Forum Culinar: Gogosi Monti - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gogosi Monti F1

#1 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 14 October 2011 - 06:30 AM

Ingrediente:

gluten (facut in casa, cam un pumn)
tarate ( 2 cani )
faina integrala (2 cani)
un iaurt mic
2 oua
un cub de drojdie prospata
putin ulei de masline
putina nucsoara, scortisoara si coaja de lamaie rase
fructoza dupa gust
cam o cana cu apa in care am dizolvat drojdia

Se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut cam o jumatate de ora (atat le-am tinut eu), apoi se pun la prajit intr-o oala cu ulei incins.

Imagine postata
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 October 2011 - 01:36 PM

Vezi postareaM_rules, la 14 October 2011 - 06:30 AM, a spus:

Ingrediente:

gluten (facut in casa, cam un pumn)
tarate ( 2 cani )
faina integrala (2 cani)
un iaurt mic
2 oua
un cub de drojdie prospata
putin ulei de masline
putina nucsoara, scortisoara si coaja de lamaie rase
fructoza dupa gust
cam o cana cu apa in care am dizolvat drojdia

Se amesteca toate ingredientele si se lasa la crescut cam o jumatate de ora (atat le-am tinut eu), apoi se pun la prajit intr-o oala cu ulei incins.


ce e glutenul facut in casa? arata bine, dar nu fac gogosi ca nu vreau sa mananc prajeli si nici nu poftesc din fericire la ele ... DAr stiu o gramada de doamne care poftesc la greu la gogosi. La "fineturi" am uitat complet regulile (eu stiu doar alea simple: carne-branza-oua+ legume; fructe separat dimineata ... in rest nu le-am stapanit niciodataù) e voie sa pui gem fara zahar si smantana peste gogosile acestea sa le faci papanasi?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 14 October 2011 - 01:54 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 01:36 PM, a spus:

ce e glutenul facut in casa? arata bine, dar nu fac gogosi ca nu vreau sa mananc prajeli si nici nu poftesc din fericire la ele ... DAr stiu o gramada de doamne care poftesc la greu la gogosi. La "fineturi" am uitat complet regulile (eu stiu doar alea simple: carne-branza-oua+ legume; fructe separat dimineata ... in rest nu le-am stapanit niciodataù) e voie sa pui gem fara zahar si smantana peste gogosile acestea sa le faci papanasi?



Reteta este:
Gluten:

300gr faina cu un praf de sare si 150ml apa. Amestecate foarte bine, pana se face o coca. Apoi spalata in apa cam de 3 ori. Pusa intr-o strecuratoare si sub o oala. Dupa ce o speli, iese cam un pumn de gluten. Il lasi franjuri sa poti incorpora totul mai bine. Asta-i tot. Pare mai complicat decat este, dar este usor sa l faci.


Uite aici http://www.youtube.c...feature=related un video cum se face glutenul.


Dar poti cauta la plafare si gasesti la pungulita, faina de gluten.

Pai stii regula generala, da? si conteaza si IG ul gemului, daca e sub 35, de ce crezi ca nu ar merge? :tongue3:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 October 2011 - 02:25 PM

Eu am cateva saptamani bune de cand duminica imi fac un lighean de gogosi. Eu am cumparat gluten din Romanica de la plafar.

Fac gogoselile dupa urmatoarea reteta:
- 100g gluten
- 200g faina integrala
- 200g tarate
- 2linguri fructoza
- 2 oua (eu in ultimul timp pun 3)
- 200ml lapte monti (smantana diluata cu apa) caldut
- 1 cub de drojdie proaspata (25g) sau un plic de drojdie uscata (7g are al meu)
- 1/2lingurita sare
- arome varii: coaja de lamaie, vanilina... dupa cheful fiecaruia...

Eu trantesc tot in masina de facut paine si o pun la treaba. Programul meu pt framantat si crescut dureaja 1h25min. Daca am timp mai las aluatul la crescut vreo jumatatate de ora, daca nu trec la treaba.
In reteta originala zicea sa intinzi aluatul pe masa si sa decupezi cu paharul gogoselele. Eu in schimb nici macar nu scot aluatul din masina. Incep si rup bucatele mici, le rotunjesc in mana,le aplatizez un pic si le arunc in uleiul incins.
O BUNATATE!
De abia astept sa-mi fac iar. Familionul meu le devoreaza ca si cum ar fi facute din faina alba. Le plac la nebunie... si uite asa ma lasa pe mine fara gogosi.
Sorina

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 October 2011 - 02:50 PM

suna bine, cu exceptia prajelii pe care eu nu o gasesc sanatoasa. Dar daca m-ati servi cu 2 papanasi la 3-7 zile 1 data as papa cu placere si cred fara efecte devastatoare asupra sanatatii. Insa nu am reteta numai pt 2 :notworthy: asa ca ma multumesc cu ale voastre pana nu oi mai putea rezista si le fac si eu...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 October 2011 - 08:56 AM

Daniella, prea exagerezi cu prajitul asta... Eu inteleg ca vrei sa mananci sanatos, dar o data pe saptamana nu moare nimeni. Eu nu am facut caz niciodata, dar acum m-am pus pe numarat. Singurele dati cand prajesc e atunci cand fac oul ochi, piftele si gogosi. Eu zic ca e ceva acceptabil. Mai ales ca arunc uleiul dupa fiecare folosire.
Tu prea esti extremista. Mai las-o si tu mai moale, ca o singura viata ai.
Bun, si acum on topic, sper sa reusesc sa fac poze data viitoare cand voi face gogosi.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi