Uma, la 13 October 2011 - 08:52 PM, a spus:
Daniella, la 13 October 2011 - 04:59 PM, a spus:
multumesc mult Dexter
Credeam ca lasi sa se intareasca grasimea sa o poti scoate/separa
O sa aleg una dintre retete, sa vad care, caci mama soacra deja e montata cu gandul la rata pe varza.
Se pare ca nici eu nu o sa scap..mai ales ca am gasit varza murata la magazinul romanesc..asa ca rata ala Alexandru pentru data viitoare
hehehe ...eu am scapat de socrella o fac in we cand ea nu-i
..dar mi-a zis sa-i opresc si ei,d aca o fac cu portocale
Cum sunt o nehotarata si o pofticioasa nu'sh ce sa aleg
, ca am o singura ratusca si tare as gusta din fiecare fel propus
Mie rata lacuita imi suna mai apetisant, ca imi place asa mai crocanta, dar parca as umple-o si cu merele acelea cu scortisoara propuse de Stella/Maya (btw daca nu gasesc singura, ca-s cea mai impiedicata la search o sa va rog de link ca stiu ca era si reteta in pasi). Si daca alaturi in tava in loc de mere arunc legumele lui Alexandru ... se cheama ca fac un ghiveci/talmes-balmes? sau o iesi ceva very special din acest mix de retete?
nici rata cu portocale nu mi se pare o alegere proasta, ca am si portocale, dar aia chiar ca o las pt urmatoarea ratusca. O sa ma rog de mamaie cand s-o duce la tara sa-mi aduca 2-3 rate sa am de unde alege.
O intrebare: la cat de grasanca e rata si cata grasime lasa, nu e too much sa mai pui si unt la sos? Eu nu stiu cum sa fac sa o degresez mai bine, ca nu-mi prea place grasimea animala....de aceea nu folosesc sosurile lasate la fripturi. Poate ca nu stiu cum ...
sa fac sa fie sanatoase si sa nici nu ingrase ca eu sa fiu si cu sufletul in rai si cu grasimea mancata
Parca ziceati pe undeva, nu pot acusica sa- mi aduc aminte unde, ca grasimea de rata e buna de gatit si nu are colesterol. Retin bine? Aceea grasime cum se obtine?
maine, cel tarziu, o execut
, doar sa ma hotarasc cum