Forum Culinar: Aromatizarea otetului - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aromatizarea otetului

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 May 2011 - 02:46 PM

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13062408679222.jpg

In general folosesc otetul balsamic, dar am zis sa mai schimbam.Am vazut otetul aromatizat cu capsuni pe blogul Dajanei, Baker's corner.E simplu de facut si delicat la gust.

300 gr de capsuni bine spalate si uscate
500 ml otet de mere ca e mai delicat

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13062409607445.jpg

Am pus capsunile intr-un recipient de sticla cu capac si am turnat otetul deasupra.Am pus recipientul la frigider pentru 3 zile.Am filtrat si gata!

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13062410536148.jpg

De folosit il folositi cum doriti, eu am vazut o reteta de pestisori(anchoa) proaspeti marinati in otet de capsuni.
:hello:

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13062411535322.jpg

#2 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 May 2011 - 03:11 PM

Ce culoare superba are. Cred ca merge perfect cu o salata de capsuni cu feta si spanac tanar sau de fapt cu orice salata. Foarte fain Lilly.

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 24 May 2011 - 03:45 PM

Mumtumesc pentru reteta :hello:

Sunt adeptul preparetelor homemede-facute-in-casa :lol:

si vin azi-maine fragutele, zmeura, rozinchinile, coacazele negre, de ce nu afinele ...
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 May 2011 - 08:07 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 24 May 2011 - 03:11 PM, a spus:

Ce culoare superba are. Cred ca merge perfect cu o salata de capsuni cu feta si spanac tanar sau de fapt cu orice salata. Foarte fain Lilly.


Multumesc Gabi, inveseleste salata de zi cu zi.Mai ales acu vara!

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 24 May 2011 - 03:45 PM, a spus:

Mumtumesc pentru reteta :hello:

Sunt adeptul preparetelor homemede-facute-in-casa :lol:

si vin azi-maine fragutele, zmeura, rozinchinile, coacazele negre, de ce nu afinele ...


Me too!
La zmeura m-am gandit si eu dar astept sa ajung la mama!

#5 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 May 2011 - 10:13 PM

In curand o incerc si aceasta ca arata tare bine dar ma gandesc si la aroma sublima de capsuni.

#6 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 25 May 2011 - 01:06 AM

super, sigur il fac. otetul de mere e bun pt balonare si digestie inainte de masa baut(diluat cu apa of course), ma gandesc asta capsunar e si mai bun la gust :pupic:
am intalnit o reteta ce necesita asta si zicea ca se gaseste in sectia gourmet in magazine. nu mai stiu ce reteta ca am sarit-o repede :pupic:(la doctor poate??)

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 May 2011 - 09:34 AM

Fain, asa consum otetul de mere ca si asa nu prea il folosesc :icon_fessee:

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 May 2011 - 08:44 PM


Facut si eu!Ce aroma placuta are!

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13066944558471.jpg

Am acoperit vasul de sticla si cu folie alimentara,
ca sa nu miroase a otet prin frigider.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13066944665321.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13066944774652.jpg

Merci,Lili!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 May 2011 - 10:54 AM

Cu placere Maya!Eu il tin in frigider, ca mi-e frica de nus'ce.Tu?

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 May 2011 - 11:31 AM

Vezi postareaEataly, la 30 May 2011 - 10:54 AM, a spus:

Cu placere Maya!Eu il tin in frigider, ca mi-e frica de nus'ce.Tu?

Tot acolo! :icescream:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 June 2011 - 10:41 AM

Ci siamo! :D
Trei :( cuvinte: GE-NI-AL!

Multumesc de reteta :headbang:

L-am trecut printr-o hartie de filtru de cafea si l-am imbuteliat intr-o sticla ... maslinie in care fusese untdelemn de masline (spalata luna) - sper ca asa sa-si pastreze culoarea cat mai mult.

Parca as pune botu' si la un otet de fragute :biggrin: ca tot au aparut pe piata.

Si de-abia astept zmeura de la munte si coacazele negre :D :D :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#12 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 June 2011 - 10:46 AM

sefule, zici ca ne-am vorbit. si eu tot intr-o sticla (fosta) de ulei l-am pus. de fapt in mai multe mai mici :headbang: aseara l-am strecurat si iute i-am dus si mamei mele o sticluta sa ma laud cu ideile lui Lili. Imagine postata pentru a cata oara?

sarn'a Imagine postataImagine postataImagine postata

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 June 2011 - 02:55 PM

Bine baieti si fete, eu nu fac de cat sa copiez pe altii. :tongue3:
Cu alte fructe vreau si eu sa incerc, dar la mama acasa ca are zmeura la discretie, ruzinci si agrise rosii. :)
Si mai trec "culegatori free-lens" pe strada si striga: murilii duoamna, muriliiiii! :)

#14 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 August 2011 - 11:10 AM

Draga Etaly, am facut azi o vinegreta din untdelemn de lamaie, otetul tau capsunar ♥ ♥ ♥, o lingurita de mustar dulce, sare, piper si frunzisuri tocate.

Nu am cuvinte sa-ti multumesc :)

Pana joi nu am timp sa merg la piata. Sper sa mai gasesc zmeura de munte.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 August 2011 - 12:39 PM

Mereu cu placere! :mellow:

Intre timp l-am facut si eu cu zmeura si ruzinci(ribes rosu) de la Lia citire.Nu am avut timp sa-l mai pozez.Tare bun.

#16 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 September 2011 - 09:54 AM

Vezi postareaEataly, la 30 August 2011 - 12:39 PM, a spus:

Mereu cu placere! :D

Intre timp l-am facut si eu cu zmeura si ruzinci(ribes rosu) de la Lia citire.Nu am avut timp sa-l mai pozez.Tare bun.

Eu mi-am facut :P

Sa va mai bat la cap, ca datorita verii indiene (azi vor fi + 30 de grade) inca se mai gaseste pe piata zmeura de la munte?
.
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-168-13157274266985.jpg
.


Azi l-am tras la sticle, in poze si la-m si folosit. De fapt va ajunge in final in sticla verzulie (si apoi in intunericul camarii), pentru a nu i se altera culoarea.
De folosit, l-am folosit in sosul sweet sour caruia i-a conferit factorul Yum. :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 September 2011 - 02:51 PM

E clar, trebuie sa-l refac, ca "ala" a ramas la mama.

Idee: daca iau un otet balsamic si pun in el zmeura?Iau o sticla mai economica, macar daca-l arunc, nu plang.

#18 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 September 2011 - 04:39 PM

si eu am facut cu zmeura. e nemaipomenit!!!! Maia mea il bea cu lingurita :D
am otet de mere facut de soacra mea si cred ca am sa fac ca sefu': prepar mai mult si il bag la beci, in stilce inchise la culoare :D

#19 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 September 2011 - 05:10 PM

Vezi postareaEataly, la 11 September 2011 - 02:51 PM, a spus:


Idee: daca iau un otet balsamic si pun in el zmeura?Iau o sticla mai economica, macar daca-l arunc, nu plang.


Stiu si eu?
Cred ca ar trebui un otet cu gust cat mai neutru, fara aroma, cel mult una fructata usoara cum are cel de mere.
S-ar putea ca balsamicul sa ecraneze aroma fructelor.
Sau nu.

Dar daca incerci, incerci pentru noi toti si aflam cu totii rezultatul ;)
Si eu sunt foarte deschis pentru experimente si cand imi intra in cap o :) ...
Nu o bec :D ! O idee.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 October 2011 - 02:18 PM

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13190266579283.jpg

Dupa otetul de capsuni de aici, am facut otet de trandafiri.
Trandafirasi uscati cred ca gasiti la plafar.Eu le-am ales dintr-un amestec pentru ceai (trandafiri si catina) primit de la Lia. :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13190265443233.jpg

Am pus aproximativ 5-6 bobocei in 300 ml de otet delicat( de mere).
I-am lasat la macerat pe balcon, 3-4 zile.Am filtrat si gata!

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13190265691941.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi