Forum Culinar: Bombite umplute, Poale'n brau, Placinte cu bostan alb/dovleac, Cornulete - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bombite umplute, Poale'n brau, Placinte cu bostan alb/dovleac, Cornulete din acelasi aluat magic :)

#1 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

  Postat 28 October 2011 - 08:40 PM

Bombite umplute, Poale'n brau, Placinte cu bostan alb/dovleac, Cornulete

Imagine postata

Eu de cand am descoprit acest aluat il folosesc mai mereu la orice fel de placinta, cornulete...etc

Ingrediente

20 g drojdie proaspata
500 g faina
250 ml lapte caldut
1 ou zbatut
1 lingurita fara varf sare
50 g unt/margarina topita
50 g zahar.
esenta sau lamaie/portocala rasa

Mod preparare

Eu pun 2 lingurite cu varf de drojdie uscata.
Se amesteca ingredientele mai putin faina, iar apoi se adauga faina, se framanta ,apoi se lasa la crescut 30 min(eu trec peste faza cu framantatul si pun ingredientele la masina de paine).Apoi se framanta din nou aluatul si se fac din el 16 bucati.Eu le fac rupand aluatul in mana :intai in doua,apoi fiecare parte iar in doua si tot asa ajungand la 16 bucati.

Aluatul rupt in 16 bucati...

Imagine postata

Bucatile de aluat se rotunjesc cu mainile apoi se turtesc in palma, se pune umplutura (dulceata,crema de ciocolata Finetti, branza dulce cu zahar, umplutura de nuca si cacao,gem prune etc.) si se impacheteaza o biluta.Se pun bilutele in tava unsa si se lasa 20-30 min la crescut.Apoi se dau la cuptor dar nu se ung inca cu ou cum se face deobicei.

Imagine postata

Se lasa sa se coaca doar pe jumatate bombitele.

In timp ce bombitele sunt la cuptor, se pregateste un ''sirop'' din 20 ml lapte, 2lg zahar sau zahar vanilat, un galbenus ou. Cu siropul acesta se ung bombitele pe jumatate coapte.Cand ungeti cu sirop, desfaceti cu lingura bombitele intre ele, ca sa intre sirop intre toate si apoi se dau la cuptor.

Imagine postata

si sectiune...

Imagine postata


Din acest aluat fac si poale'n brau. Prin a rupe din aluat 16 bucati si apoi fiecare bucata o intind cu sucitorul, apoi distribui umplutura de branza pe fiecare foita intinsa, si impachetez unind "colturile". Si respect aceiasi pasi de mai sus...

rezultatul..
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-13198265016394.jpg

Tot din acest aluat mai fac si placinte cu bostan alb/dovleac si imi ies 2.
Intind 2 foi si apoi restiui pe fiecare foaie umplutura de bostan, apoi le rulez, le pun in tave si urmez aceiasi pasi de mai sus... Umplutura o fac din 1-1,200 Kg bostan curatat,se rade apoi se aduga 5-6 linguri zahar,un pic de sare si 2 linguri ulei si peste 20 min se scurge apa lasata.

Varianta integrala

Aici varianta din acelasi aluat dar dintr-un amestec de faina alba + faina integrala (250 integrala+250 alba)

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-13198270973781.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-1319826553582.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-13198265849771.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-13198265299161.jpg

tot din aceasi varinata (250 integrala+250 alba) am facut si poale'n brau

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-13198265979989.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1297-13198265718304.jpg

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#2 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 October 2011 - 10:44 PM

Au iesit tare faine.

#3 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 29 October 2011 - 12:34 AM

misto rau de tot! Mai ales placina aia cu dovleac!
O sa incerc si eu aluatul-minune, ca prea m-ai ispitit! Sa vedem cu ce umplutura..
Pup!

#4 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 29 October 2011 - 08:07 AM

Vezi postareaOana S, la 28 October 2011 - 08:40 PM, a spus:

Bombite umplute, ...............................................................
Imagine postata



Ce aurii si frumoase sunt bombitele.
Ador produsele de patiserie facute in casa.

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 October 2011 - 08:32 AM

Multumesc Oana, imi plac aluaturile astea multifunctionale.Placinta cu dovleac o fac negresit.

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 October 2011 - 02:25 PM

Subiect editat de autoare .
O sa postrez painicile mele in topic separat .
Va pupez .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 30 October 2011 - 07:35 AM

Ma bucur fetelor ca va place acest aluat. Va astept sa-l incercati si sa-mi ziceti parerile voastre.

Piscotel, eu nu vad sa fie acelasi aluat, ca ai zis ca-l folosesti si tu... ingredientele difera...E o alta Marie cu alta palarie :occasion14:

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 October 2011 - 08:29 AM

Al meu are in plus ulei si in loc de un ou ,doua .
Dar ideea e aceeasi .
Ma gandeam ca imbogatesc subiectul adaugandu-l langa al tau .
Dar am editat mesajul si am sa fac postare separata .

Nu-i suparare .Imagine postata

Pupici si tie .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 30 October 2011 - 09:15 AM

Vezi postareaPiscotel, la 30 October 2011 - 08:29 AM, a spus:

Al meu are in plus ulei si in loc de un ou ,doua .
Dar ideea e aceeasi .
Ma gandeam ca imbogatesc subiectul adaugandu-l langa al tau .
Dar am editat mesajul si am sa fac postare separata .

Nu-i suparare .Imagine postata

Pupici si tie .


Nu era bai sa-l fii adaugat aici si aluatul tau. Mirarea mea a fost ca ai zis ca acelasi aluat il faci si tu si era total diferit, nu numai la ingrediente dar si la modul de preparare... doar formele pancicilor tale erau asemanatoare cu bombitele mele...
Nu m-am suparat deloc ca ai lipit reteta ta . In scris se mai intelege si gresit...

Pupici!! :105: :occasion14:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#10 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 October 2011 - 02:08 PM

Din aluatul tau Oana, am facut rulouri cu mere si scortisoara.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-341-13199765137116.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#11 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 30 October 2011 - 06:02 PM

Ce bine arata!! Cum le-ai facut?
Ti-a placut aluatul cum iese?

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#12 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 October 2011 - 10:50 PM

Da, mi-a placut aluatul, rulourile au ramas pufoase si a doua zi.
Am intins o foaie de lauat, am stropit-o cu zahar amestecat cu scortisoara si am pus felii subtiri de mere. Am rulat, am taiat si dupa ce le-am scos din cuptor le-am stropit cu sirop de artar.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#13 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 01 November 2011 - 03:52 AM

Vezi postareaaura, la 31 October 2011 - 10:50 PM, a spus:

Da, mi-a placut aluatul, rulourile au ramas pufoase si a doua zi.
Am intins o foaie de lauat, am stropit-o cu zahar amestecat cu scortisoara si am pus felii subtiri de mere. Am rulat, am taiat si dupa ce le-am scos din cuptor le-am stropit cu sirop de artar.


Wow!! aveam aceleasi gusturi, si eu folosesc sirop de artar, prefer sa fac unele praji mai nedulci si apoi le stropesc cu sirop de artar. Suna tare bine rulourile, am sa le incerc si eu, dar mai sunt multe retete inaintea lor :pupic:

Multumesc ca ti-ai facut timp si mi-ai raspuns. :floare:
Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#14 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 20 November 2011 - 08:03 PM

Si eu vin cu bombitele , nu le-am rezistat :)
Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am pozat, le-am uns cu miere deasupra, dupa care au trecut din nou prin cateva blitz-uri. De aceea intr-o poza, doua sunt mai putine stralucitoare ca in alta :)

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata


Mie nu mi-au crescut atat de mult dar sunt convinsa ca din cauza drojdiei.Mie niciodata nu-mi iasa aluatul cu drojdie uscata la fel de bun ca cel cu drojdie proaspata.Nu stiu de ce,am o enigma,poate imi spune cineva.Si...aaaa, si eu am pus putin ulei.
Dar multumesc de reteta, nu mai este decat o bombita de ieri si pana azi. :)

#15 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 20 November 2011 - 08:40 PM

Ce bine arata bombitele tale!!! Eu vad ca ti-au iesit destul de crescute.
Eu folosesc numai drojdie uscata si mi-a iesit orice aluat pana acum.
Multumesc de poza pusa cu bombite.

P.S. Arata mai bine bombitele tale decat ale mele :lol:

Te pup!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#16 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 20 November 2011 - 09:11 PM

Vezi postareaOana S, la 20 November 2011 - 08:40 PM, a spus:

P.S. Arata mai bine bombitele tale decat ale mele :D



Mie mi se pare ca ale tale sunt mai chipese :lol: dar cred ca asa e mereu, fiecare zice ca ale altuia sunt mai bune :D cand de fapt e acelasi lucru :D
Multumesc inca o data ca ai scris reteta!

Pupici! :lol:

#17 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 08 February 2012 - 08:16 PM

Vezi postareaNataly, la 20 November 2011 - 09:11 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 20 November 2011 - 08:40 PM, a spus:

P.S. Arata mai bine bombitele tale decat ale mele :(



Mie mi se pare ca ale tale sunt mai chipese :D dar cred ca asa e mereu, fiecare zice ca ale altuia sunt mai bune :( cand de fapt e acelasi lucru :(
Multumesc inca o data ca ai scris reteta!

Pupici! :(


da, asta cam asa-i cum zici tu.

Cu multa placere Nataly :(
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#18 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 08 February 2012 - 10:02 PM

Din cauza bombitelor voastre mi-au explodat poftele, :violent6: wowww, ce e pe topicul asta, dezmatz, nu gluma !

#19 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 18 February 2012 - 02:56 PM

Oana, am incercat si eu aluatul la niste branzoaice, au iesit foarte bune. Cand a ajuns sotul aseara acasa a intrat direct in bucatarie (cica nasul l-a condus), a mancat una calduta si a zis ca-s foarte pufoase, iar un coleg azi la munca, care de obicei se cam fereste de dulciuri, n-a putut sa se abtina si-a gustat din una (de vreo 2 ori :occasion15: ). A zis ca-s foarte bune.
In concluzie, multumim pentru reteta.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1290-13295697419671.jpg

#20 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 20 February 2012 - 04:53 PM

Ti-au iesit fantastice!
Ma bucur ca v-au placut.

Te pup!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi