Daniella, la 14 October 2011 - 01:36 PM, a spus:
ce e glutenul facut in casa? arata bine, dar nu fac gogosi ca nu vreau sa mananc prajeli si nici nu poftesc din fericire la ele ... DAr stiu o gramada de doamne care poftesc la greu la gogosi. La "fineturi" am uitat complet regulile (eu stiu doar alea simple: carne-branza-oua+ legume; fructe separat dimineata ... in rest nu le-am stapanit niciodataù) e voie sa pui gem fara zahar si smantana peste gogosile acestea sa le faci papanasi?
Reteta este:
Gluten:
300gr faina cu un praf de sare si 150ml apa. Amestecate foarte bine, pana se face o coca. Apoi spalata in apa cam de 3 ori. Pusa intr-o strecuratoare si sub o oala. Dupa ce o speli, iese cam un pumn de gluten. Il lasi franjuri sa poti incorpora totul mai bine. Asta-i tot. Pare mai complicat decat este, dar este usor sa l faci.
Uite aici
http://www.youtube.c...feature=related un video cum se face glutenul.
Dar poti cauta la plafare si gasesti la pungulita, faina de gluten.
Pai stii regula generala, da? si conteaza si IG ul gemului, daca e sub 35, de ce crezi ca nu ar merge?