Forum Culinar: Aromatizarea otetului - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aromatizarea otetului

#21 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 October 2011 - 02:59 PM

Ma omori! Dar la anul sper ca tufa mea de trandafiri pentru dulceata sa fie productiva si o sa usuc vreo cîtiva si pentru otet! Merci de idee!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#22 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 October 2011 - 03:56 PM

Excelenta idee :scratch:

cred ca ar merge si cu macese uscate (inca se mai gasesc si proaspete!)
si de ce nu cu hybiscus.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 October 2011 - 04:30 PM

Da, cred ca putem sa dam frau liber imaginatiei in materie de aromatizari.Am facut o pasiune pentru aromatizari: ulei de masline aromatizat cu busuioc, rozmarin.
Tuica aromatizata cu scortisoara, lemn dulce si rozmarin. =))

#24 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 19 October 2011 - 04:59 PM

M-ai ucis !
Unde dai si unde crapa as zice eu.Imagine postata
Numai tu puteai sa faci otet din ceai .Imagine postata
Cred ca le visezi noaptea.
Tufa mea de trandafiri de dulceata , a facut anul asta primele 10 flori .Prea putine.Dar de la anul ,sigur nu mai cumparam de la Plafar .
Pup Imparateasa Otetului .Imagine postata

Uite Imparateasa Sissi ,facea si ea otet de viorele .
Am gasit si reteta :


Otet de violete



O reteta simpla pentru prepararea otetului de violete se bazeaza pe otetul de cidru, pe care insasi Sissi il folosea in formula ei. Introdu intr-o sticla 30 g de flori de violete si toarna peste ele ¾ litri otet de cidru. Inchide bine sticla si lasa 2 saptamani la macerat, timp in care este bine sa agiti produsul cat mai des. Dupa scurgerea timpului, strecori si folosesti produsul simplu sau combinat cu apa distilata.


Cred ca-si limpezea parul cu el .

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-48-13190363469678.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#25 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 October 2011 - 10:16 AM

Da, ti-am masacrat ceaiul.
Imparateasa Sissi nu avea idei rele, eu am vrut sa fac cu lavanda.Dar am facut zahar lavandat!

#26 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 20 October 2011 - 02:50 PM

Vezi postareaEataly, la 20 October 2011 - 10:16 AM, a spus:

Da, ti-am masacrat ceaiul.


Nu-i bai ,ca vine altul si mai si ...Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#27 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 October 2011 - 03:56 PM

oţetul de trandafiri nu e ăla de se foloseşte pe la nas şi pe tâmple, în caz de leşin? parcă aşa îmi aduc aminte din cărţile cu domniţe leşinătoare.
bunica mea avea întodeauna oţet de crini albi cu care ne făcea frecţie când eram răciţi.

#28 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 20 October 2011 - 10:14 PM

Vezi postareaDexter, la 20 October 2011 - 03:56 PM, a spus:

oţetul de trandafiri nu e ăla de se foloseşte pe la nas şi pe tâmple, în caz de leşin? parcă aşa îmi aduc aminte din cărţile cu domniţe leşinătoare.
bunica mea avea întodeauna oţet de crini albi cu care ne făcea frecţie când eram răciţi.



Eu am crini albi in spirt .
Se aduna Crini albi in Iunie ,de ziua Sf.Anton ,se duc la "mistic club " ,se sfintesc si apoi se pun in spirt.
Prin Ardeal asa e traditia la catolici.
Petalele de crin au proprietati cicatrizante,catifeleaza pielea .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#29 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 October 2011 - 10:04 AM

Vezi postareaDexter, la 20 October 2011 - 03:56 PM, a spus:

bunica mea avea întodeauna oţet de crini albi cu care ne făcea frecţie când eram răciţi.


bunica mea cu bunica ta parca au schimbat retete in bazinele de la Baile Felix. :)

ce frecus imi tragea cu otetul de crini si ce impachetari artistice cu felii de cartofi pe frunte sau in jurul gitului, numai eu stiu :) ... era vaaai de capul si de nasul meu !!! :)

#30 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 October 2011 - 12:06 PM

Atunci mergea la leacuri babesti otetul asta! :)

In cartile, mele domnitele lesinatoare le resuscitau cu saruri. :)
Acum se dau palme! :)

#31 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 October 2011 - 09:22 PM

am ramas datoare cu niste poze: zmeura si afine. doar ca cel de zmeura nu are culoarea reala. chiar e roz, nu portocaliu cum se vede in poza :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-84-13195705124104.jpg

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 December 2011 - 01:08 PM

Am unit otetul de capsuni cu cel de trandafiri si incet incet adaug alte experimente:

Otet de rodii

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13244656377013.jpg

Am folosit otet de mere si o mana buna de boabe de rodie.Am lasat 3 zile, am filtrat si degustat.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13244656699952.jpg

#33 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 May 2012 - 01:21 PM

Decalar deschis sezonul 2012 la aromatizarea otetului cu fructe de sezon :floare:

Azi am pus la macerat 1 l de otet cu capsuni.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#34 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 July 2013 - 05:32 PM

Otetul meu de trandafiri proaspeti, ca la uscat nu au mai ajuns. Reteta pe blog.
(De acum nu mai înfloresc, dar mai sînt boboci. Încerc sa adun vreo cîtiva, îi usuc si-i transform în apa de baie :floare: )

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13747660708665.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13747661138653.jpg

Lesin dupa mirosul lor! Are otetul o aromaaaaaa! Mmmmm!

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13747661375444.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#35 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 July 2013 - 06:12 PM

Maya, ce-ai facut tu e minunat.
Arta tare poetic sticluta aia.
Hai sa-ti "vand" un pont: foloseste-l cu succes imotriva acneei.

#36 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 July 2013 - 06:20 PM

Vezi postareaEataly, la 25 July 2013 - 06:12 PM, a spus:

Maya, ce-ai facut tu e minunat.
Arta tare poetic sticluta aia.

Merci :floare:
Mai am una mai mica, triunghiulara - parca mai poetica este, dar am început-o deja :71:

Vezi postareaEataly, la 25 July 2013 - 06:12 PM, a spus:

Hai sa-ti "vand" un pont: foloseste-l cu succes imotriva acneei.


Din fericire nu suferim de ele, asa ca-l voi folosi la salate =((

Am citit si eu pe undeva ca acest otet este ideal pentru masaje si frectii sau comprese, fiind un bun remediu împotriva febrei si racelii, a durerilor de cap, dureri reumatice... Diluat cu aproximativ 10 parti de apa se poate folosi la clatit parul, tonic pentru ten sau chiar ca apa de gura - dezinfecteaza si trateaza anumite afectiuni bucale.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi