Deocamdata le termin pe cele cumparate si intre timp poate vine mosul si la mine.
Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...
#441
Postat 16 December 2014 - 05:04 PM
Deocamdata le termin pe cele cumparate si intre timp poate vine mosul si la mine.
#442
Postat 18 May 2015 - 02:40 AM
#444
Postat 07 February 2016 - 12:45 AM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#445
Postat 22 February 2016 - 01:22 PM
#446
Postat 12 September 2016 - 06:49 PM
Luni ar trebui sa ajunga inlocuitoarea
#447
Postat 16 September 2016 - 02:49 PM
incepem probele si sa invatam a o folosi
#448
Postat 16 September 2016 - 06:17 PM
Adriana, la 16 September 2016 - 02:49 PM, a spus:
incepem probele si sa invatam a o folosi
Apoi, doamna draga sa te tina o gramada de timp fara reparatii capitale si sa te bucuri de ea in fiecare zi.
Peter
PS. Eu am cinci din alea care produc "apa aia"..stii tu
Dar stiu sa le repar.
#449
Postat 16 September 2016 - 07:06 PM
Mersi frumos
pe vechea am dus-o odata la curatat, ultima data am reparat-o eu
acu' cre' ca era mai grava problema pentru ca atunci cind o aprindeam si trebuia sa mearga tot mecanismul acela nu mai mergea nimic, facea doar un mic zgomot surd ca si cum se pornea si nu reusea sa mearga mai departe
da' daca vrei s-o repari pofteste la noi
#450
Postat 16 September 2016 - 07:16 PM
Adriana, la 16 September 2016 - 07:06 PM, a spus:
Mersi frumos
pe vechea am dus-o odata la curatat, ultima data am reparat-o eu
acu' cre' ca era mai grava problema pentru ca atunci cind o aprindeam si trebuia sa mearga tot mecanismul acela nu mai mergea nimic, facea doar un mic zgomot surd ca si cum se pornea si nu reusea sa mearga mai departe
da' daca vrei s-o repari pofteste la noi
Tocmai astea le stiu, aproape pe de rost...
Peter
Ce ar fi sa ne intilnim in octombrie ...la mijloc??
#452
Postat 17 September 2016 - 02:50 PM
cred ca daca fixam gradul de macinare si un pic mai putina apa ajungem la un rezultat care sa ne satisfaca
fiind facuta in Romania au pus un grad de macinare al cafelei maxim, adica exact opusul nostru
#453
Postat 23 October 2016 - 12:39 PM
Mai nou, nu mai pot bea cappuccini, macchiato , din astea. Espresso si atat.
#454
Postat 23 October 2016 - 12:40 PM
#455
Postat 06 August 2017 - 07:42 PM
ness + zahar + cremă/lapte + apă doar cît să acopere rotița cu 3-4 milimetri + un ciclu pe cald
iese o spumă de nu se scufundă nici cubul de gheață in ea
puneți maclavaisul în pahar, adăugați apă peste spuma rămasă in aeroccino, încă un ciclu pe rece și gata
adăugați restul de apă ]n pahar, gheață și ce vă mai cade bine
#456
Postat 19 December 2018 - 01:13 AM
Daniella, la 16 January 2011 - 08:37 AM, a spus:
Mi se pare ca un nectar al zeilor, ce aroma, ce savoare, ce gust inegalabil, o experienta totala, unica, a unei cafele italienesti. In Italia chiar daca nu gasesc bar cu Illy (Dar cand il vad intru ca si cum as fi pe pilot automat) tot e buna orice cafea arabica ... pentru ca respecta procedura de preparare, de curatare, tehnicile de intretinere etc. Degustarea unui expresso este o calatorie in lumea simturilor. datorita concentratiei si consistentei simt cum imi mareste luciditatea, imi mangaie simturile si evoca un numar mare de amintiri si senzatii. Setul de miresme eliberate din ceasca nu are egal, iar perceptia tactila pe care o simti intre cerul gurii si limba este divina. Expresso dureaza doar un moment, generand un scurt dar foarte intens moment de placere, dar degustarea cafelei este pentru mine un moment de rememorare a ritmului zilnic al vietii din Italia, al vacantelor ... . Savurarea unui espresso perfect este o experienta frumoasa care implica simturile si stimuleaza reflectia si socializarea.
Acasa sau in RO, ma multumesc cu ce se poate... . Eu de cand am intalnit-o a fost dragoste la prima vedere:
expressorul meu e tot Francis Francis, dar un model oleak mai vechi (difera extrem de putin ceasul de la bord
Desi o tin mereu pornita si cescuta sus la incalzit, tot nu iese ca aia de la barurile de care spuneam. Asa ca una pe zi dimineata imi e cam de ajuns. Si eu o beau acasa sau la birou ristretto, adica in cescuta speciala de expresso, cu pereti grosi si umpluta doar pana la jumatatea coditei. Am prietene/i care au expresor acasa si cand imi aduc o ceasca de cafea de 100 ml sau peste ... nu o pot bea nici macar din politete
Acasa o beau invariabil neagra, uneori lungita cu cateva picaturi de apa fiarta. In Italia (ca sa o pot bea dintr-o sorbitura si mai ales cand vreau sa degusta mai multe) o beau cu jumatate de pliculet de zahar brun.
De cand am ramas insarcinata (iata ca pe 8 ianuarie s-a implinit anul de cand am aflat vestea) servesc doar decoff, ca nu pot sa ma abtin sa nu savurez macar mirosul... chair daca nici acesta si nici gustul nu sunt autentice. Dar acusica o sa pot experimenta si eu din nou ritualul degustarii magicei licori.
Acestea fiind spuse, desi nu sunt o consumatoare care are nevoie de cantitate, e simplu de imaginat ca nu sunt o amanta a cafelelor de la Starbucks, chiar daca prietenele mele se innebunesc cand ne intalnim sa servim astfel de surogate ...
Odata ce am invatat sa beau cafeaua expresso adevarata, de 25 ml (mi-a luat ceva timp, tot aveam tendinta sa o las sa curga lung ... si atunci se face o mare concentratie de cofeina in ceasca si imi tremurau mainile), nu mai pot reveni la cafeaua la ibric, filtru, ness, ori la o alta marca de cafea... chiar daca si alte cafele arabica sunt acceptabile, sunt departe a avea aceeasi savoare si gust.
Am recitit topicul asta "trimisa" de Dexter. Deci Daniella a spus aici exact ce as fi vrut eu sa spun daca as fi stiut sa manuiesc asa cuvintele. Exact asa iubesc si eu cafeaua italiana . Cu diferenta ca eu totusi mai beau si altfel de cafea insa daca mi s-ar da spre alegere as sti ce aleg fara sa stau pe ganduri .
#457
Postat 19 December 2018 - 01:10 PM
Mie mi-a cazut cu tronc masinaria asta. Trebe, insa, sa ma mai tocmesc la pret si daca ne intelegem o iau.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#458
Postat 19 December 2018 - 02:33 PM
Si, subscriu: cea mai faina cafea am baut-o in Italia. Si cea mai buna mokka in Istanbul. Cafeaua cea mai jalnica am baut-o in ... Franta
#459
Postat 19 December 2018 - 09:50 PM
#460
Postat 20 December 2018 - 02:33 AM
black_cat, la 19 December 2018 - 09:50 PM, a spus:
Ce draguta

Ajutor











