Postat 06 October 2013 - 07:09 PM
Buna ziua frumoasa adunare si imi cer scuze de interventia nedorita.
Ma vad nevoita sa uzez de dreptul la replica, desi am dorit sa nu alimentez un conflict absolut aberant, deoarece nu am de ce sa ma disculp in fata unei persoane care are impresia ca cineva ii trimite cadouri otravite, ca vrea sa ii dea lectii, ca vrea sa ii demonstreze nu stiu ce etc etc etc. O fac insa doar pentru voi celelalte Doamne, care au avut placerea de a se bucura de micile daruri nevinovate impartasite unele altora.
Nu, zerda, nu ma intereseaza catusi de putin persoana ta si nu am nimic sa iti demonstez, chiar nu doresc sa am nici un fel de tangenta cu tine si nu am nimic chiar cu nimeni de pe forum si as dori ca si in cazul tau, pardon, in mod particular in cazul tau, sa ramana reciproca valabila versus persoana mea, asa cum te-am mai rugat in doua randuri!
Prin urmare, avand in vedere ca nu ai mentionat vreodata pe acest forum ca le urasti, sau macar ca nu le poti suportaa, ci dimpotriva ca ai tot setul Zepter, dar nu le folosesti pentru ca experientele tale de a gati in ele au fost lipsite de succes, ba chiar incercari traumatizante, am convenit amandoua sa deschid un topic cu tehnicile de baza pentru preparatiile in Zepter (atentie nu vand nimic, a fost doar un gest din dorinta d a ajuta), unde sa iti exemplific si sa explic ca ele chiar fac ceea ce se presupune/lauda sa faca. Firesc, mi-a parut rau de experientele tale nereusite si asa cum toti ne oferim unii altora ajutorul pe acest forum, mi-am zis ca daca tot le ai si mai si costa mult e pacat ca daca eu stiu ca se gateste mancare minunata in ele, sa nu te ajut.
Mai mult decat atat, dupa cum oricine poate citi la cele 2 topice unde a fost discutia (Dieta Scardsale si Tehnici si Proceduri de gatire in Zepter), cel putin 3 persoane s-au oferit sa te descotoroseasca de ele daca tot nu le folosesti, dar ai afirmat ca inca le pastrezi pentru a mai incerca conform procedurilor pe care le-am scris in mod special pentru tine, o intentie buna ..., care iar nu a fost apreciata la vremea respectiva ... . Personal nici nu astept nimic cand ajut pe cineva, cu atat mai putin in cazul pierdut ... . Dar, dupa cum am vazut ulterior orice incercare de ajutor, de compasiune, de bunatate in cazul unor persoane are un efect contrar, acesta este si motivul pentru care am evitat sa ma semez pe felicitare sau sa imi folosesc dreptul la replica pana acum!
Prin urmare:
1. Nici prin cap nu mi-a trecut sa trimit "un cadou otravit" si nici nu am cum sa inteleg cum poate sa ii traverseze o asemenea idee prin cap unui om in perioada de Pasti!!! Sunt o persoana absolut normala, care a participat la acest joc din dragoste de oameni si din bucurie de a darui si de a primi, nici intr-un caz nu urmaresc pe nimeni, nici sa ii gasesc defecte, nici sa ii demonstrez ce stiu eu ce, nici sa platesc monede, sau sa dau lectii! Nu am nici caderea, nici aplecare spre asa ceva, nici chef de pierdut timpul cu lucruri neplacute si inutile! Viata mea este o minunata poveste in care fac totul sa atrag frumosul, gandind frumos despre toti si toate.
Doar ideea de a arde un cadou, o carte si de a gandi de a primi/trimite un cadou otravit in ajun de sarbatori Pascale sunt concepte pe care nu doresc sa le stiu, sa le citesc, sa am tangenta.
FRUMUSETEA STA IN OCHII PRIVITORULUI!!! ... si viceversa.
2. Nu ai scris vreodata ca urasti vasele Zepter, ci ca mai ai de experimentat cu ele, deci dimpotriva cadoul meu, fiind o carte de bucate cu retete ale unui maestru in gastronomie, celebru, era menit sa te inspire la a gati in vasele pe care deja le detineai si nu iti inspirau incredere, sa te ajute daca mai e posibil, un dar care sa iti faca placere si sa-ti fie de folos. Aceasta a fost gandirea mea cand tragerea la sorti a luat sfarsit, indiferent de destinatarul pe care soarta mi l-a harazit, sa provoc bucurie si sa fie de folos. Acum ca nu reusim asta intotdeauna e alta poveste. Dar de aici si pana la a arde o carte ..., la a cataloga un cadou de Pasti ca fiind otravit si alte afirmatii din paginile anterioare ... nu vreau nici sa judec, nici sa critic, nici sa condamn. Chiar nu inteleg cum se poate interpreta si rasuci o ocazie frumoasa intr-o conspiratie si pace buna!
Nici nu inteleg la ce lectie se poate gandi cineva!? Adica ce? E clar ca de la un master of excelence toata lumea are de invatat. Deci care e lectia pe care vroiam sa ti-o dau?
Regret enorm ca s-a ajuns la asemenea discutii de la un cadou de Pasti daruit cu cele mai bune intentii de a bucura si de a fi de folos. Dar de cand am aflat destinatarul si pana in zi de azi ma intreb ce as fi putut darui in cazul persoanei de fata, fara sa fie discutii, nemultumiri si neplaceri?
3. Cadoul, respectiv felicitarea nu au fost anonime, ci semnate de catre Rila Iepurila, care este un personaj simpatic cu intentii bune. Deci se respinge si aceasta motivatie!
Nu am semnat cu numele meu adevarat, sau cu pseudonimul de pe Artaculinara, pentru ca am stiut ca orice ai fi primit de la mine, orice as fi ales mai frumos, mai inspirat, mai aproape de ce iti place si ai nevoie, mai impersonal in dorinta de a-ti crea placere si bucurie, tot aceeasi reactie si rezultat ar fi avut si am vrut sa evit orice umbra de aberatii pe acest topic, care este unul al bucuriei de a primi si de a darui.
Am crezut ca subiectul e incheiat demult, dar unii nu au liniste in suflet niciodata.
Fii pe pace si crede asta cu toata deschiderea inimii tale de care poti da dovada, pentru ca este purul adevar: nu am avut nici cea mai mica intentie negativa cu cadoul de Pasti. Ba chiar l-am impachetat sperand ca am ales ceva util cu cel mai mare drag, in cele mai frumoase ambalaje, bucata cu bucata, cu jucarii si pentru pisicute si cu iepurasi de cioco potriviti evenimentului, cu cartea de bucate si cu felicitarea. Dupa mine totul era in ton cu topicul, cu sarbatoarea de Pasti, cu inima deschisa pe care toti oamenii trebuie sa o aiba de sarbatori. Toate au fost cadouri absolut normale menite sa aduca bucuria sarbatorilor, daruite cu inima deschisa si gandite cu intentiile cele mai bune posibile.
Am o singura si mare rugaminte la tine: Lasa lumea sa se bucure de Craciun, de Pasti si de ideea acestui topic cu toate ocaziile ce vor mai fi create! Sunt mii de ocazii in jurul nostru de a ne bucura si de a fi recunoscatori pentru frumusetea lumii care ne inconjoara. Pe de alta parte sunt atatia oameni care au probleme reale si grave. Este pacat sa transformi o carte in manifest de ars si un topic al bucuriei intr-unul in care sa te rafuiesti cu cei pe care ii urasti. E Pacat si rusinos fata de toti ceilalti participanti. Iar eu nu vreau sa fiu parte la asta, deci orice ai mai scrie nu voi mai continua sa iti raspund, nu am de gand sa imi mai pierd vremea, sau sa ma aplec asupra orice apare negativ din partea oricui.
Eu iti doresc cu inima deschisa toate cele bune, armonie, iubire, bucurii si cele mai alese binecuvantari ale vietii, asa cum doresc tuturor fiintelor pe care le cunosc!
Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa fim buni si sa avem inima curata si deschisa in tot ceea ce facem, sa avem parte doar de lucruri frumoase in viata noastra!
Doamne ajuta ca acest topic sa ramana unul al bucuriei pure de a darui si a primi!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!