Pagina 1 din 1
Melci cu gem
#1
Postat 19 October 2011 - 01:35 PM
Eu am preferat sa fac doi melci mari.Cu magiun.
200 gr faina
30 gr de zahar
1 lingura drojdie uscata(10 gr drojdie proaspata)
1 ou
100 ml apa calduta
3-4 linguri de ulei
sare
Amestecati faina cu zaharul, drojdia, adaugati oul si apa. Framantati.Adaugati treptat si uleiul.Trebuie sa rezulte un aluat elastic, moale.
Lasati la crescut, macar pana isi dubleaza volumul.
Intindeti doua foi deptunghiulare.
Le ungeti cu ce vreti si rulati pe latura mare.
Crestati cu o foarfeca.
Rulati in forma de spirale.
Ungeti cu ou si daca vreti presarati nuci.
Lasati inca 15-20 de minute la crescut, dupa care coaceti la 190 de grade 15-20 de minute.
Moi si pufose.
#2
Postat 19 October 2011 - 03:02 PM
Mmmmmmm, îmi place mult genul asta de dulce! Îmi aminteste de bunica. Ea facea ceva de genul asta cu marmelada de prune. Un deliciu!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 19 October 2011 - 05:05 PM
Ma uit si salivez,
Ma uit si-i simt gustul.
Magiun ,nuci prajite si aluat dospit,combinatia perfecta .
Yummi !
Ma uit si-i simt gustul.
Magiun ,nuci prajite si aluat dospit,combinatia perfecta .
Yummi !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 20 October 2011 - 10:15 AM
Da, si mie imi evoca ceva amintiri din copilarie.Mai ales cand mancam nuci pe plita cu sare si vin.
La bunica, nici la copii nu se dadea apa.Fantani putine si nu aproape de casa.
Iubesc magiunul, pacat ca se termina borcanul.
La bunica, nici la copii nu se dadea apa.Fantani putine si nu aproape de casa.
Iubesc magiunul, pacat ca se termina borcanul.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1