am turnat un picut peste ea vin. Oricum, noi nu mancam pielea. A iesti frageda si delicioasa. Se topea in gura :fuckme:.
Dar totusi daca tot ai retineri la miere, poti sa o lasi si fara, si ungi doar cu un pic de ulei de masline si apoi condimentezi.

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 October 2011 - 04:39 PM

e exact cum zice kiva, mierea nu e pentru gust, e pentru culoare şi croncănţeala pielii

#14 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 09 October 2011 - 05:05 PM

Pricepui sa traiti :fuckme: !

O sa o ratulesc maine...sa vedem, poate gasesc totusi varza murata la sarbi sau la rusi..
A cat is a friend fur-ever !

#15 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 October 2011 - 02:24 PM

Vezi postareastella, la 08 October 2011 - 07:47 AM, a spus:

faina reteta Dexter. o sao incerc si eu.
eu una o fac precum puiul in teapa. sau la cuptor umpluta cu mere taiate cubuletze si presarate cu un amestec de piper, scortisoara si sare siaici oleac de unt..de jur imprejur pun mere intregi si in scobitura, unt si mirodeniile citate.
servita ori cu cartofi natur, ori cu un orez iranian ( cu migdale, coaja deportocale etc) si un pic de unt.



Stella, te reog spune-mi cum pui merele intregi, scobite de cotor sau nu? vreau sa fiu sigura ca am inteles bine. si apoi merele le servesti langa orez, nu? am o jumate de rata si vreau sa o pregatesc deseara. poate te induri sa-mi dai si reteta de orez iranian :floare:

#16 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 12 October 2011 - 03:35 PM

Vezi postareaUma, la 09 October 2011 - 05:05 PM, a spus:

Pricepui sa traiti :floare: !

O sa o ratulesc maine...sa vedem, poate gasesc totusi varza murata la sarbi sau la rusi..


So? unde e ratza? Astept poza sa salivez, ca de mancat n-am voie!

#17 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 12 October 2011 - 03:54 PM

Vezi postarearalesu, la 12 October 2011 - 03:35 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 09 October 2011 - 05:05 PM, a spus:

Pricepui sa traiti :floare: !

O sa o ratulesc maine...sa vedem, poate gasesc totusi varza murata la sarbi sau la rusi..


So? unde e ratza? Astept poza sa salivez, ca de mancat n-am voie!

N-ai vazut ca a batut vant de lene in Nord America :hug:? E inca in tzipla, ca si varza...sper ca zilele astea sa o comit si sa o pozez pe madam :lol:
A cat is a friend fur-ever !

#18 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 October 2011 - 04:02 PM

Rumenita în unt, apoi bagata la cuptor molcom, cu arpagic, morcov, ramuri de telina, foaie de dafin, usturoi, boabe de piper si de ienupar, doua pahare de vin rosu si unul de otet bun de vin.
Dupa ce s-a copt rata, filtrezi sosul, îl lasi sa scada de 1/3 si îl legi pe foc mic cu bucatele de unt rece, una cîte una, amestecînd energic cu telul.
Alaturi tagliatelle sau cartofi fierti natur.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#19 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 October 2011 - 05:12 PM

Eu votez ultima reteta!! cred ca niste cartofi ar merge.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 October 2011 - 05:27 PM

Vezi postareaMariaSan, la 12 October 2011 - 02:24 PM, a spus:


Stella, te reog spune-mi cum pui merele intregi, scobite de cotor sau nu? vreau sa fiu sigura ca am inteles bine. si apoi merele le servesti langa orez, nu? am o jumate de rata si vreau sa o pregatesc deseara. poate te induri sa-mi dai si reteta de orez iranian :scratch:

http://artaculinara....dpost__p__70568
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi