Forum Culinar: Gambas al ajillo - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gambas al ajillo O reteta simpla cu creveti

#21 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 08:21 PM

Deci eu azi m-am dus sa-mi vizotez copila, dar nu cu mana goala :wub: ci cu punga de creveti (gambas)...
i-am facut, am mancat pe saturate, si i-a mai ramas o portie babana pe asta seara...n-am facut poze, asa ca sa ma credeti pe cuvant :)
punga era de un kil btw :105:

#22 Useril este offline   Carpatica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 02 December 2011 - 01:17 AM

Ce pofta mi-ati facut! Eu numai shrimp scampi cu pasta (sau ceva variatiune pe aceeasi tema)ii mancam pana acum, dar o sa-i incerc si asa, ca e tare asemanator. Yummy! Aaaa, si eu shrimp scampi cu pasta ii mananc cu pecorino romano razuit deasupra. Shhhh, sa nu ma spuneti Adrianei sau celorlalte fete din Italia ca ma dau afara de pe forum :).

#23 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2011 - 11:20 PM

Azi am fost la piata cu mama si am intrebat-o daca-mi curata crevetii, ea saraca a zis da, asa ca i-am cumparat :lol: dar am fost buna :floare: doar jumatate de kg si fara cap, deci mai usor de curatat.
Dupa care am citit reteta ta si m-am dus in bucatarie dar vroiam sa pun usturoiul pisat marunt dupa ce crevetii s-au rumenit in ulei ca sa il simt mai bine.
Asa ca am pus uleiul in tigaie, am pus crevetii, am pus un pic de vermuth, apoi usturoi si patrunjel, in putin timp sosuletul s-a evaporat, de la vermut ramine un gust dulce amar care mie imi place foarte mult, am mai adaugat un pic de sare si gata, mie imi plac la nebunie, noroc ca suntem 4 altfel i-as fi mincat pe toti :)
Multumesc de idee si sper ca nu te superi ca m-am lipit aici cu modificarea mea :floare:
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13234656228616.jpg

#24 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 10 December 2011 - 01:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 December 2011 - 11:20 PM, a spus:

Azi am fost la piata cu mama si am intrebat-o daca-mi curata crevetii, ea saraca a zis da, asa ca i-am cumparat =)) dar am fost buna :blush: doar jumatate de kg si fara cap, deci mai usor de curatat.
Dupa care am citit reteta ta si m-am dus in bucatarie dar vroiam sa pun usturoiul pisat marunt dupa ce crevetii s-au rumenit in ulei ca sa il simt mai bine.
Asa ca am pus uleiul in tigaie, am pus crevetii, am pus un pic de vermuth, apoi usturoi si patrunjel, in putin timp sosuletul s-a evaporat, de la vermut ramine un gust dulce amar care mie imi place foarte mult, am mai adaugat un pic de sare si gata, mie imi plac la nebunie, noroc ca suntem 4 altfel i-as fi mincat pe toti B)
Multumesc de idee si sper ca nu te superi ca m-am lipit aici cu modificarea mea B)


Nu, cum sa ma supar? Ma bucur ca va place reteta mea.
Acum mi-ai facut si mie pofta si nu am... , dar am cocido azi... B) Schimbam o portie de cocido pe cativa creveti (cu sos desigur), si un coltisor de paine????
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#25 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2011 - 07:09 PM

Cre' ca-mi tin crevetii :blush:

#26 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 January 2012 - 08:59 PM

Suratelor, mîine fac si eu gambas astia pentru sotul meu, care de obicei îi savureaza doar la restaurant, lînga mare daca e posibil. Nu i-am gatit sau gustat vreodata din cauza alergiei, asa ca am nevoie de doua tri tipsuri.
Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?
Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...
Multumax anticipaxt :((
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#27 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 09:10 PM

Vezi postareaMaya, la 11 January 2012 - 08:59 PM, a spus:

Suratelor, mîine fac si eu gambas astia pentru sotul meu, care de obicei îi savureaza doar la restaurant, lînga mare daca e posibil. Nu i-am gatit sau gustat vreodata din cauza alergiei, asa ca am nevoie de doua tri tipsuri.
Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?
Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...
Multumax anticipaxt :((



Eu daca-mi aduc bine aminte n-am pus nici sare nici piper.
Cateva minute, ii vezi oricum cand incep a-si schimba culoarea si oricum ei se fac foarte repede. II arunci acolo-n tigaie si tot amesteci si cand sunt uniformi sunt gata.

#28 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 January 2012 - 09:13 PM

Deci cînd devin roz-portocaliu, sînt gata?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#29 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 09:14 PM

Vezi postareaMaya, la 11 January 2012 - 09:13 PM, a spus:

Deci cînd devin roz-portocaliu, sînt gata?


Da.
Si oricum, nimic nu te impiedica sa pui un picut de sare si piper rasnit proaspat dupa ce sunt gata!

