Peste spada in crusta de ierburi aromatice si migdale
#1
Postat 20 October 2011 - 09:48 PM
E minunat pestele spada facut asa.
Ramane fraged, iar ierburile aromatice si migdalele ii dau un gust sublim! Nu mai zic de parfum!
Ingrediente pentru 2 felii:
2 felii de peste spada
1 catel de usturoi
ierburi aromatice: menta, patrunjel, rozmarin, busuioc (toate proaspete)
20 gr migdale feliate
ulei extravirgin de masline
30 gr pesmet
sare
piper
Eu am facut asa:
mai intai am pus putin ulei de masline (la ochi, va orientati in functie de cat peste aveti, sa va ajunga sa ungeti bine pestele) intr-o farfurie cu un catel de usturoi taiat felii si am lasat deoparte pana ce pregatim restul ingredientelor.
Am taiat marunt ierburile aromatice. Ce vedeti in poza sunt ierburile pentru o felie.
Am amestecat apoi pe o farfurie pesmetul, amestecul de ierburi aromatice si ulei de masline (la ochi, puneti atat cat sa va rezulte o compozitie moale).
Apoi am adaugat migdalele felii si am amestecat din nou cu grija.
#2
Postat 20 October 2011 - 09:57 PM
Pestele l-am sarat, piparat, l-am dat prin uleiul preparat (pe ambele parti, bine)
Apoi l-am imbracat in amestecul de pesmet, ierburi si migdale.
L-am bagat la cuptorul preincalzit la 250 de grade, pe treapta cea mai inalta a cuptorului, 5 minute, intr-o tava cu hartie de copt.
Deci nu la gril.
#3
Postat 20 October 2011 - 10:02 PM
O nebunie! Gust sublim, aromele se imbina perfect, vi-l recomand cu toata inima.
Al meu sot nu mai termina cu laudele
Atat imi pare rau ca nu am avut o garnitura demna, dar nu-i nimic ....data viitoare!
Reteta asta o fac neaparat in ajunul Craciunului. Aici se mananca peste in ajun si e perfecta, se face rapid, putine ingrediente, se coace in 5 minute!
#4
Postat 21 October 2011 - 07:20 PM
#5
Postat 21 October 2011 - 08:06 PM
Stii cumva cum se numeste pestele spada in franceza (sau in engleza)?
#6
Postat 21 October 2011 - 08:13 PM
#7
Postat 21 October 2011 - 08:46 PM
Multumensc de reteta.
#8
Postat 21 October 2011 - 09:54 PM
Adriana, la 21 October 2011 - 07:20 PM, a spus:
Sectiune nu am, fa-l ca n-o sa-ti para rau!
Si mie imi plac feliile astea, cand pestele abia e inceput.
Oana S, la 21 October 2011 - 08:46 PM, a spus:
Multumensc de reteta.
Cu placere!
#10
Postat 21 October 2011 - 10:16 PM
la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă
#12
Postat 21 October 2011 - 11:31 PM
#14
Postat 22 October 2011 - 05:28 PM
#15
Postat 22 October 2011 - 08:40 PM
Dexter, la 21 October 2011 - 10:16 PM, a spus:
la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă
Da...si la mine la fel, e intre 15- 20 euro kg. Insa e mult mai mare...si daca iei 2 felii ajungi la kilogram. Eu il fac doar cu putin usturoi granulat, patrunjel uscat si apoi in tigaie groasa cu un fir de ulei de masline. Bineinteles cu multa lamaie in farfurie
#16
Postat 23 October 2011 - 12:45 AM
Titirimundi, la 22 October 2011 - 08:40 PM, a spus:
Dexter, la 21 October 2011 - 10:16 PM, a spus:
la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă
Da...si la mine la fel, e intre 15- 20 euro kg. Insa e mult mai mare...si daca iei 2 felii ajungi la kilogram. Eu il fac doar cu putin usturoi granulat, patrunjel uscat si apoi in tigaie groasa cu un fir de ulei de masline. Bineinteles cu multa lamaie in farfurie
Pai esti norocoasa. Eu nu-l iau fara 28 euro kg, cateodata 24 sau 26.
Cu 15-20 n-am luat niciodata pt ca spada la pretul asta e congelat. Cel putin aici la mine.
#17
Postat 31 October 2011 - 04:30 AM
Multumesc de reteta
#18
Postat 31 October 2011 - 10:19 AM
Oana S, la 31 October 2011 - 04:30 AM, a spus:
Multumesc de reteta
Cu placere Oana !
Eu vroiam sa iau vinerea trecuta spada, dar n-am gasit nicaieri .
#20
Postat 17 January 2012 - 12:07 PM
In loc de migdale am folosit fistic.
Eu am ramas setata pe fistic.Ce sa fac?!
Doamne ce bunaciune de peste.