Aromatizarea otetului
#1
Postat 24 May 2011 - 02:46 PM
In general folosesc otetul balsamic, dar am zis sa mai schimbam.Am vazut otetul aromatizat cu capsuni pe blogul Dajanei, Baker's corner.E simplu de facut si delicat la gust.
300 gr de capsuni bine spalate si uscate
500 ml otet de mere ca e mai delicat
Am pus capsunile intr-un recipient de sticla cu capac si am turnat otetul deasupra.Am pus recipientul la frigider pentru 3 zile.Am filtrat si gata!
De folosit il folositi cum doriti, eu am vazut o reteta de pestisori(anchoa) proaspeti marinati in otet de capsuni.
#2
Postat 24 May 2011 - 03:11 PM
#3
Postat 24 May 2011 - 03:45 PM
Sunt adeptul preparetelor homemede-facute-in-casa
si vin azi-maine fragutele, zmeura, rozinchinile, coacazele negre, de ce nu afinele ...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 24 May 2011 - 08:07 PM
La-Chef-A, la 24 May 2011 - 03:11 PM, a spus:
Multumesc Gabi, inveseleste salata de zi cu zi.Mai ales acu vara!
W Mamadeus Paparotti, la 24 May 2011 - 03:45 PM, a spus:
Sunt adeptul preparetelor homemede-facute-in-casa
si vin azi-maine fragutele, zmeura, rozinchinile, coacazele negre, de ce nu afinele ...
Me too!
La zmeura m-am gandit si eu dar astept sa ajung la mama!
#5
Postat 24 May 2011 - 10:13 PM
#6
Postat 25 May 2011 - 01:06 AM
am intalnit o reteta ce necesita asta si zicea ca se gaseste in sectia gourmet in magazine. nu mai stiu ce reteta ca am sarit-o repede (la doctor poate??)
#8
Postat 29 May 2011 - 08:44 PM
Facut si eu!Ce aroma placuta are!
Am acoperit vasul de sticla si cu folie alimentara,
ca sa nu miroase a otet prin frigider.
Merci,Lili!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 30 May 2011 - 11:31 AM
Eataly, la 30 May 2011 - 10:54 AM, a spus:
Tot acolo!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#11
Postat 21 June 2011 - 10:41 AM
Trei cuvinte: GE-NI-AL!
Multumesc de reteta
L-am trecut printr-o hartie de filtru de cafea si l-am imbuteliat intr-o sticla ... maslinie in care fusese untdelemn de masline (spalata luna) - sper ca asa sa-si pastreze culoarea cat mai mult.
Parca as pune botu' si la un otet de fragute ca tot au aparut pe piata.
Si de-abia astept zmeura de la munte si coacazele negre
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#12
Postat 21 June 2011 - 10:46 AM
sarn'a
#13
Postat 21 June 2011 - 02:55 PM
Cu alte fructe vreau si eu sa incerc, dar la mama acasa ca are zmeura la discretie, ruzinci si agrise rosii.
Si mai trec "culegatori free-lens" pe strada si striga: murilii duoamna, muriliiiii!
#14
Postat 30 August 2011 - 11:10 AM
Nu am cuvinte sa-ti multumesc
Pana joi nu am timp sa merg la piata. Sper sa mai gasesc zmeura de munte.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#15
Postat 30 August 2011 - 12:39 PM
Intre timp l-am facut si eu cu zmeura si ruzinci(ribes rosu) de la Lia citire.Nu am avut timp sa-l mai pozez.Tare bun.
#16
Postat 11 September 2011 - 09:54 AM
Eataly, la 30 August 2011 - 12:39 PM, a spus:
Intre timp l-am facut si eu cu zmeura si ruzinci(ribes rosu) de la Lia citire.Nu am avut timp sa-l mai pozez.Tare bun.
Eu mi-am facut
Sa va mai bat la cap, ca datorita verii indiene (azi vor fi + 30 de grade) inca se mai gaseste pe piata zmeura de la munte?
.
.
Azi l-am tras la sticle, in poze si la-m si folosit. De fapt va ajunge in final in sticla verzulie (si apoi in intunericul camarii), pentru a nu i se altera culoarea.
De folosit, l-am folosit in sosul sweet sour caruia i-a conferit factorul Yum.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#17
Postat 11 September 2011 - 02:51 PM
Idee: daca iau un otet balsamic si pun in el zmeura?Iau o sticla mai economica, macar daca-l arunc, nu plang.
#18
Postat 11 September 2011 - 04:39 PM
am otet de mere facut de soacra mea si cred ca am sa fac ca sefu': prepar mai mult si il bag la beci, in stilce inchise la culoare
#19
Postat 11 September 2011 - 05:10 PM
Eataly, la 11 September 2011 - 02:51 PM, a spus:
Idee: daca iau un otet balsamic si pun in el zmeura?Iau o sticla mai economica, macar daca-l arunc, nu plang.
Stiu si eu?
Cred ca ar trebui un otet cu gust cat mai neutru, fara aroma, cel mult una fructata usoara cum are cel de mere.
S-ar putea ca balsamicul sa ecraneze aroma fructelor.
Sau nu.
Dar daca incerci, incerci pentru noi toti si aflam cu totii rezultatul
Si eu sunt foarte deschis pentru experimente si cand imi intra in cap o ...
Nu o bec ! O idee.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#20
Postat 19 October 2011 - 02:18 PM
Dupa otetul de capsuni de aici, am facut otet de trandafiri.
Trandafirasi uscati cred ca gasiti la plafar.Eu le-am ales dintr-un amestec pentru ceai (trandafiri si catina) primit de la Lia.
Am pus aproximativ 5-6 bobocei in 300 ml de otet delicat( de mere).
I-am lasat la macerat pe balcon, 3-4 zile.Am filtrat si gata!