Forum Culinar: Foaie de placinta de post? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Foaie de placinta de post?

#1 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 November 2011 - 10:34 AM

Odata, mai demult, in tineretile mele, faceam o foaie de placinta de post din apa, ulei, otet, sare si faina.
Stiu ca se fierbea apa cu uleiul si cu otetul si se punea faina apoi.
Nu mai stiu cantitatile.Macar la lichide!
Multumesc mult!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#2 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 November 2011 - 11:35 AM

zozo eu o stiu cu cantitati egale de apa+ulei+zahar+dublu faina+o lingura otet
ex. 1 pahar apa + 1 pahar ulei + 1 pahar zahar + 2 pahare faina


eu nu il fac fiert intotdeauna, daca ma grabesc il fac si "la rece". de obicei ma grabesc :105:
mai pun si praf de copt sa fie mai afanat aluatul, depinde la ce il folosesc.

sper ca asta este ceea ce cautai :rolleyes:

#3 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 November 2011 - 12:16 PM

Vezi postareaboni, la 11 November 2011 - 11:35 AM, a spus:

zozo eu o stiu cu cantitati egale de apa+ulei+zahar+dublu faina+o lingura otet
ex. 1 pahar apa + 1 pahar ulei + 1 pahar zahar + 2 pahare faina


eu nu il fac fiert intotdeauna, daca ma grabesc il fac si "la rece". de obicei ma grabesc :105:
mai pun si praf de copt sa fie mai afanat aluatul, depinde la ce il folosesc.

sper ca asta este ceea ce cautai :rolleyes:




Pupa-te-as eu pe tine de fata harnica si desteapta! Imagine postataAsta era, dar baba, deh, a uitat!
Vreau sa fac placinta cu mere si mie foaia asta-mi placea tare.Tu la ce-l mai folosesti? Si cat praf de copt pui?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 November 2011 - 01:33 PM

Vezi postareazoazorel, la 11 November 2011 - 12:16 PM, a spus:

Pupa-te-as eu pe tine de fata harnica si desteapta! Imagine postataAsta era, dar baba, deh, a uitat!
Vreau sa fac placinta cu mere si mie foaia asta-mi placea tare.Tu la ce-l mai folosesti? Si cat praf de copt pui?

nu-s asa de harnica :105:

eu mai fac, ca mi-e mai rapid, fursecuri sau cornulete.
praf de copt pun un plic, indiferent de canitatea de coca :rolleyes: nu stiu proportia si nu ma complic Imagine postata

#5 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 November 2011 - 01:59 PM

aham, deci 1 pahar apa + 1 pahar ulei + 1 pahar zahar + 2 pahare faina + 1lg de otet
eram in stare sa platesc bani grei pentru reteta asta! ati ratat momentul :cheers:
cu multumiri mii!

#6 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 November 2011 - 02:20 PM

Vezi postareaMariaSan, la 11 November 2011 - 01:59 PM, a spus:

eram in stare sa platesc bani grei pentru reteta asta! ati ratat momentul :cheers:

daca tot am ratat momentul :) pot sa mai dau un tip. se poate jongla proportia intre apa si ulei, in functie de ce faci cu aluatul.
eu, la fursecuri, pun mai putin ulei, dar inlocuiesc o parte din faian cu nuci/migdale/alune, etc. care au si ele grasimea lor
de asemenea apa se mai poate "imbunatatii" cu vin, compot, etc.

cam asta e ce imi amintesc din cele facute de mine.

#7 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 November 2011 - 02:22 PM

Mersi Boni :cheers:

#8 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 11 November 2011 - 05:34 PM

Boni, musai o fac!Imagine postata De ani de zile o caut! O facea bunica, dar eu eram prea mica atunci cand a murit ea! Am regasit-o! Imagine postata

Maria, punem mana de la mana, o facem si-i dam si lui Boni, ca ne-a amintit!Bine?Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 November 2011 - 06:11 PM

Io-s gata! E buna tare.Imagine postata Boni, normal ca i-am adus "amendamente" :am pus faina a la Geanny (cat cuprinde!) ca sa iasa un aluat elastic, dar care sa se intinda in foaie:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-73-13211141826976.jpg

Am uitat sa pun nuca sau stafide, dar am pus scortisoara! E buna tare! Imagine postata
Si feliute, pentru voi!

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-73-13211142750691.jpg

Hai, Maria, e usor de facut si buna tare!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2011 - 06:57 PM

Eu pun vin alb usor spumant in loc de apa (Muscat - Moscato). Aluatul iasa fraged fraged. :headbang:
Am facut asa placinta cu mere si placinta cu dovleac.

#11 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 30 November 2011 - 07:13 PM

Cristinica, si otet, si vin? Nu-i cam mult, totusi? Intreb si eu, ca amandoua sunt cam acide!
Dar daca as inlocui otetul cu vin alb? Ca e mai parfumat, mai...altfel! Sunt deschisa la propuneri!

Multumesc, totusi!Imagine postata E de incercat!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#12 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 02 December 2011 - 10:56 AM

Eu amestec pe foc, intr-o craticioara, vinul cu zahar. Cand se racoreste amestec faina cu vinul indulcit, ulei si o lingurita de praf de copt. Iasa buuuuuun! Nu pun otet. Spor!

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 February 2012 - 06:17 PM

Uite, pe asta nu o stiam... Multumesc Boni!
Sorina

#14 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 15 February 2012 - 07:33 PM

Sorina, e NE-BU-NI-E! Pe cuvant! Doar ca eu am pus mai multa faina decat a zis Boni.Cat sa iasa un aluat care sa se intinda.Si ce-a zis Cristinica e superb, dar n-am vin alb.Inca! Desi cu mine, stiti si voi, nu se stie niciodata!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#15 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 15 February 2012 - 07:36 PM

Vezi postareaCristinica, la 30 November 2011 - 06:57 PM, a spus:

Eu pun vin alb usor spumant in loc de apa (Muscat - Moscato). Aluatul iasa fraged fraged. :appl:

Saaau, se poate inlocui vinul cu bors. Asta pentru cine are bors.
Zoazo, placinta ta arata... :) minunat!

#16 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 February 2012 - 05:40 PM

ce bine ca ai tras reteta in sus, zozo, ca se apropie postul si eu uit de ea mereu. :blackeye:

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 February 2012 - 06:29 PM

Am citit tot, mi-am scris reteta si gata am o tara de elan asa ca inainte sa ma impiedic si sa o las iar balta, ia ziceti-mi voi la ce temperatura bag instalatia la cuptor? Eu as zice 180°C... da' cum voi aveti deja experienta cu foaia, astept parerile voastre.
Multumesc anticipat si ma duc sa fac aluatul...
Sorina

#18 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 February 2012 - 06:44 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 16 February 2012 - 06:29 PM, a spus:

Am citit tot, mi-am scris reteta si gata am o tara de elan asa ca inainte sa ma impiedic si sa o las iar balta, ia ziceti-mi voi la ce temperatura bag instalatia la cuptor? Eu as zice 180°C... da' cum voi aveti deja experienta cu foaia, astept parerile voastre.
Multumesc anticipat si ma duc sa fac aluatul...

eu am tinut-o la 180.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 February 2012 - 07:02 PM

Multumesc mult, Aura!
Sorina

#20 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 16 February 2012 - 09:09 PM

Vezi postareaMyra, la 15 February 2012 - 07:36 PM, a spus:

Vezi postareaCristinica, la 30 November 2011 - 06:57 PM, a spus:

Eu pun vin alb usor spumant in loc de apa (Muscat - Moscato). Aluatul iasa fraged fraged. Imagine postata

Saaau, se poate inlocui vinul cu bors. Asta pentru cine are bors.
Zoazo, placinta ta arata... Imagine postata minunat!


Bine, bre, acuma spui? Aveam si bors in frigider.Dar pusai otet! Bin-bine! Uite-asa ma faci tu s-o incerc si cu bors.Aceeasi proportie?

@Sorina, da, 180!Te asteptaaam!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi