Forum Culinar: Calamarata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Calamarata paste cu calamari

#21 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 16 January 2012 - 04:32 PM

As vrea sa ma micsoreze ca-n filmul luiŞpilberg,sa ma bag intr-o macaroana de aia ca Diogene intr-al sau butoi, sa-mi pun la gat un inel de calamar si doar inclinand barbia sa musc din el cu salbaticie.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#22 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2012 - 04:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 January 2012 - 04:21 PM, a spus:

Any, e inuman :( ! Imi imaginez doar gustul si sunt terminoiu!



:( Mie imi place foarte mult si prima varianta, drept dovada am facut-o in seara de Ajun.
Dar asta..........e ceva super de tot :) !

#23 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2012 - 04:34 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 16 January 2012 - 04:32 PM, a spus:

As vrea sa ma micsoreze ca-n filmul luiŞpilberg,sa ma bag intr-o macaroana de aia ca Diogene intr-al sau butoi, sa-mi pun la gat un inel de calamar si doar inclinand barbia sa musc din el cu salbaticie.


Oooo Maestre ce imaginatie bogata ai!
Multam fain :) !

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 March 2012 - 11:22 PM

Any, ti-am transformat Calamarata în functie de ce am gasit si avut prin casa. As fi vrut sa fac cu calamari mititei, dar nu am gasit nici mari! De necrezut! Bun, de gasit gaseam eu ceva, dar nu era exact ceea ce-mi doream, asa ca...

Am facut o tura cu calamari, creveti si midii.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13319327479854.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13319327600984.jpg

Si o alta tura cu somon.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13319328079081.jpg

Cin cin!

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13319329303448.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2012 - 03:21 AM

Maya sa stii ca nici eu nu am gasit azi calamari de care vroiam, pentru paste. Iti zisesem eu ca azi poate poate fac si eu calamarata.
N-am gasit, asa ca m-am orientat spre creveti.

Ma bucur tare ca va plac pastele cu peste :thumleft: , eu parca m-as fi nascut la malul marii, mananc toate lighioanele :) !
Frumos totul la tine, cin cin!

Si pentru ca aici sunt michimausi, :) :) !

#26 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 23 August 2012 - 04:08 PM

Any , stii ce am mancat eu de cum am pus piciorul in Italia ? Calamarata ! Cred ca o inghiteam pe chelnerita daca imi spunea ca nu au =)) Dar ei nu au pus rosii , ma asteptam la ceva colorat ca a ta , dar nu au folosit rosii :toothy9; . A fost buna si asa . Am plecat cu gandul sa-mi cumpar paste speciale , dar soc ...supermarketuri inchise ca era "fiesta " =)) Asa ca ...pofta in cui ...daca fac , fac "pastalarata" nu calamarata :-*

#27 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 September 2012 - 05:51 PM

Vezi postareaizuk, la 23 August 2012 - 04:08 PM, a spus:

Any , stii ce am mancat eu de cum am pus piciorul in Italia ? Calamarata ! Cred ca o inghiteam pe chelnerita daca imi spunea ca nu au B) Dar ei nu au pus rosii , ma asteptam la ceva colorat ca a ta , dar nu au folosit rosii :notworthy: . A fost buna si asa . Am plecat cu gandul sa-mi cumpar paste speciale , dar soc ...supermarketuri inchise ca era "fiesta " :floare: Asa ca ...pofta in cui ...daca fac , fac "pastalarata" nu calamarata :(


Eu fara rosii nu am facut niciodata, poate ca aveau ei o versiune a lor fara rosii.
Probabil ca ai nimerit pe 15 august cand e inchis tot aici B).

#28 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 September 2012 - 07:08 PM

Anutza bine ai venit :notworthy:.

#29 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 September 2012 - 01:50 AM

Izuk, in regiunea Veneto se spune ca nu se gateste/mananca prea bine, comprativ cu restul Italiei, vorbind, dar asta pot confirma fetele. Insa calamarata este specifica pentru sudul Italiei, in special zona Napoli si probabil de aceea nu sunt priceputi ... . Asa ca trebuie sa mai programezi o excursie ... in peninsula mai jos ...

Any :blush: , bine ai venit si de la mine : :-h

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 September 2012 - 10:40 AM

Vezi postareastella, la 24 September 2012 - 07:08 PM, a spus:

Anutza bine ai venit :blush:.


Sarumana Stella, bine te-am gasit!

Vezi postareaDaniella, la 25 September 2012 - 01:50 AM, a spus:

Izuk, in regiunea Veneto se spune ca nu se gateste/mananca prea bine, comprativ cu restul Italiei, vorbind, dar asta pot confirma fetele. Insa calamarata este specifica pentru sudul Italiei, in special zona Napoli si probabil de aceea nu sunt priceputi ... . Asa ca trebuie sa mai programezi o excursie ... in peninsula mai jos ...

Any :-h , bine ai venit si de la mine : :-h


Aaaaa pai n-am stiut ca Izuk a fost in Veneto. Atunci asa se explica.
Da, are dreptate Daniela, tre' sa faci o excursie mai spre Sud :-h!
Dani hello hello, bine te-am gasit!

#31 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 October 2012 - 01:25 PM

Am prestat calamarata pentru ca am avut surpriza placuta sa gasesc paste calamarata intr-un hipermarket aici in Romania . Am facut insa varianta mancata de mine la Trieste , fara rosii. Data viitoare incerc si cu rosii.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-780-13494363108317.jpg

#32 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 October 2012 - 01:38 PM

Chiar ca e o surpriza placuta ca ai gasit tipul asta de paste in Romania!
Ce poza frumoasa ai facut, foarte frumos se confunda inelele de calamar cu inelele de pasta!

#33 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 October 2012 - 02:40 PM

Izuk si sosul la varianta asta cum e facut/?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#34 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 October 2012 - 07:43 PM

si eu am vazut paste calamarata in Auchan. Saptamana viitoare bag in plasa. Nu-s sigura de gustul calamarilor...:floare: , in sensul ca tin minte ca am mancat mai de mult si erau gumati nu stiu cum...asa sunt?

#35 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 October 2012 - 08:09 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 05 October 2012 - 07:43 PM, a spus:

si eu am vazut paste calamarata in Auchan. Saptamana viitoare bag in plasa. Nu-s sigura de gustul calamarilor...:floare: , in sensul ca tin minte ca am mai mancat mai de mult si erau, gumati nu stiu cum...asa sunt?



Daca ii coci prea mult atunci devin duri. Astia pe care ii iau pentru calamarata sunt de talie mica si sunt foarte moi.

#36 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 October 2012 - 09:18 AM

Vezi postareazerda, la 05 October 2012 - 02:40 PM, a spus:

Izuk si sosul la varianta asta cum e facut/?


L-am facut dupa reteta pusa de Any , doar am modificat putin cantitatile la ingrediente , ceva mai mult usturoi , mai mult vin si am adaugat cateva felii subtiri de lamaie .

#37 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 October 2012 - 10:09 PM

am facut-o si eu dar in varianta risottata: ulei, usturoi, inele de calamari, vin alb, am dat de o parte inelele, am pus pastele si le-am acoperit cu apa, amestecat mereu pina ce s-a terminat apa si amestecat cu inelele si patrunjel, in momentul acela ar fi trebuit s-o servesc mesenilor dar nu pornea motocicleta pretenului lui Marco, Stefano a intirziat si el si a trebuit sa sting tot si sa-i pun un capac in cap, noroc ca era pasta de calitate si fiarta cit trebuia si nu s-a rascopt
asa ca pina la urma a fost un pic uscata din cauza asta, ca sa o incalzesc repede am pus-o in alta tigaie mai mare in care facusem alt peste cu sos de rosii, de aceea are punctulete rosii pe alocuri dar mesenii cei 2 au ras-o toata =))
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13496405640233.jpg
si pasta e un pic mai mica dar cind am vazut-o la calamarata mi-aa fost gindul si am luat-o special pentru ea

#38 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 October 2012 - 08:37 AM

Vezi postareaizuk, la 06 October 2012 - 09:18 AM, a spus:

Vezi postareazerda, la 05 October 2012 - 02:40 PM, a spus:

Izuk si sosul la varianta asta cum e facut/?


L-am facut dupa reteta pusa de Any , doar am modificat putin cantitatile la ingrediente , ceva mai mult usturoi , mai mult vin si am adaugat cateva felii subtiri de lamaie .

Multumesc pentru raspuns acum ramane sa gasesc pastele,sau fac ca Adriana cu din astea.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#39 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 09 October 2012 - 11:24 AM

Eu am gasit in auchan , in jur de 9lei/500 g

#40 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 October 2012 - 08:27 PM

Azi cand am iesit de la serviciu am aterizat in Auchan si s-au prins de mana mea pastele calamarata si o punguta de 400 g de baby calamar import Italia, congelati.
Cum tocmai am citit eu in cartea d-lui Wolke ca ce-a mai rapida metoda de a decongela e sa pui produsul intr-o tigaie cu peretii grosi am purces si eu la experiment.
voila:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-115-13516215054614.jpg

Dupa doua ore de stat in tigaie erau gata:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-115-13516215576135.jpg

gatiti:
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-115-13516215815707.jpg

acuma sincer, pe mine nu m-au dat pe spate :tongue3: adica tot senzatia de guma am avut in gura. Nu stiu ce sa zic !

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi