Forum Culinar: Scrisoare pentru Mos Craciun... - Forum Culinar

Salt la continut

• 64 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scrisoare pentru Mos Craciun...

#421 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 02 October 2013 - 03:48 PM

Vezi postareazerda, la 02 October 2013 - 12:01 PM, a spus:

Eu m-as inscrie cu placere. Cadourile primite de Craciun au fost minunate si alea programate (Boabe de cafea) si alea ne( Mutti)si alea neprogramate de Pasti au fost MINUNATE ( Eataly si Zozo)ala care mi-a cazut sa-mi fie facut mie la sorti, mi-a dat un gust amar.In primul rand ca nimeni nu a vrut sa spuna ca a fost expeditorul. Probabil pentru ca in sine cadoul era un dos de palma peste fata mea. Am spus ca urasc vasele Zepter mi-a trimis o carte de retete cu Zepter, parca nu mai aveam una de la ei de vreo 150 de pagini! Cand spui ca urasti ceva, cineva iti trimite exact ceva de genul asta?!!!

Eu am multumit ca asa a fost normal si politicos, dar Eataly si Zozo mi-au facut de multe ori mai multa bucurie si nici nu m-asteptam la ea!
E ca si cum cineva are fobie de serpi si-i trimiti un sarpe mulaj sa se obisnuiasca !!! Trebuie sa recunosc ca mingiutele pentru pisici au avut succes. 2 zile, au zburat peste balcon intr-o saptamana, oare pisicile au simtit intentiile pozitive ale expeditorului??
Deci in conditiile in care persoana necunoscuta, ca de aia nici n-a vrut sa fie cunoscuta, nu intra in lista din care mi se aleg mie destinatarii sunt perfect ok!

Zerda, serios? Mi se pare un gest tare urat, avand in vedere ca tu ai spus ca urasti acel ceva. Banuiesc ca sunt persoane care se plictisesc mult...
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#422 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 02 October 2013 - 04:20 PM

Crezi ca a facut cineva intentionat, zerda? Eu , cum nu citesc forumul zilnic si nici nu intru la toate subiectele, aflu abia acum ca tu urasti vasele Zepter.Deci oosibil ca si expeditorul sa nu fii stiut
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#423 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2013 - 05:53 PM

Fara suparare si cu riscul de a starni polemici, dar mi se pare mai urat sa spui ca urasti sau ca ti-a lasat un gust amar ce ai primit. Si eu ca si petunie, desi citesc zilnic, habar nu aveam ca tu urasti vasele astea si nici nu m-a interesat in mod deosebit treaba asta. Eu am impresia ca tombola asta era de fapt despre gestul in sine si nu despre ce trimitem in mod concret si cat de folositor sau nu este. Poate persoana respectiva s-o fi gandit ca ti-ar fi de folos citind pe undeva ca tu ai un astfel de vas. A facut un efort sa-ti trimita acel cadou.. era o vorba.. calul de dat nu se cauta in gura. Inca o data, nu e nimic personal, dar mie postul tau mi-a lasat un gust mult mai amar decat ti-a lasat tie cadoul...
Pe principiul asta ar trebui sa facem toate o lista cu ce nu ne place si ce ne lipseste prin casa si sa o postam sa nu mai fie astfel de cazuri, nu? :fuckme:
Imagine postata

#424 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 02 October 2013 - 09:21 PM

Petunie, Olguta, daca voi n-ati face asa ceva nu-nseamna ca nimeni n-ar face. Nici eu nu citesc tot forumu', da' stiu ca Zerda nu-i fan Zepter. Poate ca cineva nu i-a trimis cartea aia cu rea intentie, dar in cunostinta de cauza. Si faptu' ca i-a trimis cadoul anonim, fara a si-l asuma nici macar dupa primire, e destul de relevant.
Mie-mi pare un gest urat sa faci un cadou cu dusmanie sau in sictir. Decat asa mai bine nu-l faci. :fuckme:

#425 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2013 - 09:52 PM

Vezi postareaMyra, la 02 October 2013 - 09:21 PM, a spus:

Petunie, Olguta, daca voi n-ati face asa ceva nu-nseamna ca nimeni n-ar face. Nici eu nu citesc tot forumu', da' stiu ca Zerda nu-i fan Zepter. Poate ca cineva nu i-a trimis cartea aia cu rea intentie, dar in cunostinta de cauza. Si faptu' ca i-a trimis cadoul anonim, fara a si-l asuma nici macar dupa primire, e destul de relevant.
Mie-mi pare un gest urat sa faci un cadou cu dusmanie sau in sictir. Decat asa mai bine nu-l faci. :fuckme:

Iti multumesc, mai bine nu ma puteam exprima! Exact asta am simtit!
Mie mi-au dat lacrimile cand am vazut cocottele de la Eataly!! Dar si cand mi-a luat Zozo ceva ce-mi trebuia de 21 de lei. Nu valoarea conteaza! ci faptul ca cineva tine cont de ce ti-ai dori si-ti face ceva sa-ti faca placere!

Si faptul ca a fost anonim...oricum am multumit, m-a invatat mama sa fiu politicoasa, as fi preferat sa-mi zica ai vazut, lasa ca o sa-ti placa, iti promit eu! Facem prima reteta impreuna!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#426 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2013 - 10:00 PM

Mi se par prea multi de poate sa fiu sincera.. N-as vrea sa trimit cuiva ceva si sa nu-i placa, iar apoi sa mi se reproseze ca stii, eu am zis la un moment dat ca nu-mi place respectivul lucru .. iar eu trebuia sa iau forumul la puricat sa vad ce si cum. Foxxy stie in mod cert cine i l-a trimis Zerdei si de ce sa nu dam cartile pe fata, zic.. ca e usor sa lansezi astfel de idei fara sa dai nume. Cred ca si persoana respectiva are dreptul sa se apere, corect? Apoi, din ce citesc, pachetelul a continut si niste mingiute pentru pisici. Deci persoana se informase putin, stia cine e Zerda, stia ca are pisici. Eu i-as oferi prezumtia de nevinovatie intai de toate. Ori poate stie Zerda mai mult decat spune si atunci ar fi bine sa ne dea mai multe detalii sa ne luminam si noi.
Si apoi sa nu uitam ca e o tombola benevola.. persoana respectiva a cheltuit niste bani din buzunarul propriu pentru a trimite acel cadou ca mai apoi sa citeasca astfel de lucruri. M-a deranjat ideea in sine, nu faptul ca e vas Zepter, ca i-a trimis ori nu i-a trimis, cine si cui.. Ideea asta de a arunca cu noroi in cineva de la care ai primit un cadou. Iti place, bine, nu-ti place, poti sa-l dai cuiva caruia i-ar fi util daca chiar nu vrei sa-l pastrezi, nu sa vii sa arunci ideile astea pe forum.

Da' ma rog, oi fi eu defecta sa vad lucrurile asa. :fuckme:
Imagine postata

#427 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2013 - 10:17 PM

Olgutza tu ai lipsit de la o lectie: nimeni nu a cerut nimic, nimanui. Totul era bazat ca trageai un nume si incepeai sa te concentrezi sa vezi ce i-ar face placere! Asa cum ti-a confirmat Myra cadoul a fost facut " in cunostinta de cauza". Il returnez urgent expeditorului pentru ca nu vreau sa-l am ! Minus mingiugetele de pisici, mai am una, o trimit si pe aia, pe banii mei, in orice tara!

Din toata lista toti au zis vaiiii ce frumos, ai primit cadoul, numai la mine nu, nu am fost eu! NU!!!

Deci sa nu aberam, nu am primit un vas Zepter, ci am primit o carte de bucate cu vase Zepter, de care am de toate tipurile, deci cred ca ai sarit calul binisor!!
Deci am dreptul sa coroborez doua fapte si sa zic ca a fost un gest ostil!

Mai ales ca era ceva care chiar nu-mi placea, dar as fi multumit oricum persoanei care-si asuma dreptul de expeditor! Nu am avut nici satisfactia asta. Asta ti se pare de bun gust?!!!

#428 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 02 October 2013 - 11:12 PM

Eu cred ca atunci cand vrei sa faci un cadou cuiva, sa-l faci fericit pentru o clipa te stradui un pic...Iti storci un pic mintea. Eu nu va cunosc pe nici una, scriu foarte putin pe forum, insa atunci cand mi s-a spus numele persoanei careia trebuie sa-i trimit un cadou, va promit ca am citit aproape tot ce a postat, pana am dat de ceva care mi-a aprins beculetul.
Mi se pare o coincidenta urata ca Zerda sa spuna ca nu-i plac oalele X si sa primeasca o carte despre oalele X. Zic eu ca daca tot faci efortul si cheltui niste bani, cumpara cartea despre tigaile Y, nu?
In fine, imi dau si eu cu parerea.
Este un topic frumos, plin de bucurie si iluzii...Hai sa-l lasam asa. Vreti? Zerda, te inteleg si iti inteleg nemultumirea, dar nu te mai gandi la asta. Sa-i fie rusine daca a facut asta intentionat!

In alta dezordine de idei...si eu vreau sa fiu Mos! Ma gandesc ca poate Foxxy o avea treaba, poate nu are timp si ea deja a organizat asta de doua ori. Daca ramanem fara organizator, eu ma ofer voluntar. Nu stiu cum se face, dar invat repede :fuckme:
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#429 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2013 - 11:22 PM

Eu inteleg si punctul de vedere al Zerdei si da, sa-i fie rusine daca a trimis ceva cu intentia de a provoca neplaceri. Insa nu stim asta si dovezile nu ma conving sa inclin balanta mai mult nici intr-o parte, nici intr-alta. In plus, vorbim de o carte de bucate.. mi se parea mai rau daca iti trimitea o tigaie direct :fuckme: Apoi, mingiutele pt pisici arata ca s-a interesat cat de cat de Zerda.. punandu-le pe amndoua in acelasi pachet e ca si cum iti dai cu stangul in dreptul.
M-a deranjat exprimarea Zerdei si modul in care a facut-o.. si am pus lucrurile in perspectiva putin prin prisma faptului ca noi nu stim nimic acum decat ca Zerdei nu i-a facut placere cadoul, desi e posibil ca cineva sa il fi trimis cu o intentie cat se poate de buna.

Foxxyyyyyy!
Imagine postata

#430 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2013 - 08:31 AM

O intentie cat se poate de buna???!!! A deschis topic cu vasele Zepter sa ma invete ea cum devine de se leaga!! Sa ma convinga ce utile sunt! O coincidenta??!!
Ma lasi???????

Toata lumea care umbla pe forum stie ca am pisici, aia a fost ceea ce francezii numesc dorer la pillule! Adica sa dregi cumva busuiocul! Ca era prea manifest sa-mi dea numai cartea! Oricum eu am pozat, am multumit, nu mi s-a raspuns, aia e!

Am luat lista la rand mi-a ramas un singur responsabil, asa ca NU-L vreau pe lista mea de Craciun! Daca imi cade cumva si eu ii fac un cadou frumos i-as da o lectie, dar as strica ceva frumos pentru cineva care chiar merita!

#431 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2013 - 08:54 AM

E un topik frumos si duios, in care fiecare din noi redevine copil si se bucura.
Sa-l lasam asa cum este, sa nu fim *adulti* si sa ne bucuram acest moment al unei copilarii de mult apuse ( vorbesc de mine :fuckme: )
Pup tulemond.

#432 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 03 October 2013 - 10:01 AM

Ca bine zici, stella! Mai ales acum cand vreau si eu sa iau parte la joc si nu vreau sa stau cu frica, ca poate se simte destinatarul jignit de cadou
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#433 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2013 - 10:24 AM

Destinara s-a simtit jignita de intentia manifesta. La cateva zile dupa discutia cu Zepter in care mi-am exprimat clar parerile,a deschis topicul cu Zepter si apoi s-a dat startul la dat cadourile! Si printre primii, ce sa vezi primesc eu, pai din Bucuresti in Bucuresti, era culmea! Si primesc asta!
Daca primeam doi iepurasi pufosi si ciocolata( ca am primit si asta) era ok!
Dar cum eu m-am incapatanat sa-i zic ca vasele Zepter nu fac ce promit, cel putin pe gaze, a zis sa ma invete ea minte ca si Chef Alain Ducasse le recomanda! Asta a fost tot, n-am facut circ atunci,am multumit frumos, vedeti topicul, au trecut atatea luni, dar nu vreau sa mai dau ochii cu ea, nici ca destinatara nici ca expeditoare. Nici in veci!

#434 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2013 - 11:01 AM

Vezi postareapetunie, la 03 October 2013 - 10:01 AM, a spus:

Ca bine zici, stella! Mai ales acum cand vreau si eu sa iau parte la joc si nu vreau sa stau cu frica, ca poate se simte destinatarul jignit de cadou

Exact asa m-am simtit si eu.. vreau sa particip dar parca mi-e si frica ca nu oi nimeri gusturile destinatarului. Culmea ar fi sa-mi pice tot Zerda :fuckme: Promit ca nu-ti trimit vreo tigaie Zepter :D :)
Imagine postata

#435 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2013 - 11:22 AM

De gluma e buna, nu cred ca ai trimite o tigaie!

Dar eu de exemplu am trimis bijuterii si o carte de bucate pentru patru persoane! Intr-o familie e greu sa dai gres cu asta ca sunt fete, vor ele sa poarte zdranganelele.. etc! Si cartea de bucate a fost personalizata! da????
Sa nu credeti ca recomand sa va luati dupa mine, dar cand e vorba de fete imi mai aduc si eu minte ceva, daca mama nu le vrea, macar o fata le vrea sigur!
Daca citesc ca cineva ar vrea nush ce si pot sa-l iau, il iau!
Nu conteaza valoarea! conteaza ca de fiecare data pe mine m-au ales cu familii cu fete,a fost simplu, daca era cu baieti o imbulinam!