#30 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 January 2012 - 09:18 PM

Ok, multumesc frumos :((
Dar ei sînt putin sarati din apa/de la sine?
Piper nu pun, întrebam si io în necunostinta de cauza. Ajunge ardei iute si usturoi. Dar na, cum n-am idee ce gust au, ma gîndeam sa nu fie fad fara sare.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#31 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 January 2012 - 09:46 PM

Vezi postareaMaya, la 11 January 2012 - 09:18 PM, a spus:

Dar ei sînt putin sarati din apa/de la sine?

sunt săraţi de la sine numai dacă eşti pe malul mării şi-i bagi direct din năvod în tigaie, dacă nu, le trebuie sare

#32 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 11 January 2012 - 10:29 PM

Vezi postareaMaya, la 11 January 2012 - 08:59 PM, a spus:

Suratelor, mîine fac si eu gambas astia pentru sotul meu, care de obicei îi savureaza doar la restaurant, lînga mare daca e posibil. Nu i-am gatit sau gustat vreodata din cauza alergiei, asa ca am nevoie de doua tri tipsuri.
Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?
Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...
Multumax anticipaxt :D

Eu adaug si un picut de sare, cand sunt aproape gata, insa de multe ori am uitat si nu i-am simtit lipsa...se compenseaza cu usturoiul si ardeiul iute.
Cateva minute sunt maxim 5, depinde cat de mari sunt. Cand isi schimba total culoarea (se fac roz) sunt facuti. Sper sa ii placa sotului tau! Neaparat sa-i faci o painica buna pentru sos :D !
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 10:30 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 11 January 2012 - 10:29 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 11 January 2012 - 08:59 PM, a spus:

Suratelor, mîine fac si eu gambas astia pentru sotul meu, care de obicei îi savureaza doar la restaurant, lînga mare daca e posibil. Nu i-am gatit sau gustat vreodata din cauza alergiei, asa ca am nevoie de doua tri tipsuri.
Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?
Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...
Multumax anticipaxt :D

Eu adaug si un picut de sare, cand sunt aproape gata, insa de multe ori am uitat si nu i-am simtit lipsa...se compenseaza cu usturoiul si ardeiul iute.
Cateva minute sunt maxim 5, depinde cat de mari sunt. Cand isi schimba total culoarea (se fac roz) sunt facuti. Sper sa ii placa sotului tau! Neaparat sa-i faci o painica buna pentru sos :D!

Asa si eu Titi, cu sarea.
Nici cand fac creveti cu salsa cocktail nu pun sare, ca isi trag de la maio si ketchup.

#34 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 11:25 PM

Eu pun un pic de sare...ca am facut mereu cu congelati...cred ca aia proaspeti sunt totusi diferiti :D

#35 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 January 2012 - 02:22 PM

Acum vreo 3 saptamani m-am dus la un resto portughez la noi pe ulita, ca DaSilva ofera gambas al ajillo. Eh...am asteptat acolo 1 ora!!! sa imi vina aia cu o strachina de crustacee si i-am zis lu' Badea Dasilva, ca, desi intre noi este o profunda legatura lingvistica, eu pe la el nu mai trec. Ne inghetasera picioarele si ne disparuse si mama poftei de gambas al ajillo.
Dupa care mi-am luat frumos cu a mea surioara un kilogram si i-am facut. Dementiali! Cu bagheta proaspata si crocanta...rar asa desfatare.
Mersi mult Titi! Poza nu am ca eram bagati pan' la coate in strachina cu pricina.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#36 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 January 2012 - 06:32 PM

comis si eu, de li ci os

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-479-13266451391921.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#37 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 January 2012 - 06:35 PM

Ii am si eu in plan pe saptamana viitoare.

#38 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 15 January 2012 - 08:33 PM

Buna seara,
Ce ma bucur ca va place reteta mea! :floare:
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#39 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 16 January 2012 - 02:10 PM

Nu pot spune decat ...delicios
I-am facut si eu astazi , o portie mica pt mine , dar deseara cand vine si sotul acasa repet . Am pus si putina zeama de lamaie la inceput , iar in loc de ardei iute intreg am pus fulgi de ardei iute .

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-780-13267158081664.jpg

#40 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 January 2012 - 04:16 PM

Titi, merci mult! :) http://mayas-esprit....-al-ajillo.html
I-am facut si servit ca si tine în cocotta încinsa în cuptor, dar si lasati la racit si marinati cu zeama de lamîie. Foarte buni si asa, spune Dan, care îti multumeste! E prima data cînd i-am gatit. M-am incumetat... si abia m-am putut concentra sa nu gust, în timp de-i saltam în tigaie, si asa cînd i-am pregatit a doua oara, cumva am ajuns la ochi. Am avut doar o reactie alergica exterioara. Mai usor de suportat :drool:

In cocotta încinsa.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13276736731584.jpg

Si reci, dar pregatite la fel, marinate cu lamîie.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13276736868101.jpg



Acum ca am inceput, tre sa fac si scoici... hmmm, sa vedem :toothy9;
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi