Forum Culinar: Foaie de placinta de post? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Foaie de placinta de post?

#21 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 16 February 2012 - 10:45 PM

Vezi postareazoazorel, la 16 February 2012 - 09:09 PM, a spus:


Bine, bre, acuma spui? Aveam si bors in frigider.Dar pusai otet! Bin-bine! Uite-asa ma faci tu s-o incerc si cu bors.Aceeasi proportie?


Aceeasi proportie. Iese aluat bun si de placinte, si de cornulete.
Eu nu l-am mai facut de multa vreme, ca n-am avut de unde bors. Acu' vreo saptamana m-am apucat de produs bors si-mi reintru-n mana. Oricum, ma bucur c-am aflat si de varianta cu vin (cate-nvat eu de la voi! :headbang: ), o sa-l fac curand si asa.

#22 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 February 2012 - 08:37 AM

L-am facut cu vin, portie dubla si am trecut direct la cani, paharele le-am lasat in urma. Intr-adevar au avut nevoie de muuuult mai multa faina. Asta nu stiu daca e din cauza ca am folosit faina integrala/tarate de ovaz in amestec jumi-juma (monti). Am adaugat si eu pana am avut un aluat elastic.
Am facut o tava (de cuptor) cu branza si una mai mica cu mere.
Mi-era prea pofta de placinta cu branza, nici nu mai tin minte cati ani de cand nu mi-am mai facut. Am pus si stafide. Am devorat cateva bucati aseara la cina si acum la micul dejun cu o stacana de ceai. Buna rau!
Pe cea de mere inca nu am 'probat-o'... inca e intacta. Ii vine si ei randul cat de curand.
Azi, mai pe lumina, am sa le trag si-n poze pe mandrele mele.
Multam mult, fetelor! :headbang:
Sorina

#23 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 17 February 2012 - 06:55 PM

Sorina, eu il stiam de muulti ani, dar uitasem proportiile.Prima oara si eu am respectat "paharul", dar a doua oara, am facut ca tine: faina si apoi lichidul!
Ii voi multumi lui Boni oridecateori voi avea pofat de placinta asta!ba chiar si mamei i l-am reamintit! Nu-l mai uita, va asigur!
Boni, Imagine postata !
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#24 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 18 February 2012 - 05:22 AM

si bunica mea facea un astfel de aluat, dar cu bors si untura. Facea si placinta cu mere si cornulete cu rahat/nuca, ea le numea papusele..
Nu am inteles ceva :D ...cat de vin, cat de ulei? la 1 lg de praf copt? apoi pun eu faina :D

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#25 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 February 2012 - 07:56 AM

Vezi postareaboni, la 11 November 2011 - 11:35 AM, a spus:

zozo eu o stiu cu cantitati egale de apa+ulei+zahar+dublu faina+o lingura otet
ex. 1 pahar apa + 1 pahar ulei + 1 pahar zahar + 2 pahare faina


eu nu il fac fiert intotdeauna, daca ma grabesc il fac si "la rece". de obicei ma grabesc :D
mai pun si praf de copt sa fie mai afanat aluatul, depinde la ce il folosesc.

sper ca asta este ceea ce cautai :)



Uite, Oana, reteta spusa de Boni... citeste tot topicul ca vei mai gasi multe informatii interesante...
Sorina

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi