Tarta cu dulceata super rapida si buna!!
#1
Postat 05 November 2011 - 11:50 AM
E foarte usor de facut si rapida asa cum imi place mie. Si foarte buna!
Reteta originala e cu unt, eu insa am pus ulei pt ca nu aveam suficient unt in casa:
200 gr de faina
200 gr de zahar (eu am pus 160)
200 gr de unt moale (eu am pus 120 ml de ulei)
2 oua si un galbenus (batute)
1 lingurita de praf de copt
scoarta de lamaie (eu am pus esenta de rom)
un varf de sare
dulceata sau gem
Am pus in robot mai intai faina cu zaharul si praful de copt, am amestecat cateva secunde, apoi am adaugat ouale batute cu un varf de sare, esenta de rom si uleiul.
Am amestecat totul pana ce am obtinut o crema, pe care am turnat-o intro tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Tava mea are la baza 20 cm, iar sus ajunge la 23 cm.
Am nivelat aluatul cu o lingura, am facut cu lingura gauri (dar nu trebuie sa ajunga pana la fundul tavii) pe care le-am umplut cu dulceata de piersici (facuta de mama aici la mine din piersicile nostre )
Se da la cuptor la 180 grade pentru 40 de minute (controlati cu scobitoarea)
#2
Postat 05 November 2011 - 01:55 PM
#3
Postat 05 November 2011 - 04:15 PM
Adriana, la 05 November 2011 - 01:55 PM, a spus:
Pai a fost la moda si nu mai e ?
Noua ne place, e perfecta pentru micul dejun.
Se mai poate face si cu nutella, insa o prefer cu dulceata/gem.
#5
Postat 05 November 2011 - 06:20 PM
#6
Postat 05 November 2011 - 08:57 PM
F. faina reteta...
#7
Postat 05 November 2011 - 09:05 PM
Geany, la 05 November 2011 - 08:57 PM, a spus:
F. faina reteta...
Binenteles Geany, poti sa faci cu mixerul cu 2 palete.
Ouale intregi impreuna cu galbenusul se bat ca la omleta, cu furculita .
#8
Postat 05 November 2011 - 09:11 PM
any_annette, la 05 November 2011 - 09:05 PM, a spus:
Geany, la 05 November 2011 - 08:57 PM, a spus:
F. faina reteta...
Binenteles Geany, poti sa faci cu mixerul cu 2 palete.
Ouale intregi impreuna cu galbenusul se bat ca la omleta, cu furculita .
Aha super atunci! A mea e...Arata tare pe gustul meu
#9
Postat 05 November 2011 - 09:13 PM
Geany, la 05 November 2011 - 09:11 PM, a spus:
any_annette, la 05 November 2011 - 09:05 PM, a spus:
Geany, la 05 November 2011 - 08:57 PM, a spus:
F. faina reteta...
Binenteles Geany, poti sa faci cu mixerul cu 2 palete.
Ouale intregi impreuna cu galbenusul se bat ca la omleta, cu furculita .
Aha super atunci! A mea e...Arata tare pe gustul meu
Ma bucur ca-ti place Geanino!
Hai, stiu ca ai o gramada de borcane de gem incepute !
#10
Postat 05 November 2011 - 09:17 PM
any_annette, la 05 November 2011 - 06:20 PM, a spus:
Binenteles, cind ziceam ca e la moda ma referam la faptul ca in acel moment multe persoane fac reteta si se difuzeaza, apoi cineva reincepe si iar e la moda si tot asa
Asta e una dintre cele pe care le-am facut eu
#11
Postat 05 November 2011 - 09:21 PM
Adriana, la 05 November 2011 - 09:17 PM, a spus:
any_annette, la 05 November 2011 - 06:20 PM, a spus:
Binenteles, cind ziceam ca e la moda ma referam la faptul ca in acel moment multe persoane fac reteta si se difuzeaza, apoi cineva reincepe si iar e la moda si tot asa
Asta e una dintre cele pe care le-am facut eu
Pai hai sa reincepem !!!
Ti-a iesit putin mai joasa din cate observ tip crostata, eu o s-o fac tot in tava aia in care am facut-o, iese numai buna.
#12
Postat 05 November 2011 - 09:23 PM
any_annette, la 05 November 2011 - 09:13 PM, a spus:
Geany, la 05 November 2011 - 09:11 PM, a spus:
any_annette, la 05 November 2011 - 09:05 PM, a spus:
Geany, la 05 November 2011 - 08:57 PM, a spus:
F. faina reteta...
Binenteles Geany, poti sa faci cu mixerul cu 2 palete.
Ouale intregi impreuna cu galbenusul se bat ca la omleta, cu furculita .
Aha super atunci! A mea e...Arata tare pe gustul meu
Ma bucur ca-ti place Geanino!
Hai, stiu ca ai o gramada de borcane de gem incepute !
Hahaha! Daaa Acum se uita bubuletul peste umarul meu (ca fara el nu sa poate ) si a zis:''vleau pijitula! ''
#13
Postat 05 November 2011 - 09:36 PM
#14
Postat 06 November 2011 - 12:32 AM
any_annette, la 05 November 2011 - 09:21 PM, a spus:
Aceea da, era cu marmelada de prune si drept sa-ti zic mi-a placut mult asa joasa, poate pentru ca e destul de dulce pentru mine, dar cum am zis am facut-o de citeva ori cu marmelade diferite, tre sa gasesc celelalte poze
#15
Postat 06 November 2011 - 02:33 PM
Eataly, la 05 November 2011 - 09:36 PM, a spus:
Si mie imi plac retetele rapide, in doi timpi si trei miscari ai bagat-o deja la cuptor .
Data viitoare o incerc cu unt sa vedem cum e, tura asta n-aveam unt deajuns.
Adriana, la 06 November 2011 - 12:32 AM, a spus:
any_annette, la 05 November 2011 - 09:21 PM, a spus:
Aceea da, era cu marmelada de prune si drept sa-ti zic mi-a placut mult asa joasa, poate pentru ca e destul de dulce pentru mine, dar cum am zis am facut-o de citeva ori cu marmelade diferite, tre sa gasesc celelalte poze
Totusi ma gandesc ca fiind mai joasa nu ies cuiburile.
Eu data viitoare o sa pun mai multa dulceata, mai apropiate cuiburile intre ele, sa vedem cum e.
#17
Postat 06 November 2011 - 02:58 PM
#18
Postat 06 November 2011 - 03:16 PM
#19
Postat 23 November 2011 - 01:42 AM
De data asta am pus dulceata de caise si am facut-o intr-o tava putintel mai mare.
Buna tare !
Edit tava are 27 de cm diametru si cred ca in asta am sa fac de-acum inainte.
Felia mea, pe care am si mancat-o
#20
Postat 23 November 2011 - 08:04 AM
any_annette, la 06 November 2011 - 02:58 PM, a spus:
mie-mi place cum a facut-o any! asa ceva as manca si eu cu placere, sa gasesc cate un cuib!!