#436 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 03 October 2013 - 02:40 PM

Vezi postareastella, la 03 October 2013 - 08:54 AM, a spus:

E un topik frumos si duios, in care fiecare din noi redevine copil si se bucura.
Sa-l lasam asa cum este, sa nu fim *adulti* si sa ne bucuram acest moment al unei copilarii de mult apuse ( vorbesc de mine :fuckme: )
Pup tulemond.

total de acord cu stella.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#437 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 October 2013 - 03:57 PM

Nu vreau sa intretin polemica, doar as vrea sa aduc o parere si experienta personala.

Vezi postareazerda, la 02 October 2013 - 12:01 PM, a spus:

Am spus ca urasc vasele Zepter mi-a trimis o carte de retete cu Zepter, parca nu mai aveam una de la ei de vreo 150 de pagini! Cand spui ca urasti ceva, cineva iti trimite exact ceva de genul asta?!!!

Poate a crezut ca are puterea sa te faca sa le iubesti. In cel mai rau caz, mi-ar place sa gandesc ca a fost un gest neinspirat. Gandurile negative nu fac bine nimanui.

Trebuie sa recunosc ca mingiutele pentru pisici au avut succes. 2 zile, au zburat peste balcon intr-o saptamana, oare pisicile au simtit intentiile pozitive ale expeditorului??

Pai daca ai lasat usa deschisa la balcon... :fuckme: Zerda, ironia rautacioasa nu cred ca e potrivita topicului.

Eu ma cunosc si stiu ca nu am nici un fel de talent la a trimite cadouri potrivite, nici macar persoanelor pe care le iubesc si pe care le cunosc de o viata. Dar de la ei nu primesc nici o plangere.

In schimb, sunt cateva persoane pe care i-am cadourisit de cateva ori si tot ce am primit a fost o mare raceala sau o reactie ironica ca a ta. Crede-ma ca nu mi-a picat deloc bine. M-am simtit tradata pentru ca eu am fost de buna credinta, am investit timp, bani, efort si mi-ar fi placut sa vad un zambet pe fata lor. :D

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#438 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 October 2013 - 05:31 PM

Eu zic ca noi, toate , prietene bune sau mai putin bune, dar in aceeasi familie de artaculinara, avem o singura viata. Chiar credeti ca astea-s lucrurile esentiale in viata pe care o avem????
Vrem sa ne amintim certurile si dezamagirile, sau momentele de mici bucurii si realizarile pe care le-am trait?

Indiferent ce as primi, eu ma bucur ENORM si cu toata inima, ca omul Acela a luat , special pentru mine, un cadou... Ca nu m-a nimerit, asta e, sunt sigura ca a luat ceva ce-i place lui, si l-a luat pentru mine ca suprema recunostinta. Mama mea mereu imi ia obiecte dintr-o culoare care mie nu imi place defel , dar ei ii place foarte mult, si dupa acest amanunt imi dau seama ca ma iubeste: culoarea aceea , pe care ea o adora, reprezinta premiul supreme, pentru ea, de aceea o allege si pentru mine...

Am primit, deseori, cadouri pe care nu le-am agreat in mod deosebit, dar nu le-am aruncat si nu le-am criticat niciodata. In schimb, erau la vedere in casa, si daca cineva venea la mine si-si exprima admiratia, le primeau cu mare drag. Nu le-am dat , deliberat,cadou,ca nu-mi place sa fac cadouri ce nu-mi plac mie, dar am constatat ca oamenii au alte gusturi decat mine, ceea ce nu inseamna ca sunt inferioare alor mele, dar daca ceva de la mine din casa iti place in mod deosebit, si vad asta in ochii tai, SIGUR il primesti! :hug:

Mie , una, puteti sa-mi trimiteti si un pachet de biscuiti, pentru ca stiu ca l-ati luat pentru mine, si o sa ma bucur si o sa-l savurez , dupa care o sa fac 100 de abdomene... :ph34r:

La fel, ceea ce va cumpar si va trimit eu, s-ar putea sa nu va placa in mod deosebit, dar o sa va spuna ceva DESPRE MINE si puteti fi siguri ca nu le aleg in mod intamplator sau superficial... S-ar putea sa n-o nimeresc- dar va dau cuvantul ca e un dar din toata inima mea <3 ...

Sa vina Craciunul!!!!!!! Cu liniste, pace, ganduri bune si sperante... ca astea conteaza cu adevarat, n'est pas?
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#439 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 October 2013 - 05:44 PM

Koral, felicitari pentru ce ai scris! :ph34r:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#440 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 03 October 2013 - 06:18 PM

Vezi postareaaura, la 03 October 2013 - 05:44 PM, a spus:

Koral, felicitari pentru ce ai scris! :ph34r:

Bravos dragele mele sa coboare spiritul Craciunului peste noi toti ca avem nevoie! :hug:

Arata acest topic

• 64 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul