Foaie de placinta de post?
#1
Postat 11 November 2011 - 10:34 AM
Stiu ca se fierbea apa cu uleiul si cu otetul si se punea faina apoi.
Nu mai stiu cantitatile.Macar la lichide!
Multumesc mult!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#2
Postat 11 November 2011 - 11:35 AM
ex. 1 pahar apa + 1 pahar ulei + 1 pahar zahar + 2 pahare faina
eu nu il fac fiert intotdeauna, daca ma grabesc il fac si "la rece". de obicei ma grabesc
mai pun si praf de copt sa fie mai afanat aluatul, depinde la ce il folosesc.
sper ca asta este ceea ce cautai
#3
Postat 11 November 2011 - 12:16 PM
boni, la 11 November 2011 - 11:35 AM, a spus:
ex. 1 pahar apa + 1 pahar ulei + 1 pahar zahar + 2 pahare faina
eu nu il fac fiert intotdeauna, daca ma grabesc il fac si "la rece". de obicei ma grabesc
mai pun si praf de copt sa fie mai afanat aluatul, depinde la ce il folosesc.
sper ca asta este ceea ce cautai
Pupa-te-as eu pe tine de fata harnica si desteapta! Asta era, dar baba, deh, a uitat!
Vreau sa fac placinta cu mere si mie foaia asta-mi placea tare.Tu la ce-l mai folosesti? Si cat praf de copt pui?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#4
Postat 11 November 2011 - 01:33 PM
zoazorel, la 11 November 2011 - 12:16 PM, a spus:
Vreau sa fac placinta cu mere si mie foaia asta-mi placea tare.Tu la ce-l mai folosesti? Si cat praf de copt pui?
nu-s asa de harnica
eu mai fac, ca mi-e mai rapid, fursecuri sau cornulete.
praf de copt pun un plic, indiferent de canitatea de coca nu stiu proportia si nu ma complic
#5
Postat 11 November 2011 - 01:59 PM
eram in stare sa platesc bani grei pentru reteta asta! ati ratat momentul
cu multumiri mii!
#6
Postat 11 November 2011 - 02:20 PM
MariaSan, la 11 November 2011 - 01:59 PM, a spus:
daca tot am ratat momentul pot sa mai dau un tip. se poate jongla proportia intre apa si ulei, in functie de ce faci cu aluatul.
eu, la fursecuri, pun mai putin ulei, dar inlocuiesc o parte din faian cu nuci/migdale/alune, etc. care au si ele grasimea lor
de asemenea apa se mai poate "imbunatatii" cu vin, compot, etc.
cam asta e ce imi amintesc din cele facute de mine.
#8
Postat 11 November 2011 - 05:34 PM
Maria, punem mana de la mana, o facem si-i dam si lui Boni, ca ne-a amintit!Bine?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#9
Postat 12 November 2011 - 06:11 PM
Am uitat sa pun nuca sau stafide, dar am pus scortisoara! E buna tare!
Si feliute, pentru voi!
Hai, Maria, e usor de facut si buna tare!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#10
Postat 30 November 2011 - 06:57 PM
Am facut asa placinta cu mere si placinta cu dovleac.
#11
Postat 30 November 2011 - 07:13 PM
Dar daca as inlocui otetul cu vin alb? Ca e mai parfumat, mai...altfel! Sunt deschisa la propuneri!
Multumesc, totusi! E de incercat!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#12
Postat 02 December 2011 - 10:56 AM
#14
Postat 15 February 2012 - 07:33 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#16
Postat 16 February 2012 - 05:40 PM
#17
Postat 16 February 2012 - 06:29 PM
Multumesc anticipat si ma duc sa fac aluatul...
#18
Postat 16 February 2012 - 06:44 PM
sorinadaniela, la 16 February 2012 - 06:29 PM, a spus:
Multumesc anticipat si ma duc sa fac aluatul...
eu am tinut-o la 180.
#20
Postat 16 February 2012 - 09:09 PM
Myra, la 15 February 2012 - 07:36 PM, a spus:
Bine, bre, acuma spui? Aveam si bors in frigider.Dar pusai otet! Bin-bine! Uite-asa ma faci tu s-o incerc si cu bors.Aceeasi proportie?
@Sorina, da, 180!Te asteptaaam!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!