Limoncello Il iubesti sau il urasti
#21
Postat 14 October 2011 - 02:49 PM
As face si eu liqueur de lamaie dar nu stiu daca am atata rabdare, parca ziceai 1 saptamana + inca 40 zile + 1 zi la conge , matematica asta bat-o vina........
Cin-cin Lia! Sunt sigura ca a meritat asteptarea!
#22
Postat 14 October 2011 - 05:37 PM
Adriana, la 13 October 2011 - 04:26 PM, a spus:
Piscotel, la 13 October 2011 - 02:59 PM, a spus:
Se mere la Metro si se cumpara
Am pastrat pina as'vara cind am facut o curatenie mare hirtiutele in care se vind in ideea de a le face. Pentru a le face acasa trebuie temperata ciocolata adica incalzita si racita de mai multe ori si apoi trebuie varsata in forme, asteptat sa se raceasca si iar varsat pina ce devine un strat destul de consistent.
Mi-a adus aminte Ramy ca la concursul de anul trecut bbnecy a pus o reteta cu paharele de ciocolata: vedeti aici.
#23
Postat 14 October 2011 - 06:24 PM
La-Chef-A, la 14 October 2011 - 02:49 PM, a spus:
As face si eu liqueur de lamaie dar nu stiu daca am atata rabdare, parca ziceai 1 saptamana + inca 40 zile + 1 zi la conge , matematica asta bat-o vina........
Cin-cin Lia! Sunt sigura ca a meritat asteptarea!
Am gasit rezolvarea problemei !
Il faci in Postul Craciunului.
6 saptamani x 7 zile = 42
Numai bine il bei de Craciun .
Dar iti dezvalui un secret.In cele 40 + 7 zile ,l-am mai degustat sa vedem daca nu s-a stricat .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#24
Postat 14 October 2011 - 06:25 PM
Eataly, la 14 October 2011 - 05:37 PM, a spus:
Adriana, la 13 October 2011 - 04:26 PM, a spus:
Piscotel, la 13 October 2011 - 02:59 PM, a spus:
Se mere la Metro si se cumpara
Am pastrat pina as'vara cind am facut o curatenie mare hirtiutele in care se vind in ideea de a le face. Pentru a le face acasa trebuie temperata ciocolata adica incalzita si racita de mai multe ori si apoi trebuie varsata in forme, asteptat sa se raceasca si iar varsat pina ce devine un strat destul de consistent.
Mi-a adus aminte Ramy ca la concursul de anul trecut bbnecy a pus o reteta cu paharele de ciocolata: vedeti aici.
Lilly ,
In cartea Ciocolatoasa ,este o reteta de paharele de ciocolata.
O sa le incerc ,dar am nevoie de o zi Zen .
Si nu ma apuc inainte de exercitiul de meditatie .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#25
Postat 15 October 2011 - 02:16 AM
Piscotel, la 14 October 2011 - 06:14 AM, a spus:
Nasha, la 14 October 2011 - 02:55 AM, a spus:
Adriana, la 13 October 2011 - 07:41 AM, a spus:
E tipic Italiei de Sud dar se bea in toata Italia dupa cina, toata lumea il face si il cadoriseste, am nu stiu cite sticle primite, care stau permanent in congelator, doar ca nu prea il bem.
O idee misto pe care o adopt citeodata la cine e sa il servesc in paharele de ciocolata, bei si apoi maninci paharul
Piscotelule!
uite-asa mi-a sarit inima cind am vazut titlul
love forever limoncelloule!
eu am facut ceva mai demuuuuuult folosind o reteta de-a lu' Bologneaza, si nu era dulce lesinat deloc;
am lamii cit cuprinde dar nu am alcool de 90; l-am facut atunci cu vodca; Am gustat si de cumparat de aici de la noi, dar al meu a fo muuuult mai bun, evident
Adriana, sint profund imresionata de stocul tau de limoncello . De vis! Ai noroc, nu s prin zona. ..imi faceram ceva de lucru pe la congelatorul ala.
Ghinion, n-am de la cine sa primesc un limoncello adevarat.
Io am cautat o reteta care sa se apropie cat de cat de original ,asa ca am" intreat-o " pe
Giallo Zafferano .
Si mi-a dat reteta "della nonna, Maria Antonia Farace " despre care poti citi aici .
Am incercat sa fiu cat mai aproape de subiect .
Daca nu gasesti alcool,cred ca merge si cu vodca ,dar atunci nu o mai lungesti cu apa ,iar cantitatea de zahar ar trebui redusa la o treime .
Dar cel mai bine ,eu as inlocui Limoncelo cu un vin dulce-licoros .Un Syrah de Noua Zeelanda .
no way! Piscotelo, merci de linkul cu lamiile Cristinei.
cred ca m-ai convins, fac limoncello.
Chiare azi, am dat de un magazin Nou <Taste of Italy> ..cu scumpeturi de la voi de acolo, ca deh transportul ..distanta mare.
Limoncelloul arata bestial, erau vrei 3 tipuri, scumpe toate..50NZD aprox 25 Euroi sticla de .. 1 l. Asta e posibil sa fie bun.
Cel de l-am primit eu cadou in 2007 era made in NZ, si a fost mult mai slab decit al meu.
o sa fac !
#26
Postat 15 October 2011 - 08:04 AM
Si la noi Limoncello e scump.
In jur de 70 de lei/ L = 17 Euro
Iar alcoolul bun e 30 lei .Mai pui 6 lei zaharul si faci 3 L de Limoncello.
36 : 3 = 12 lei / l
Eu zic ca merita .
http://povesticulinare.blogspot.com/