
Supa crema de dovleac
#43
Postat 04 February 2019 - 10:41 AM
Si eu ar trebui s-o fac, mai ales acum ca dovleacul e de sezon, se gaseste dovleac bun.
#44
Postat 04 February 2019 - 10:05 PM
Mi-am adus aminte ca am facut si eu de cateva ori, poza e mai veche. Eu pun mereu dovleacul la cuptor sa se coaca si ii scot "carnea din el" pentru supa. Insa in ultimii ani, nu am mai trecut de faza dupa scosul din cuptor...mereu am sfarsit prin a il manca asa, cu lingura. 


Heave ho, buccaneers ;)

#45
Postat 10 February 2019 - 04:43 PM
Ce a ramas din crema de mai sus am amestecat cu alte ramasite de morcovi la tigaie si s-a nascut o supa crema de dovleac si morcovi cu bucatele de Stilton si crutoane

#46
Postat 11 February 2019 - 04:45 PM
Adriana, la 10 February 2019 - 04:43 PM, a spus:
Ce a ramas din crema de mai sus am amestecat cu alte ramasite de morcovi la tigaie si s-a nascut o supa crema de dovleac si morcovi cu bucatele de Stilton si crutoane
IMG_20190208_123546.jpg

Ce morcovi ai pus?
Ai zice ca e supa de rosii...
#47
Postat 11 February 2019 - 05:16 PM
aveam niste morcovi sotati in tigaie cu mirodenii, cum era o portie de una si una de alta le-am amestecat si am facut 2 portii de aceeasi chestie
la culori e de vina lumina, telefonul....

la culori e de vina lumina, telefonul....

#48
Postat 23 September 2025 - 08:06 AM
Eu am facut supa crema de dovleac pentru ca aveam o punga congelata si am zis s-o folosesc ca deacum apare cel nou.
Simplu, doar cu ceapa cu putin ulei in tigaie, dovleacul si supa de os
Simplu, doar cu ceapa cu putin ulei in tigaie, dovleacul si supa de os
#49
Postat 23 September 2025 - 10:39 AM
Cred ca e bun, dar eu nu prea iubesc dovleacul, prefer dovlecelul in supe!
#50
Postat 23 September 2025 - 11:18 AM
da? poate n-ai probat alte feluri de dovleac?
buternuttul e splendid si mai e un soi aici rotund cu coaja verde groasa care e dulce si cu putin gust de alune de pamint, superb si el
buternuttul e splendid si mai e un soi aici rotund cu coaja verde groasa care e dulce si cu putin gust de alune de pamint, superb si el
#51
Postat 23 September 2025 - 12:17 PM
Am încercat, cu butternut e bun dar…..tot dovlecelul îl prefer. Poate din cauză ca nu are nici o aromă.